Skip to main content

Mimpi: Arwah Yasmin

Assalamualaikum, 

p/s : ini mimpi sebenar kawan aku pasal arwah yasmin! so jgn nak ubah cerita! UNDERSTAND?! GOOD~

okay, korang percaya mimpi tak? b4 this pun korang mesti ada yg baca TENTANG MIMPI NGERI ARWAH?
actually dalam topic kali ni bukan mimpi aku but kawan aku si Adillah *twitter*

Ni perbualann aku dgn dia :

Aku: Adi! aku harap sgt aku mimpi ttg arwah dowh :(
Adi: Aku pun...

Keesokan harinya, 

Aku: Adi! Semalam aku mimpi kosong je!! *tetibe nyanyi lgu najwalatif XD*
Adi: Aku mimpi pasal arwah kot tadi!
Aku: What?!! Kau tipu!!!
Adi: Buat apa aku nak tipu? Aku bangun je, masuk bilik air terus menangis kot :(
Aku: Citew ahh!!
Adi: Ye aku citew laa ni!

Waktu PJ (Rabu)

Aku: Weh! kau janji nak citew something kat aku kan??
Adi: Pasal ape eh? *senyum*
Aku: Gedikz ahh kau! pasal mimpi kau dgn arwah ahh! *muka marah*
Adi: Ohhhh. Awat tak habaq!
Aku: Kau dah janji kan nak citew?!
Adi: Kau tak cakap pun?
Aku: Enough!! Citew je laaa gedik!!

Cerita dia bermula tanpa "stop"

Adi: Masa tu aku mimpi aku kat satu bilik yg kosong *nyanyi lg lagu njwa latif* pastu semuanya warna putih taw! aku pun pakai baju putih. Tetibe je ada org masuk dlm bilik tu, sorg laki ni ckp yg ada org nak jumpa aku then aku tanya ahh "saya kenal ke?" then laki tu jawab "kenal kot" pastu laki tu pggl org yg nak jumpa aku tu.. Aku tak sangka yg nak jumpa aku tu ARWAH YASMIN HUNWICK!! Arwah pakai semua baju putih.. Tudung putih, baju kurung putih! Boleh dikatakan semua laaa warna Putih!! Pastu dia masuk then dia ckp "Hai! Assalamualaikum"... Aku pun jawab "Haii! Waalaikumsalam"... Then dia ckp "Kenal tak siapa ni?" Aku jwb "Erm.. macam kenal.." Arwah jwb "Cuba ingat balik.. Awk dan kwn awk byk citew psl saya" Aku jwb "Erm..." Arwah jawab "Kenal tak Yasmin Johan Eusof?" Aku jawab "Tak berapa ahh.." arwah jawab "Kalau Yasmin Hunwick kenal??" Aku jwb "Haaa! Kenal ahh !!" Arwah jawab "Itu sayalah tuu.." Aku jwb "Oh ye ke.. hahaha..." Arwah jawab "Awak x nak kenal kita lebih lagi ke??" Aku jwb "Mestilahh nak!!"

Ini cerita yg Arwah cakap kat kawan aku ni,

Arwah:
Saya sepatutnya ambil SPM12 tahun ni.. tp tak kesampaian.. Erm.. Nasib kan? Saya menyesal lah sbb saya masa lari rumah tu saya x sempat nak tutup aurat saya buat kali terakhir. Pastu saya pun tak sempat nak minta maaf kat ayah, ibu, adik- adik saya dan semua kawan saya. Saya harap mereka sudi maafkan saya jika saya ada buat silap kat mereka. Saya nak sangat duduki SPM tahun ni sbb nak banggakan family saya dengan keputusan saya nanti.. Tapi tak apalah... Kat dunia org mati ni, kalau ada org yg masih bernyawa ckp ttg kita, kita akn tahu. Awak dan kawan awak yg Sabrina tu selalu ckp pasal saya kan?

Adi: Eh, tak kan kita org je banyak citew? Org lain tak de ke??

Arwah:
Tak pun, hanya awk dan kawan awk yg plg byk cakap pasal saya...

Pesanan Arwah
Saya harap sangat semua org dapat maafkan saya. 
Untuk awak Adillah, saya harap awk dan kwn awk dpt jaga aurat dan jangan sia- siakan hidup awk. Awk pun jgn buat ayah atau sesiapa je marah kat awk, kalau tak inilah padahnya.. Saya kemalangan pun sbb salah saya sendiri...

Conclusion:

Jangan ada sikap marah kat seiapa sahaja terutama sekali ibu bapa kita dan adik beradik kita :)

Habis je kawan aku cerita, aku mula sebak dan sedih.. Actually masa dia cerita kot aku dah menangis.. Sanggup lari masuk gim just nak ambil handkerchief sbb nak kesat air mata and tak nak org lain tahu yg aku menangis..

Masa waktu Agama: 


Ustazah ajar tajuk: "Pengurusan Jenazah" seriously ahh aku mula nak menangis balik kan?? masa belajar tu aku okay lg tapi dekat part ustazah cerita psl kwn ustazah yg ada meninggal sbb "kemalangan" terus aku mula menangis.. aku sempat lg usha kwn aku si Adillah nak tgk dia menangis or not.. Betul sangkaan aku! Dia mmg menangis kot....

Habis kelas Agama:


Kawan aku si Syakira ni tanya aku:-

Syakira: Sab, awak teringat kat arwah eh td?
Aku: Eh, mana ada lah.. *senyum* #nak cover cerita sebenar
Syakira: Ye ke?
Aku: Ye laa. Asal?
Syakira: Tak ada apa.. *senyum*
Aku: Ohh ok.. *senyum*

Tetiba je si Adillah tegur:


Adi: Weh!
Aku: Apa? Jap,, kau menangis kan tadi?? *buat muka funny*
Adi: Ye laaa! Aku teringat kat dia laaa! *kesat air mata*
Aku: Aku pun Adi..
Adi: Tapi, kau tak de ahh nampak menangis sangat..
Aku: Cover laaa.. Mana boleh menangis dpn org ramai.. Nati sebuk je tanya "asal nangis" *muka selamba*
Adi: Ermm ye laa..
Aku: But still aku ada menangis td sampai si Syakira tanya aku "teringat kat arwah ke" hahaha..
Adi: Ye ke?? 
Aku: Ye laa! Aku just ckp ahh "Mana ada" *gelak* Kau nangis kat part mana?
Adi: Aku menangis dr awal lg kot.. Tp plg sedih yg part ustazah cerita psl "kemalangan" tu semua!
Aku: Sama ahh :'(

Conversation terhenti kerana cikgu ingin mulakan pembelajaran.

P/S: Kalau korang rasa nak sebarkan cerita ini boleh tp jangan nak tambah cerita pulak taw!


-The End-

Anonymous: K! Aku sedih laaa Sab :'( Pujuk balik !
Aku: Maaflaaah! Tak bermaksud nak buat kau sedih !
Anonymous: Never mind.. Aku dah maafkan dia di dunia dan di akhirat :')
Aku: Alhamdulillah.. Baik kau en? Tq okayy.. Spread please...
Anonymous: InsyaAllah, Sab!
Aku: Much love beb!

Al-Fatihah.....


Comments

YasminJHunwick said…
Salam, aunty dan uncle telah membaca artikel ini dan ucapkan byk2 terima kasih. Aunty dan uncle terlalu sebak membacanya. Sememangnya arwah anak yg patuh, akhlak tinggi dan menjadi kebanggaan kami. Harap2 kisah arwah dapat menimbulkan kesedaran dan kebaikan untuk semua. Sebagai anak (arwah) yg belum berkahwin, semua dosanya uncle yang menanggung dan uncle redha dgn apa yg terjadi. Semoga Allah menutup kekurangan arwah Yasmin dan serlahkan kebaikan beliau untuk kebaikan kita semua. Semoga kita perolehi hidayahNya. Amin. Alfatihah untuk arwah Yasmin (luangkan masa pembaca untuk sedekah)
Sab twin Rina said…
Al fatihah, saya bukannya nak bagitahu semua org just saya perlu bg tahu yg arwah harap sgt semua org maafkan dia :) takziah nya aunty and uncle :)
YasminJHunwick said…
Alhamdulillah Sab, kami mmg dah maafkan arwah dan berdoa agar semua rakan2 dan kenalan arwah dapat memaafkan arwah. Kami berterimakasih kepada Sab kerana memanjangkan permohonan maaf melalui mimpi Sab. Hanya Allah dapat membalas kebaikan semua, InsyaAllah.

P/s Sab tolong add aunty di facebook, SAZLINA SHAHRIMAN SHAH
Maymay said…
You're lucky (: This is a good post. I wish more people would know );

ϟ Long Live
Hyun So Sunny said…
Yang lalu jgan la dikenang.. kita hnya mampu memaafkan agar mguragkan beban dia (arwah) disana... Kita doakan la arwah supya die brada disisi org yang beriman ..
Al Fatihah =')
Madam Casper said…
Tumpang bersedih...coz aunti ada anak 6. Jika tak cukup bilangan dalam rumah sbb ada yg balik kg mmg tak boleh duduk.
Takziah untuk En.Johan sekeluarga dan alfatihah untuk arwah Yasmin.
thanks for all your comments ^^ its lovely
Muhammad Syukry said…
please add saya di facebook.. MUHAMMAD SYUKRY saya salah seorang blogger juga.. n saya nak tahu tentang mimpi tu tq

Yoying Chirping !

Popular posts from this blog

Cerita wanita^^

assalamualaikum, hai semua, hari ni saya nak share sikit dan maybe berguna kepada perempuan dan lelaki. tambah info sikitlah kalau tak tahu, kan?
ramai lelaki tak fahami perempuan dengan betul dan lelaki fikir mereka dah lakukan apa yg terbaik tapi sebenarnya tidak. kekadang, perempuan pun tak faham diri dia sendiri.
tahukah anda, perempuan suka menangis senyap-senyap. dia tak suka hebohkan kat orang yg dia tak rapat. kebiasaannya, perempuan suka menangis pada waktu dia bersendirian dan tiada siapa di sekelilingnya. jika perempuan menangis, jangan cuba nak ganggu mereka. biarkan mereka menangis sepuas hati kerana dengan cara itu sahaja yg dapat melegakan dia. menangis dapat membawa keluar kesedihan dia. betulkan?

selain menangis, perempuan juga suka 'buat-buat' happy. ada sesetangah perempuan tak suka tunjuk yg dia sedang sedih dekat orang lain. dia lebih suka pendam dan rasa pedihnya seorang diri. perempuan seperti ini selalu nampak yg dia happy dengan kawan-kawan tetapi tidak…

Suspended Coffee

We start with

"BismillahiRahmaniRahim"

do you know what is the story about "Suspended Coffee" ? let me tell you a story that will make you touching. i read this on Facebook when i am scrolling the timeline

Apa yang aku faham melalui cerita di facebook tu, aku dapati mereka di Naples sangat baik hati kerana sanggup membayar duit kopi yang tidak mereka minum untuk orang susah yang inginkan minuman panas pada musim sejuk. 
They're so kindhearted! Why Malaysia tak pernah ada? Sebab banyak kes tipu ni ha.. Pengemis pun ada yang menipu miskin.. kang Allah bagi miskin betul-betul baru tahu -.-" 
Respect orang Naples kerana baik hati :D