Skip to main content

I'm Scared With This Feeling

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia,


Today saya nak cerita pasal apa yg saya rasa sejak kebelakangan ini.


Actually, saya baru je rasa sesuatu yg aneh taw. Since when eh? Jap saya ingatkan balik... *thinking* Don't know ahh! I'm so sorry :( Bagi saya minggu ni mmg pelik, sbb benda yg saya dah lalui terjadi kembali. Macam 'dejavu' tahu tak? Search sendiri ahh apa maksud dejavu.

Sejak ni aku rapat dgn Adillah but aku rasa aku macam dah tak rapat dgn Zarifah and team Pluto yg lain sbb aku rasa aku benci dorang. Bukan means aku nak benci but aku rasa lain macam je dgn diri aku ni! Nak cakap aku dpt mimpi pelik, tak de la pulak sbb aku tido dgn lenanya tanpa mimpi yg indah, yg ada just kosong *kosong~kosong~ohh* Aku kalau tak cerita merapu dgn Adillah aku rasa macam sunyi gila. Sbb si Adi tu selalu layan aku time aku merapu cerita dgn dia. And kita org selalu ada pendapat yg sama dan kekadang berbeza. Start dr situ aku argue dia habis- habisan! *gelak kejam*

Then, setiap kali aku fikirkan Kak Iqa, aku rasa mcm ajal aku nak dekat je. Seriously aku rindu Kak Iqa. Dia selalu buat aku tergelak sendiri dgn lawak spontan dia. And dia ada gak ckp "Kalau rindu akk, dgr lah lagu 'Someone Like You' " and now setiap kali aku dgr lagu tu aku mesti menangis. Maaf kak! Kita tak boleh tahan :(

Baru tadi, dalam otak aku ni asyik fikir something pelik, macam bila ajal aku sampai, macam mana cara aku pergi, aku kena seksa ke kat kubur dan berbagai- bagai lagi. just 3 tu je yg selalu sgt dlm otak aku! Aku tak sukalah! Aku ada tanya cikgu lama aku, kalau dpt rasa mcm ni apa jd, then cikgu jwb " Berdoa sahajalah agar kita pergi dlm keadan tenang" dr situ aku mula tahan sebak dlm dada... Maafkan saya, saya tak kuat iman, ye saya mengaku. 

Feeling saya tu kekadang ada and kekadang tak ada. Dan saya rasa tersangatlah pelik. Saya rasa ni just mainan minda je pun.. Hahahaha.. Chill ;)

-The End-

Anonymous: Sab, kau jgn duk takut aku aku!
Aku: Apa kau? -_- Sehari x cari gaduh tak boleh ke?!
Anonymous: Kau ada Alice in BB?
Aku: Tak ada laa! Aku x de duit nak buy..
Anonymous: Kalau kau tanya dia mesti kau kenal aku :P
Aku: Siapa nak kenal kau siall !


Comments

Yoying Chirping !

Popular posts from this blog

Mimpi: Arwah Yasmin

Assalamualaikum,  p/s : ini mimpi sebenar kawan aku pasal arwah yasmin! so jgn nak ubah cerita! UNDERSTAND?! GOOD~
okay, korang percaya mimpi tak? b4 this pun korang mesti ada yg baca TENTANG MIMPI NGERI ARWAH? Ni antara POST ARWAH TTG MIMPI! actually dalam topic kali ni bukan mimpi aku but kawan aku si Adillah *twitter*
Ni perbualann aku dgn dia :
Aku: Adi! aku harap sgt aku mimpi ttg arwah dowh :( Adi: Aku pun...
Keesokan harinya, 
Aku: Adi! Semalam aku mimpi kosong je!! *tetibe nyanyi lgu najwalatif XD* Adi: Aku mimpi pasal arwah kot tadi! Aku: What?!! Kau tipu!!! Adi: Buat apa aku nak tipu? Aku bangun je, masuk bilik air terus menangis kot :( Aku: Citew ahh!! Adi: Ye aku citew laa ni!
Waktu PJ (Rabu)
Aku: Weh! kau janji nak citew something kat aku kan?? Adi: Pasal ape eh? *senyum* Aku: Gedikz ahh kau! pasal mimpi kau dgn arwah ahh! *muka marah* Adi: Ohhhh. Awat tak habaq! Aku: Kau dah janji kan nak citew?! Adi: Kau tak cakap pun? Aku: Enough!! Citew je laaa gedik!!
Cerita dia berm…

Cerita wanita^^

assalamualaikum, hai semua, hari ni saya nak share sikit dan maybe berguna kepada perempuan dan lelaki. tambah info sikitlah kalau tak tahu, kan?
ramai lelaki tak fahami perempuan dengan betul dan lelaki fikir mereka dah lakukan apa yg terbaik tapi sebenarnya tidak. kekadang, perempuan pun tak faham diri dia sendiri.
tahukah anda, perempuan suka menangis senyap-senyap. dia tak suka hebohkan kat orang yg dia tak rapat. kebiasaannya, perempuan suka menangis pada waktu dia bersendirian dan tiada siapa di sekelilingnya. jika perempuan menangis, jangan cuba nak ganggu mereka. biarkan mereka menangis sepuas hati kerana dengan cara itu sahaja yg dapat melegakan dia. menangis dapat membawa keluar kesedihan dia. betulkan?

selain menangis, perempuan juga suka 'buat-buat' happy. ada sesetangah perempuan tak suka tunjuk yg dia sedang sedih dekat orang lain. dia lebih suka pendam dan rasa pedihnya seorang diri. perempuan seperti ini selalu nampak yg dia happy dengan kawan-kawan tetapi tidak…

Suspended Coffee

We start with

"BismillahiRahmaniRahim"

do you know what is the story about "Suspended Coffee" ? let me tell you a story that will make you touching. i read this on Facebook when i am scrolling the timeline

Apa yang aku faham melalui cerita di facebook tu, aku dapati mereka di Naples sangat baik hati kerana sanggup membayar duit kopi yang tidak mereka minum untuk orang susah yang inginkan minuman panas pada musim sejuk. 
They're so kindhearted! Why Malaysia tak pernah ada? Sebab banyak kes tipu ni ha.. Pengemis pun ada yang menipu miskin.. kang Allah bagi miskin betul-betul baru tahu -.-" 
Respect orang Naples kerana baik hati :D