Mood~

Assalamualaikum dan salam sejahtera,


hari ni kita nak cerita pasal sesuatu yg sangat emotional dan cerita itu ialah 'mood'. mood banyak main peranan sbb itu antara keadaan kita setiap hari. mood anda camne hari ni? for me mood, banyak berubah- ubah sbb terlampau penat!

kekadang mood kita ni tak tentu taw, kalau kawan kita buat lawak kat kita but time tu tak de mood, rasa nak sumpah je org tu habis- habisan sbb terlampau annoying! kekadang mulut ini terlebih lancau rasa mcm nak mengularkan kata- kata yg sial je XD

Ini perbualan antara kita dan mama,

Aku : Mama! kita nak tanya boleh?

Mama : Nak tanya apa? Mama malas nak jawablah. *muka malas*

Aku : Sikit je pun *muka tak puas hati*

Mama : Apa dia ni? Cepat ah citew...

Aku : Macam mana kita nak tahu dia ada mood or not eh?

Mama : Nampak tak mama malas nak jawab?

Aku : *angguk*

Mama : Itu maksudnya dia tak de mood! Faham? Dah! Jangan tanya soalan merapu lagi! FAHAM?!

Aku : *angguk* *terus masuk bilik sbb takut kena marah*

So how? Seram tak? Kalau kita tanya kat org yg pada masa tu takde mood, mmg kena BANG!!! *marah*

My mood today 'ask some questions',

How is your mood today?
- My mood just fine today. But a bit bored actually.
What the thing that make you lost your mood?
- The person who ignore me like I'm not exist besides them!
Do you love to be mad?
- Sure not! Siapa je nak ada sikap pemarah, kan?
Some of your friends make some idiot jokes. Do you laughing?
- Maybe, I just smile like I listen to their idiot jokes. But, sometimes I just say ' Ha Ha Ha ' !
What the thing that can make you happy?
- If I not in mood, I will talk to my illusion friends and also listening to music.
If you lost your mood, how do you make your mood to become happy again?
- I will talk to my illusion and pretending that the problems are not exist!
You want to eat Chicken Chop for dinner but suddenly there's no left. What's your reaction?
- Pretending cool but in my heart ' What The Hell '
Do you love to lost mood?
- Maybe yes because I can be more serious person :p
Mood is what to you?
- Mood is something that emotional that always change according to the feeling.
Do you like mood?
- Yes, I am! *gelak*
What's happening when you on periods day?
- I always get angry easily and I can't stay cool~
Do you want to be a cheerful person every time?
- YES! I want to cheer up my friends who are sad!

The end of the question. Good luck!

So how? Hebat tak soalan tu? Kalau nak rasa tercabar, sila buat soalan di atas. Seriously aku rasa tercabar -_- Btw, korang tahu tak yg mood aku skg apa? Hahahaha! Mood: Menyakitkan hati XD byeee~

-The End-

Anonymous : Yeah! Aku dah buat and it's awesome!
Aku : Good and well done :p

Comments

Popular posts from this blog

Mimpi: Arwah Yasmin

Underground

Delete Conversation