Skip to main content

Posts

Showing posts from July, 2012

Feeling for Friday

If you read it, then you know my feeling... Fiction *fake smile*I still can’t forget you, I still can’t trust everything, Even today I can’t send you away like this.
I will rewrite it again, our story will not end, I will bury fact that reality is seeping into my skin for now, I rewrite it once again, the start beginning with you and I smiling happily, In case you willleave me,  the background is a small room without an exit.
I kiss you as if there is nothing wrong, I can’t leave your sweet presence, There is no such thing as an end for us.
Like this again, I can’t forget you, I am writing the story that will never end in my heart,
I will hold on to you,  I won’t let you go,  Even today,  I’m in the story of you and I that hasn't ended still,  in Fiction.
Right now,  there are only happy stories here, The very happy stories of just the two of us (Different from reality), Is written here,  it’s slowly filling up.
I run towards you and embrace you, I can’t never let you go from my embrace, There is no such t…

Terbaikk~

Assalamualaikum dan salam sejahtera, ini sambungan cerita Best today story! malam ni best punya story! eh? malam? pagi kot -_- *maaf* saya stay up late malam ni sbb rumah ni tak ada abang dan ayah :p heaven gila! *gelak* kenapa tak straight cerita je sab? saje, nak bg hampa semua marah :p yaa! aku straight cerita eh? okay? dah habis dah? okayy? ini cerita dia :p
Hari Sukan Tahunan ke-38 SMKDL,KL

bukan aku dah cakap ke ada sukan tahunan? for sure lah ada orang lari dalam trek, kat luar trek dan gak yg lari dari cikgu *nak ponteng la tu* hahahaha!


p/s: Semua gambar ini aku yg snap dan juga Haikal. Tq beb! ni kedudukan masa hari sukan tu, tapi ni bukan final marks but still PLUTO FIRST!!!!

okayy, aku join kawad kaki for pluto (biru) kan before this aku ada cerita yg kawad kaki kita org mcm disaster right? but aku tak sangka dpt naib johan :p jeles tak? better kau jeles k! masa kat depan astaka, ada cikgu yg gelakkan kita org -_- jahat gila! nak je aku on that time direct sound, tp ne…

Seminar Day

Assalamulaikum dan salam sejahtera, Hari ni aku nak cerita pasal hari seminar kat sekolah. seriously fun sbb aku duduk sebelah Hanisah and Ilya.. mmg gila FUN! seminar pertama ialah BM.. cgu tu bg ceramah sumpah bosan! lagi- lagi kalau cgu tu ajar pasal KARANGAN FAKTA!!! kalau fakta pun aku dah bosan, ini kan pula cikgu yg bagi ceramah lagilah maximum bosan -_- sabar je la XD
masa tengah dengar ceramah tu mmg aku tak ley fokus sbb aku dgn hanisah byk main kat kertas XD sumpah lawak sehh! sometimes aku layan si ilya and kekadang aku layan hanisah XD
waktu science aku tak boleh nak main sgt sbb aku kena fokus sebab aku lemah science :p anyway, masa science aku tak ley fokus sangat sbb terlampau bising! aku sanggup malukan diri ku dengan cakap 'shhhhh!' then Amer and Zul dan beberapa pelajar depan tgk belakang [ aku tahulah yg aku duduk belakang -_- ]
ni antara aktiviti yg aku dan kawan aku buat sepanjang seminar ni :p 
so how? cool tak? mmg aku suka semua ni, actually byk lagi …

Awesome Day

Assalamualaikum dan salam sejahtera,
Apa awesome day? hari apa sab? kenapa awesome? ada apa- apa terjadi ke? or kau jumpa someone yg kau suka? *sigh* ENOUGH! ni aku nak cerita ni! post ni untuk sambungan cerita ( Best today story ) korang tahu kan yg hari Khamis 5/7/2012 sukan tahunan? okay good kalau tahu! if not bacalah. ni aku nak start cerita! nak ke tak nak?? k fine, ni aku nak cerita :p
6/7/2012- Jumaat Aku datang sekolah mcm biasa dan benda pertama aku buat ialah melangkah masuk ke sekolah dan terus ke kantin, *tu pun nak cerita :p* so then aku mmg dah nampak sekolah tu mcm sikit je pelajarnya, tapi aku jangka yg depa tu tak sampai lagi *gelak kejam* Aku pun buat relax je kat kantin then aku gi tapak perhimpunan mcm biasa untuk dgr gossip cerita :p fun gila dgr cerita macam 'Bed time story' XD
Okayy! start perhimpunan, daripada pemerhatian aku, form5 sikit je yg datang, *tak fikir nak SPM kah?* XD then cikgu macam biasa bagi ucapan dan bla bla bla... Time kat perhimpu…

Best today story

what is best today story untuk hari ni? okay seriously hari ni aku rasa stress sikit dan agak terkilan ttg sesuatu. sebenarnya esok ada hari sukan tahunan sekolah, tp kawad still mcm hancusss. then aku takut kita org kawad mcm teruk :( sebenarnya susah nak cerita sbb rasa sedih sgt :'( nak menangis ni! ohh noo!

Tadi masa kita org ada taklimat untuk kawad kaki esok, kita org chit chat macam biasa XD then aku ada pj so aku main bola keranjang tp guna bola jaring -_- pelik kan? Aku main sampai tak ingat diri okay! Sampai habis pj, aku g kelas nak ambil duit then nak ke kantin *walaupun tak boleh* dah sampai kantin, ada cikgu pula tgh marah senior pkbm, cepat- cepat aku patah balik XD so serammm!

Dalam kelas time Sejarah, aku penat tahap tak boleh cakap dan malas nak cakap dan rasa macam nak marah org. Can ahh? Boleh ahh! Aku penat tahu tak?? Ke tak tahu?? Aku dah bgtahu kan? sewell! *gelak*


*sememangnya aku penat hendak menaip ini -_- AKAN DISAMBUNG....*

BYE!!!


Anonymous: Sab? Kau oka…

Mood~

Assalamualaikum dan salam sejahtera,
hari ni kita nak cerita pasal sesuatu yg sangat emotional dan cerita itu ialah 'mood'. mood banyak main peranan sbb itu antara keadaan kita setiap hari. mood anda camne hari ni? for me mood, banyak berubah- ubah sbb terlampau penat!
kekadang mood kita ni tak tentu taw, kalau kawan kita buat lawak kat kita but time tu tak de mood, rasa nak sumpah je org tu habis- habisan sbb terlampau annoying! kekadang mulut ini terlebih lancau rasa mcm nak mengularkan kata- kata yg sial je XD
Ini perbualan antara kita dan mama,
Aku : Mama! kita nak tanya boleh?
Mama : Nak tanya apa? Mama malas nak jawablah. *muka malas*
Aku : Sikit je pun *muka tak puas hati*
Mama : Apa dia ni? Cepat ah citew...
Aku : Macam mana kita nak tahu dia ada mood or not eh?
Mama : Nampak tak mama malas nak jawab?
Aku : *angguk*
Mama : Itu maksudnya dia tak de mood! Faham? Dah! Jangan tanya soalan merapu lagi! FAHAM?!
Aku : *angguk* *terus masuk bilik sbb takut kena marah*
So how? …

Hari yg Memenatkan

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia,
okay, hari ni aku nak cakap pasal raptai sukan tahunan SMK Datok Lokman yg ke-38. aku masuk kawad kaki for rumah sukan Pluto *warna biru* kami raptai kawad di Kompleks Sukan Kg Pandan, KL. Sememangnya panas *itu normal* kalau kasut melekat dekat trek itu juga normal.
yang tak berapa normal bg aku ialah abg komander aku. dia baik okay. dia form 6 this year. dia tak pernah denda kita org. sbb tu aku suka kawad. 
TAPI....!!! yang peliknya, kaki aku ni lenguh gila kot -_- walaupun tak de denda bagai, sememangnya kaki aku sakit tak terkata. myb sbb td raptai dr pukul 8-11.30am lama kan? kami just rehat 30minit. so sad :'( lepas dah raptai, kita org g sekolah balik. then kita org rehat for another 30minit then mula kawad balik.. 
time kawad macam biasa kita org gurau senda semua. tp sekejap je sbb hari khamis 5.7.12 dah start sukan tahunan. for sure bg aku, tak sempat nak dance for formasi semua :( tapi, semua abg and akk form6 sdg cuba berusaha untuk fi…

Boring vs Best

Assalamualaikum dan 1Malaysia, what is 'boring vs best' ni? aku nak citew keadaan aku harini. first mmg boring sbb ramai kawan pergi seminar. aku tak dapat pergi sbb tak layak -_- menyampah! tapi tak apa. hari ni aku ada latihan kawad tapi tak tahu sebelum rehat atau selepas rehat. itu yg aku confuse. nasib bawa semua. so here's the story..
6.30am aku bangun lambat sbb tengok bola antara Spain vs Itali dan akhirnya SPAIN MENANG BABE!kelam kabut nak mandi sbb mmg dah lambat! 7.00am gerak dari rumah ke sekolah ambil masa 10 minit je. so cepat! nasib cepat! kalau lambat kena kunci! 7.10am sampai je sekolah go to the canteen while searching for friend.lepak dengan kawan sampai cikgu panggil ke laman bestari 7.20-9.00am ada perhimpunan (normal ah perhimpunan setiap hari Isnin kan?)banyak acara. antaranya, penyampaian hadiah dan perlancaran 'mari membaca' (banyak ke? XD)dengar cikgu membebel bagi taklimat -_- panjang shiallllada cikgu mengamuk sbb tak bayar RM5 untuk hari su…

Yoying Chirping !