Skip to main content

Mood~

Assalamualaikum dan salam sejahtera,


hari ni kita nak cerita pasal sesuatu yg sangat emotional dan cerita itu ialah 'mood'. mood banyak main peranan sbb itu antara keadaan kita setiap hari. mood anda camne hari ni? for me mood, banyak berubah- ubah sbb terlampau penat!

kekadang mood kita ni tak tentu taw, kalau kawan kita buat lawak kat kita but time tu tak de mood, rasa nak sumpah je org tu habis- habisan sbb terlampau annoying! kekadang mulut ini terlebih lancau rasa mcm nak mengularkan kata- kata yg sial je XD

Ini perbualan antara kita dan mama,

Aku : Mama! kita nak tanya boleh?

Mama : Nak tanya apa? Mama malas nak jawablah. *muka malas*

Aku : Sikit je pun *muka tak puas hati*

Mama : Apa dia ni? Cepat ah citew...

Aku : Macam mana kita nak tahu dia ada mood or not eh?

Mama : Nampak tak mama malas nak jawab?

Aku : *angguk*

Mama : Itu maksudnya dia tak de mood! Faham? Dah! Jangan tanya soalan merapu lagi! FAHAM?!

Aku : *angguk* *terus masuk bilik sbb takut kena marah*

So how? Seram tak? Kalau kita tanya kat org yg pada masa tu takde mood, mmg kena BANG!!! *marah*

My mood today 'ask some questions',

How is your mood today?
- My mood just fine today. But a bit bored actually.
What the thing that make you lost your mood?
- The person who ignore me like I'm not exist besides them!
Do you love to be mad?
- Sure not! Siapa je nak ada sikap pemarah, kan?
Some of your friends make some idiot jokes. Do you laughing?
- Maybe, I just smile like I listen to their idiot jokes. But, sometimes I just say ' Ha Ha Ha ' !
What the thing that can make you happy?
- If I not in mood, I will talk to my illusion friends and also listening to music.
If you lost your mood, how do you make your mood to become happy again?
- I will talk to my illusion and pretending that the problems are not exist!
You want to eat Chicken Chop for dinner but suddenly there's no left. What's your reaction?
- Pretending cool but in my heart ' What The Hell '
Do you love to lost mood?
- Maybe yes because I can be more serious person :p
Mood is what to you?
- Mood is something that emotional that always change according to the feeling.
Do you like mood?
- Yes, I am! *gelak*
What's happening when you on periods day?
- I always get angry easily and I can't stay cool~
Do you want to be a cheerful person every time?
- YES! I want to cheer up my friends who are sad!

The end of the question. Good luck!

So how? Hebat tak soalan tu? Kalau nak rasa tercabar, sila buat soalan di atas. Seriously aku rasa tercabar -_- Btw, korang tahu tak yg mood aku skg apa? Hahahaha! Mood: Menyakitkan hati XD byeee~

-The End-

Anonymous : Yeah! Aku dah buat and it's awesome!
Aku : Good and well done :p

Comments

Yoying Chirping !

Popular posts from this blog

Mimpi: Arwah Yasmin

Assalamualaikum,  p/s : ini mimpi sebenar kawan aku pasal arwah yasmin! so jgn nak ubah cerita! UNDERSTAND?! GOOD~
okay, korang percaya mimpi tak? b4 this pun korang mesti ada yg baca TENTANG MIMPI NGERI ARWAH? Ni antara POST ARWAH TTG MIMPI! actually dalam topic kali ni bukan mimpi aku but kawan aku si Adillah *twitter*
Ni perbualann aku dgn dia :
Aku: Adi! aku harap sgt aku mimpi ttg arwah dowh :( Adi: Aku pun...
Keesokan harinya, 
Aku: Adi! Semalam aku mimpi kosong je!! *tetibe nyanyi lgu najwalatif XD* Adi: Aku mimpi pasal arwah kot tadi! Aku: What?!! Kau tipu!!! Adi: Buat apa aku nak tipu? Aku bangun je, masuk bilik air terus menangis kot :( Aku: Citew ahh!! Adi: Ye aku citew laa ni!
Waktu PJ (Rabu)
Aku: Weh! kau janji nak citew something kat aku kan?? Adi: Pasal ape eh? *senyum* Aku: Gedikz ahh kau! pasal mimpi kau dgn arwah ahh! *muka marah* Adi: Ohhhh. Awat tak habaq! Aku: Kau dah janji kan nak citew?! Adi: Kau tak cakap pun? Aku: Enough!! Citew je laaa gedik!!
Cerita dia berm…

Suspended Coffee

We start with

"BismillahiRahmaniRahim"

do you know what is the story about "Suspended Coffee" ? let me tell you a story that will make you touching. i read this on Facebook when i am scrolling the timeline

Apa yang aku faham melalui cerita di facebook tu, aku dapati mereka di Naples sangat baik hati kerana sanggup membayar duit kopi yang tidak mereka minum untuk orang susah yang inginkan minuman panas pada musim sejuk. 
They're so kindhearted! Why Malaysia tak pernah ada? Sebab banyak kes tipu ni ha.. Pengemis pun ada yang menipu miskin.. kang Allah bagi miskin betul-betul baru tahu -.-" 
Respect orang Naples kerana baik hati :D

Cerita wanita^^

assalamualaikum, hai semua, hari ni saya nak share sikit dan maybe berguna kepada perempuan dan lelaki. tambah info sikitlah kalau tak tahu, kan?
ramai lelaki tak fahami perempuan dengan betul dan lelaki fikir mereka dah lakukan apa yg terbaik tapi sebenarnya tidak. kekadang, perempuan pun tak faham diri dia sendiri.
tahukah anda, perempuan suka menangis senyap-senyap. dia tak suka hebohkan kat orang yg dia tak rapat. kebiasaannya, perempuan suka menangis pada waktu dia bersendirian dan tiada siapa di sekelilingnya. jika perempuan menangis, jangan cuba nak ganggu mereka. biarkan mereka menangis sepuas hati kerana dengan cara itu sahaja yg dapat melegakan dia. menangis dapat membawa keluar kesedihan dia. betulkan?

selain menangis, perempuan juga suka 'buat-buat' happy. ada sesetangah perempuan tak suka tunjuk yg dia sedang sedih dekat orang lain. dia lebih suka pendam dan rasa pedihnya seorang diri. perempuan seperti ini selalu nampak yg dia happy dengan kawan-kawan tetapi tidak…