Skip to main content

Posts

type..less

So in this entry, i will try to use this new template by google. Well maybe is not really that "new". Just I'm the one who not up to date with this stuff. f.ck ya.

Since when i also not sure, i feel very lazy and clueless with my life. I'm really annoying with myself. Something about my weakness i just figure it out and now it have be my problems. SHAME !HARD to accept new environmentFAT n FATLOW confident levelBAD appearance so ya. maybe that's just my worst fear after all.

aku memang tak reti nak focus dalam satu benda. ada je benda lain nak buat gak. banyak ambition pun susah. takde ambition merana gua >.< apa yang aku nak buat dalam life aku sendiri also dunno. apakah fungsinya kehidupan aku ini? bongok sab.

maybe aku kje part time je la. cari pengalaman. ye la kan skg ni semua orang nak "pengalaman kerja" lebih 10 tahun ++ jadah dia... hahahahahahaha

but i know i'm such as l.se.r
Recent posts

Hotle somthinge

Assalamualaikum,
and salam sejahtera. hello there. my name is Sabrina. your personal health care. so today i would like you to read the title again. and yes. i sengaja eja salah. yeah!
so, i'm thinking right now, i need to take some time to figure out what i'm going to do with my life and now it's just sucks. i love to work without any instruction and work with happy background. no stressful and enjoy and enjoy.
so far, ojt kat hotel it was fun and quite challenging sebab aku tak pernah ada experience langsung pasal semua ni. and aku mmg sedang mencabar mental dan fizikal aku sampai lebam. well, its actually agak sakit but hm. im trying to be fine. all the scars i need to make it go away.
menyampah.
dengan diri sendiri.
hm
for this 2017
i didn't hope for a lot of things 
but 
i do hope one thing...
just stay with me :')
okay?

Straws pt.2

29/12 bersamaan hari Khamis. I'm so happy because ada group arrival so takyah nak busy kat kaunter reception. And its really full house sbb 187 room sold. Damn a lot yaaa ! Hehehe.

Ingatkan boleh ah balik awal but tak sbb busy sgt. Mana tak busy ye, dgn guest yg inhouse and nak check in lagi. Ramai weh serious ah! Hahahahahaha.


The best new collegue that i ever have! Ya keje kat hotel kenal habis semua org except for the office part. Tah la I'm not sure why I'm not really like the people who are so berlagak like they have everything.

So, dia ni course culinary arts and she made this delicious strawberry cake. Yummy. Actually, dia nak bagi coklat but tak jadi sbb dia dah bagi kat org lain. Then, terjumpa balik dia before dia balik kerja. Dia kata tak nak bg strawberry sbb sedap. Tapi sbb dah janji nak bagi, so ya dia bagi gak hehehe... Ya mmg sedap ;) untung dpt member pro masak ni HAHAHAHAHAHA!

My report dah 3 hari tak buat. I'm so lazy duh. Hm

Kahbye
posted from Blog…

Straws

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Well, almost a month aku practical kat situ and its very challenging because of those system and stuff. I admit i cried a lot :'(

Sebab tak suka buat benda yang kita tak mahir and terpaksa buat. And lagi satu, kalau nak ajar tu memang kena marah² bagai ke??? Perlu ke setiap kali aku tanya, kau akan jawab "takkan dah lupa? Balik study tak???" OMG! depan tetamu kau ckp mcm tu kat aku. Siot betul. Nasib baik je la orang tu okay. *mengeluh berat*

Its been awhile tak menulis and i kinda miss it. Miss the old happy me and the really sweet talker me. Lol.s

I dunno what's happening next because i don't want to put any hopes to it.

I do fall in love with this one guy. He is so cute and very cool guy. Tak tahu la kalau dia dah berpunya ke belum but ya just crush boleh la. Kalau ada jodoh takpe :P


Nasi kerabu and strawberry. Even masam but its so delicious. Actually i have a question which is very bother me sometimes.

Why people said st…

Growing up sucks

Ya so sucks growing up. Rasa macam dah mula rindu masa zaman sekolah rendah. Bawa beg besar. Tulisan besar. Buku besar. Guru besar. Eh? Rindu semualah... Even my school also besar. Ya i must say, bohonglah kalau aku cakap masa kecik2 tak pernah teringin nak kerja and ada duit sendiri. So takyah nak serabut takde duit. But actually sekolah lagi best. Fikir belajar and score final. Kalau tak dpt score still jadi manusia. Bukak business contohnya la.

So now I'm already 19 and a few weeks nanti nak masuk dah 20. Maybe jodoh tu dah ada but tunggu masa nak on wedding je. Plan hotel maybe. HAHAHAHAHAHA!

SO YA. Even dah 19 aku masih takley berpisah dari family especially mama. Haih aku boleh nangis masa kat office tadi! Nasib baik laaa akak tu okay. Damn malu !

My mind is so complicated but if u ask to do something, i can do it but must teach how to do it. I'm so lembab kalau tak tahu pape. Hahahahaha! Kan aku ckp aku lembab... So ya it is me. I miss her so much la... 2 weeks is so l…

Reason blogging...

Nowadays, people rarely guna blog sebagai medium bacaan. For me, i have my own reason why I'm still using this blog.
gunakan sebagai isi masa lapangjust share my thoughtssimpanan untuk future well, dah lama sgt blogging.. since 2012 kot... tak ingat... masa form 3 gile korea and i dunno why... i dunno if kids nowadays still suka menaip macam ni or just love to hang out and take some selfie and pose nicely. hahahaha... not sure which one.
before masuk asrama, i do love blogging... sampai cari apps blogger dalam BB World.. time tu mana popular lagi android... time tu rasanya masih zaman Blackberry dengan Apple. memang fight but i can see that masa tu semua orang "weh nak bb pin"... itu la special Blackberry. 
furthermore, i love the keypad. mudah untuk typing panjang- panjang... nak pulak masa tu twitter tengah famous. so, semua orang laju je nak jadi twt famous. but dulu dorg jadi twit famous sebab twit dorg best. tp, sekarang...
nak jadi hot, kau kena buat something yg m…

#Stupid the most.

NEVER ARGUE WITH THE STUPID PEOPLE!
My own experience,
Its really annoying to pick a fight with stupid people!

Why???
sebab dorang argue tanpa fikir the logic part. and main bantai je!

Sometimes,
benda tak masuk akal and mmg sah salah dia pun, tetap dia nak menafikan.

and bila dah OTW nak kalah argue,
they will never stop asking 'kenapa... asal... etc'
senang cerita tak nak mengalah ah.

at the end, kau sendiri yang give up and tak nak cakap pape. speechless.

............
Orang macam ni tersangatlah annoying and i don't know why i'm easily give up on them. but now i know the reason.
u will losestill kalahtakde chance nak betulkan logikkalah and kalah kadang- kadang kita kena give up atas apa yang kita dah penat buat. kalau dah memang benda tu tak bagi apa- apa faedah, better give up kan? why not~
well, give up tu ada banyak cara and reason. stop judging derrr~
makin hari- makin malas nak menaip. haihhhh! i misss the old me,.... k bye

Yoying Chirping !