Skip to main content

Terbaikk~

Assalamualaikum dan salam sejahtera,

ini sambungan cerita Best today story! malam ni best punya story! eh? malam? pagi kot -_- *maaf* saya stay up late malam ni sbb rumah ni tak ada abang dan ayah :p heaven gila! *gelak* kenapa tak straight cerita je sab? saje, nak bg hampa semua marah :p yaa! aku straight cerita eh? okay? dah habis dah? okayy? ini cerita dia :p

Hari Sukan Tahunan ke-38 SMKDL,KL


bukan aku dah cakap ke ada sukan tahunan? for sure lah ada orang lari dalam trek, kat luar trek dan gak yg lari dari cikgu *nak ponteng la tu* hahahaha!


p/s: Semua gambar ini aku yg snap dan juga Haikal. Tq beb!
ni kedudukan masa hari sukan tu, tapi ni bukan final marks but still PLUTO FIRST!!!!


okayy, aku join kawad kaki for pluto (biru) kan before this aku ada cerita yg kawad kaki kita org mcm disaster right? but aku tak sangka dpt naib johan :p jeles tak? better kau jeles k! masa kat depan astaka, ada cikgu yg gelakkan kita org -_- jahat gila! nak je aku on that time direct sound, tp never mind! ce tgk ni kalau tak caye :p


amacam? cool tak Pluto? cewahh! jeles ahh tu :p then kita org gak menang acara sukan tara, JOHAN kot beb! nak jeles lagi? go daiii! nak cari gaduh? mehh! *ohhsom! kita batu, awk air, so kita menang :p* k fine aku WIN! ni dia piala ya :p




untuk piala keseluruhan, ye la, kan PLUTO JOHAN this year! so aku tak sempat nak snap! XD ni dia piala yg dipegang oleh ketua rumah sukan.. okay laa tu ! daripada tak ada langsung :p


aku ada cakap tak yg aku join kawad? yes right? ini dia antara team kawad kaki rumah PLUTO! sumpahh cool~  aku suka snap random :p


ni antara picture random yg aku nak tunjukkan [ yg lain malas nak edit ] *alasan* XD 




tadaaaa!! ada kucing XD anyway, ni kawan- kawan kita :p







Eh japp! before kita lupa! ni antara picture badan beruniform yg sempat aku edit :D yg lain aku takde masa :p *alasan* 





p/s: Maaf post kali ni banyak picture sbb kawan nak sangat gambar -_-" *tak reti nak sabar!*

[ Actually dah lama nak post, tapi disebabkan internet teramatlah lambat, so saya declare war *tutup blog* then saya terus takde mood nak upload. ]

Suatu hari di FB,

Ariyani : Sab, nak link blog kau!
Aku : *send link*

5minit kemudian,

Ariyani : Mana gambarnya? tak ada pun :(
Aku : Aku tak upload lg!! aku tgh edit! faham?
Ariyani : Ye la.

15 minit kemudian,

Farah : Assalamualaikum, Sab!
Aku : Wslm *dlm hati ckp 'mesti nak mintak gambar!'*
Farah : Gambar mana?
Aku : *dah agak* aku tengah edit!
Farah : Okay.

20 minit sebelumnya,

Ain : Sab! jangan lupa gambar!
Aku : Gambar apa? *gelak*
Ain : Gambar kita laa!
Aku : Malas ahh :p *padahal tgh edit*
Ain : Kau ni kan!
Aku : Jangan kacau boleh tak? Aku nak edit gambar ni! *muka serius*
Ain : Ye la -_______- 
Aku : *tak reply* *panjangnyaaaaaaa muram kau tu !!*

Sehari sebelum ini,

Ilya : Sab! Aku nak gambar aku dgn Lye San!
Aku : Nanti laa! aku x edit lg!
Ilya : Laa! dah siap bg aku!
Aku : Ye laaa!

Kejadian: Di sekolah SMKDL,KL

Anis : Sab nak gambar boleh?
Aku : Boleh! but pendrive aku dah full..
*aku skip cerita*
Anis : Aku bagi pendrive aku sab!
Aku : Ye laa anis!

p/s: Actually panjang lagi! but aku malas nak cerita! ni post gambar pun okay laa :p see you the next post! Daaaa~

-The End-

Anonymous : Gila gempakkkkk! Terbaikkkk!!!
Aku : See the leg ahh Anoyy!
Anonymous : Ye laa tu :DD

Comments

Yoying Chirping !

Popular posts from this blog

Mimpi: Arwah Yasmin

Assalamualaikum,  p/s : ini mimpi sebenar kawan aku pasal arwah yasmin! so jgn nak ubah cerita! UNDERSTAND?! GOOD~
okay, korang percaya mimpi tak? b4 this pun korang mesti ada yg baca TENTANG MIMPI NGERI ARWAH? Ni antara POST ARWAH TTG MIMPI! actually dalam topic kali ni bukan mimpi aku but kawan aku si Adillah *twitter*
Ni perbualann aku dgn dia :
Aku: Adi! aku harap sgt aku mimpi ttg arwah dowh :( Adi: Aku pun...
Keesokan harinya, 
Aku: Adi! Semalam aku mimpi kosong je!! *tetibe nyanyi lgu najwalatif XD* Adi: Aku mimpi pasal arwah kot tadi! Aku: What?!! Kau tipu!!! Adi: Buat apa aku nak tipu? Aku bangun je, masuk bilik air terus menangis kot :( Aku: Citew ahh!! Adi: Ye aku citew laa ni!
Waktu PJ (Rabu)
Aku: Weh! kau janji nak citew something kat aku kan?? Adi: Pasal ape eh? *senyum* Aku: Gedikz ahh kau! pasal mimpi kau dgn arwah ahh! *muka marah* Adi: Ohhhh. Awat tak habaq! Aku: Kau dah janji kan nak citew?! Adi: Kau tak cakap pun? Aku: Enough!! Citew je laaa gedik!!
Cerita dia berm…

Cerita wanita^^

assalamualaikum, hai semua, hari ni saya nak share sikit dan maybe berguna kepada perempuan dan lelaki. tambah info sikitlah kalau tak tahu, kan?
ramai lelaki tak fahami perempuan dengan betul dan lelaki fikir mereka dah lakukan apa yg terbaik tapi sebenarnya tidak. kekadang, perempuan pun tak faham diri dia sendiri.
tahukah anda, perempuan suka menangis senyap-senyap. dia tak suka hebohkan kat orang yg dia tak rapat. kebiasaannya, perempuan suka menangis pada waktu dia bersendirian dan tiada siapa di sekelilingnya. jika perempuan menangis, jangan cuba nak ganggu mereka. biarkan mereka menangis sepuas hati kerana dengan cara itu sahaja yg dapat melegakan dia. menangis dapat membawa keluar kesedihan dia. betulkan?

selain menangis, perempuan juga suka 'buat-buat' happy. ada sesetangah perempuan tak suka tunjuk yg dia sedang sedih dekat orang lain. dia lebih suka pendam dan rasa pedihnya seorang diri. perempuan seperti ini selalu nampak yg dia happy dengan kawan-kawan tetapi tidak…

Suspended Coffee

We start with

"BismillahiRahmaniRahim"

do you know what is the story about "Suspended Coffee" ? let me tell you a story that will make you touching. i read this on Facebook when i am scrolling the timeline

Apa yang aku faham melalui cerita di facebook tu, aku dapati mereka di Naples sangat baik hati kerana sanggup membayar duit kopi yang tidak mereka minum untuk orang susah yang inginkan minuman panas pada musim sejuk. 
They're so kindhearted! Why Malaysia tak pernah ada? Sebab banyak kes tipu ni ha.. Pengemis pun ada yang menipu miskin.. kang Allah bagi miskin betul-betul baru tahu -.-" 
Respect orang Naples kerana baik hati :D