Skip to main content

Arwah Yasmin Hunwick :')

Assalamualaikum,

Sebelum saya berceloteh panjang di blog ini, saya ingin mengucapkan takziah kepada keluarga Arwah Yasmin atas pemergian Arwah Yasmin pada 3/6/2012 bersamaan Ahad. Sebak rasanya hati ini jika dikenangkan kembali apa yg telah terjadi terhadap si mati. Arwah baru sahaja berumur 17 tahun, tingkatan 5. Sepatutnya tahun ini si Arwah menduduki SPM 2012. Tapi, tak kesampaian. Sungguh menyedihkan lagi apabila si Arwah meninggal dunia di tempat kejadian bersama 2 orang lagi rakan- rakannya. Bagi saya memang sedih. Ye laa, saya kenal dia dalam masa 3 hari je kot :') Apa pun saya bersyukur sbb kenal dia dalam tempoh yg singkat. Alhamdulillah.

Bersambung....

-Draf yg tak sempat saya nak post sbb terlalu sedih-

Sambungannya,

Saya sanggup buat twitter baru just for lupakan kenangan :') *sebak hati*
Sehari lepas arwah meninggal dunia saya masuk hospital sbb saya menjalani pembedahan tekak sbb tonsil.. Saya okay dah for now.. Alhamdulillah.
Seminggu saya lupa tentang pemergian arwah, lepas 1 minggu tu tetiba dalam otak ni teringat kat arwah, so tangan ni gediz sebab gi search ttg arwah apa info yg sebenarnya.. masa kat sekolah saya ada talk dgn kwn pasal arwah dan tak sangka dia pun stalk arwah. *okay terharu ada org yg tahu cerita nak borak* so saya pun borak dgn dia..

Blog arwah,
Now her mom yg update kat situ ---> CLICK HER BLOG! <--- Good luck ye aunt, hopefully arwah ditempatkan dgn org yg beriman. Sincerely from My family and i :)

SEBENARNYA,

KAWAN SAYA si Adillah ni ada mimpi sesuatu.. tp tak apalah.. saya akan sambung nanti sahaja.. Terima kasih sbb sudi baca...

-The End-

Anonymous: Thanks sbb sudi share cara anda kenal arwah :')
Me: You're welcome and thanks too cuz read it!
Anonymous: You're welcome, Sab.

READ MY RECENT NEW POST HERE!


Comments

Yoying Chirping !

Popular posts from this blog

Mimpi: Arwah Yasmin

Assalamualaikum,  p/s : ini mimpi sebenar kawan aku pasal arwah yasmin! so jgn nak ubah cerita! UNDERSTAND?! GOOD~
okay, korang percaya mimpi tak? b4 this pun korang mesti ada yg baca TENTANG MIMPI NGERI ARWAH? Ni antara POST ARWAH TTG MIMPI! actually dalam topic kali ni bukan mimpi aku but kawan aku si Adillah *twitter*
Ni perbualann aku dgn dia :
Aku: Adi! aku harap sgt aku mimpi ttg arwah dowh :( Adi: Aku pun...
Keesokan harinya, 
Aku: Adi! Semalam aku mimpi kosong je!! *tetibe nyanyi lgu najwalatif XD* Adi: Aku mimpi pasal arwah kot tadi! Aku: What?!! Kau tipu!!! Adi: Buat apa aku nak tipu? Aku bangun je, masuk bilik air terus menangis kot :( Aku: Citew ahh!! Adi: Ye aku citew laa ni!
Waktu PJ (Rabu)
Aku: Weh! kau janji nak citew something kat aku kan?? Adi: Pasal ape eh? *senyum* Aku: Gedikz ahh kau! pasal mimpi kau dgn arwah ahh! *muka marah* Adi: Ohhhh. Awat tak habaq! Aku: Kau dah janji kan nak citew?! Adi: Kau tak cakap pun? Aku: Enough!! Citew je laaa gedik!!
Cerita dia berm…

Cerita wanita^^

assalamualaikum, hai semua, hari ni saya nak share sikit dan maybe berguna kepada perempuan dan lelaki. tambah info sikitlah kalau tak tahu, kan?
ramai lelaki tak fahami perempuan dengan betul dan lelaki fikir mereka dah lakukan apa yg terbaik tapi sebenarnya tidak. kekadang, perempuan pun tak faham diri dia sendiri.
tahukah anda, perempuan suka menangis senyap-senyap. dia tak suka hebohkan kat orang yg dia tak rapat. kebiasaannya, perempuan suka menangis pada waktu dia bersendirian dan tiada siapa di sekelilingnya. jika perempuan menangis, jangan cuba nak ganggu mereka. biarkan mereka menangis sepuas hati kerana dengan cara itu sahaja yg dapat melegakan dia. menangis dapat membawa keluar kesedihan dia. betulkan?

selain menangis, perempuan juga suka 'buat-buat' happy. ada sesetangah perempuan tak suka tunjuk yg dia sedang sedih dekat orang lain. dia lebih suka pendam dan rasa pedihnya seorang diri. perempuan seperti ini selalu nampak yg dia happy dengan kawan-kawan tetapi tidak…

Suspended Coffee

We start with

"BismillahiRahmaniRahim"

do you know what is the story about "Suspended Coffee" ? let me tell you a story that will make you touching. i read this on Facebook when i am scrolling the timeline

Apa yang aku faham melalui cerita di facebook tu, aku dapati mereka di Naples sangat baik hati kerana sanggup membayar duit kopi yang tidak mereka minum untuk orang susah yang inginkan minuman panas pada musim sejuk. 
They're so kindhearted! Why Malaysia tak pernah ada? Sebab banyak kes tipu ni ha.. Pengemis pun ada yang menipu miskin.. kang Allah bagi miskin betul-betul baru tahu -.-" 
Respect orang Naples kerana baik hati :D