Skip to main content

Hari yg Memenatkan

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia,


okay, hari ni aku nak cakap pasal raptai sukan tahunan SMK Datok Lokman yg ke-38. aku masuk kawad kaki for rumah sukan Pluto *warna biru* kami raptai kawad di Kompleks Sukan Kg Pandan, KL. Sememangnya panas *itu normal* kalau kasut melekat dekat trek itu juga normal.

yang tak berapa normal bg aku ialah abg komander aku. dia baik okay. dia form 6 this year. dia tak pernah denda kita org. sbb tu aku suka kawad. 

TAPI....!!! yang peliknya, kaki aku ni lenguh gila kot -_- walaupun tak de denda bagai, sememangnya kaki aku sakit tak terkata. myb sbb td raptai dr pukul 8-11.30am lama kan? kami just rehat 30minit. so sad :'( lepas dah raptai, kita org g sekolah balik. then kita org rehat for another 30minit then mula kawad balik.. 

time kawad macam biasa kita org gurau senda semua. tp sekejap je sbb hari khamis 5.7.12 dah start sukan tahunan. for sure bg aku, tak sempat nak dance for formasi semua :( tapi, semua abg and akk form6 sdg cuba berusaha untuk fikirkan idea lain. Ermm :(

time raptai kawad tu yg best masa latihan buat kali ke2 sbb kali pertama kita org main- main *:p normal ah kan?* time ke2 tu kami *pluto* kena berdiri kat bwh matahari dan aku benci itu -_- masa tgh berdiri tu, normal ahh trek tu nak cair kan? so kasut kita org jd mangsa dgn benda liat tu -_- sampai kasut budak cina terkeluar. AMBIK KAU! hahahahaha! yg paling fun, abg tu suruh buat gaya 'zombie' so aku rasa mmg menjadi gaya 'zombie' kita org nanti :p tak maw jealous!


HARAPAN:
AKU HARAP RUMAH PLUTO BOLEH MENANG SBB KAMI 'PLUTO IS THE BEST' ! GOOD LUCK FRIENDS!

-The End-

Anonymous: Kesian kak sab :P
Aku: Kesian ke?
Anonymous: Yes i am :p
Aku: -_- tq.. *muka menyampah*


Comments

Anonymous said…
Saya sememangnya suka baca blog awak :')
Anonymous: terima kasih :D awk ada twitter? follow saya, pastu mention saya k :)

Yoying Chirping !

Popular posts from this blog

Mimpi: Arwah Yasmin

Assalamualaikum,  p/s : ini mimpi sebenar kawan aku pasal arwah yasmin! so jgn nak ubah cerita! UNDERSTAND?! GOOD~
okay, korang percaya mimpi tak? b4 this pun korang mesti ada yg baca TENTANG MIMPI NGERI ARWAH? Ni antara POST ARWAH TTG MIMPI! actually dalam topic kali ni bukan mimpi aku but kawan aku si Adillah *twitter*
Ni perbualann aku dgn dia :
Aku: Adi! aku harap sgt aku mimpi ttg arwah dowh :( Adi: Aku pun...
Keesokan harinya, 
Aku: Adi! Semalam aku mimpi kosong je!! *tetibe nyanyi lgu najwalatif XD* Adi: Aku mimpi pasal arwah kot tadi! Aku: What?!! Kau tipu!!! Adi: Buat apa aku nak tipu? Aku bangun je, masuk bilik air terus menangis kot :( Aku: Citew ahh!! Adi: Ye aku citew laa ni!
Waktu PJ (Rabu)
Aku: Weh! kau janji nak citew something kat aku kan?? Adi: Pasal ape eh? *senyum* Aku: Gedikz ahh kau! pasal mimpi kau dgn arwah ahh! *muka marah* Adi: Ohhhh. Awat tak habaq! Aku: Kau dah janji kan nak citew?! Adi: Kau tak cakap pun? Aku: Enough!! Citew je laaa gedik!!
Cerita dia berm…

Cerita wanita^^

assalamualaikum, hai semua, hari ni saya nak share sikit dan maybe berguna kepada perempuan dan lelaki. tambah info sikitlah kalau tak tahu, kan?
ramai lelaki tak fahami perempuan dengan betul dan lelaki fikir mereka dah lakukan apa yg terbaik tapi sebenarnya tidak. kekadang, perempuan pun tak faham diri dia sendiri.
tahukah anda, perempuan suka menangis senyap-senyap. dia tak suka hebohkan kat orang yg dia tak rapat. kebiasaannya, perempuan suka menangis pada waktu dia bersendirian dan tiada siapa di sekelilingnya. jika perempuan menangis, jangan cuba nak ganggu mereka. biarkan mereka menangis sepuas hati kerana dengan cara itu sahaja yg dapat melegakan dia. menangis dapat membawa keluar kesedihan dia. betulkan?

selain menangis, perempuan juga suka 'buat-buat' happy. ada sesetangah perempuan tak suka tunjuk yg dia sedang sedih dekat orang lain. dia lebih suka pendam dan rasa pedihnya seorang diri. perempuan seperti ini selalu nampak yg dia happy dengan kawan-kawan tetapi tidak…

Underground

Assalamualaikum,

And hai... Lama sangat tak update since dah grown up ni kan.. Lolzzz

So, the topic today is "Underground". Why? Tajuk is kinda weirdo... Sebab manusia macam saya dan kita semua ni mudah lupa diri...

Saya cakap pasal diri saya jugak. Kekadang saya sendiri lupa diri... Apa itu "Underground"? Let me tell you.

Before you grow up like now.. Can read my blog etc, you have to learn it right? Its not an easy job to teach from zero to hero (macam CoC lak)

Ingat balik, masa baby siapa ajar korang merangkak? Lepas merangkak kita berjalan slow slow... Siapa tolong? Yess our parents or maybe orang lebih dewasa dari kita (and ofcoz dia tahu jalan)

Faham dah maksud "Underground"?

No????

............

Okay... Let me help you untuk fahamkan apa maksud dia...

"Underground"

Lebih tepat "Dari Bawah"

Apa diaaa....

Macam korang nak buat bisnez, then korang takde modal... So korang minta modal kat sesiapa yg ada duit untuk jadikan modal... L…