Skip to main content

The moment.....

ASSALAMUALAIKUM,


hai semua! rindu tak ? kita dah lama tak update.. maafkan kita.. kita sebuk dgn exam trial PMR sebenarnya. sbb tu dah lama tak update... okay, hari ni banyak nak update.. korang tahu kan raya hari Ahad ni? bersamaan dgn 19.8.2012 .. tahu ke tidak? mesti lah tahu kan, dah sebula berpuasa mesti nak sambut lebaran :D

hari ni saya nak cerita pasal 'the moment'...

what is that ?
lemme tell u this yo....

actually semua org tahu apa maksud 'the moment' kan? kat twitter selalu tweet
i) The moment that is suck.......
ii) The bad moment is......
iii) dan lain- lain.....
banyak lg cotnoh but malas nak cakap.. if u ada twitter, u will know it k...

mmg dah lama nak update but no time... dapat idea nak update 'the moment' sejak dari tadi... biar saya cerita apa jadi k...

ingat tak arwah yasmin? dulu mmg saya selalu menangis sbb teringat kat dia.. but now saya dah okay. nak tahu macam mana? ada satu malam tu, saya menangis sbb teringat kat arwah lagi.. bila saya sdg menyeka tangisan saya, tetiba dlm fikiran saya dia macam ada bgtahu sesuatu.. dia bagitahu saya supaya sedekahkan al-fatihah kepada si mati.. so malam tu saya bacalah al-fatihah then terus tidur.. and now i feel better... masa saya still teringat kat arwah, saya benci semua lagu raya.. setiap kali ada lagu raya saya akn teringat kat arwah yasmin.. on that time i can say that 'anti lagu raya'! but now takde dah sbb dah rasa better...
p/s: perkara ni boleh dikatakan saya rasa better since August 2012 ;)

next moment is, ada masa tu saya g langat for lihat rumah kat sana.. masa nak balik ke kl, ayh ajak jalan2 dulu b4 balik.. so saya just kata 'okayy'.. *skip cerita* ada satu waktu tu, ayah saya stop sbb nak beli buah- buahan.. bila dah beli ayh saya pggl saya for angkat barag. on the way g sana, ada bas rapid kl time tu... dia mcm jalan straight je drive tanpa lihat aku.. on that time aku rasa yg dia mmg akan elak but bila semakin hampir ke arah aku, aku pelik kenapa dia tak elak dari aku? so aku dgn cepat terus lompat ke tepi tanpa aku sedari ada lumpur! serious aku lompat lebih kurang 5sec after that bas tu mmg straight je! parents aku marah aku sbb aku jalan like gedik person! pastu dia ckp gak bas tu takkan lah nak langgar orang.. aku dah explain but them still say that i the person who wrong here! so, aku just diam.. dalam hati aku cakap 'mmg bas tu tak elak, if aku tak elak mmg aku kena lenyek ah dgn tayar bas yg besar tu sebanyak 2 kali!'
p/s: actually dah hampir 2 kali kejadian yg hampir kena langgar di jalan raya... first time tu ada motor tu speed gila dia bawak.. masa tu aku tengah lintas jalan sbb lampu merah, so dgn muka tak bersalah aku lintas.. time aku lintas ah motor ni sampai.. nasib je la motor tu sanggup langgar kereta yg mmg dah stop untuk elak dr langgar aku -___- tak tahu nak rasa bersalah or what..... so i just leave him, ada org awam tolong dia.. seramm!

-MIMPI-

k fine, since ada olympics aku ada mimpi 2 kali mcm jumpa 'dajjal'.. tahu kan dajjal tu apa? org Islam mesti familiar sbb ada diajar pada waktu agama :) k ni ceritanya...

masa tu malam, my abang open olympics tengok acara renang, so aku join sekali, when aku nak tidur mcm biasa aku akan baca 3 surah sbb itu mmg habit aku.. so malam tu aku dpt mimpi...

Situasi di rumah AKU,
ada satu mahluk ni rupa dia mcm voldemort dalam cerita harry potter.. si mahluk ni bunuh someone yg baru keluar dr toilet dengan cara pancung kepala ! oh my.,.. dalam mimpi tu ada my eldest bro.. dia just senyum and also the voldemort !! then bila aku nak g ruang tamu, si voldemort ni try ajak aku g somewhere but aku refuse.. that voldemort just smile and try to grab my hand.. i still refuse and suddenly........ i wake up from my dream! sampai sekolah baru terfikir pasal mimpi pelik tu!!!

tu baru mimpi pertama... ni yg kedua...

k fine tetbe aku x igt ! k malam tu, my mom tgk olympics yg lompat tinggi, rejam lembing ke apa.. masa mimpi apa yg aku igt ialah masa tu ada sorang laki nama dia Faris muncul dalam mimpi aku.. dia mcm try nak selamatkan aku dari si dajjal tu laa... kali ni dajjal tu sebijik macam patung besar yg ada kat opening olympics.. ada ramai berpendapat yg patung besar tu org2 kat sana (london) anggap tu Nabi Musa....  korang tak tahu? search je 'olympic 2012 hina Islam' confirm ada :)
p/s: actually aku bukannya nak percaya but aku mimpi setiap kali aku tengok olympic! seramm kot -,-"

so today the moment that is weird when cikgu sebut nama penuh lelaki but not use bin but binti.. k funny !!!!! then cikgu lee tu cakap padan muka atas muka kat students yg belajar dgn dia.. HAHAHAHA!!! anyway, sekolah korang nyanyi lagu 1Malaysia tak? sekolah saya nyanyi :P #OnlySMKDatokLokman

Comments

Yoying Chirping !

Popular posts from this blog

Mimpi: Arwah Yasmin

Assalamualaikum,  p/s : ini mimpi sebenar kawan aku pasal arwah yasmin! so jgn nak ubah cerita! UNDERSTAND?! GOOD~
okay, korang percaya mimpi tak? b4 this pun korang mesti ada yg baca TENTANG MIMPI NGERI ARWAH? Ni antara POST ARWAH TTG MIMPI! actually dalam topic kali ni bukan mimpi aku but kawan aku si Adillah *twitter*
Ni perbualann aku dgn dia :
Aku: Adi! aku harap sgt aku mimpi ttg arwah dowh :( Adi: Aku pun...
Keesokan harinya, 
Aku: Adi! Semalam aku mimpi kosong je!! *tetibe nyanyi lgu najwalatif XD* Adi: Aku mimpi pasal arwah kot tadi! Aku: What?!! Kau tipu!!! Adi: Buat apa aku nak tipu? Aku bangun je, masuk bilik air terus menangis kot :( Aku: Citew ahh!! Adi: Ye aku citew laa ni!
Waktu PJ (Rabu)
Aku: Weh! kau janji nak citew something kat aku kan?? Adi: Pasal ape eh? *senyum* Aku: Gedikz ahh kau! pasal mimpi kau dgn arwah ahh! *muka marah* Adi: Ohhhh. Awat tak habaq! Aku: Kau dah janji kan nak citew?! Adi: Kau tak cakap pun? Aku: Enough!! Citew je laaa gedik!!
Cerita dia berm…

Suspended Coffee

We start with

"BismillahiRahmaniRahim"

do you know what is the story about "Suspended Coffee" ? let me tell you a story that will make you touching. i read this on Facebook when i am scrolling the timeline

Apa yang aku faham melalui cerita di facebook tu, aku dapati mereka di Naples sangat baik hati kerana sanggup membayar duit kopi yang tidak mereka minum untuk orang susah yang inginkan minuman panas pada musim sejuk. 
They're so kindhearted! Why Malaysia tak pernah ada? Sebab banyak kes tipu ni ha.. Pengemis pun ada yang menipu miskin.. kang Allah bagi miskin betul-betul baru tahu -.-" 
Respect orang Naples kerana baik hati :D

Cerita wanita^^

assalamualaikum, hai semua, hari ni saya nak share sikit dan maybe berguna kepada perempuan dan lelaki. tambah info sikitlah kalau tak tahu, kan?
ramai lelaki tak fahami perempuan dengan betul dan lelaki fikir mereka dah lakukan apa yg terbaik tapi sebenarnya tidak. kekadang, perempuan pun tak faham diri dia sendiri.
tahukah anda, perempuan suka menangis senyap-senyap. dia tak suka hebohkan kat orang yg dia tak rapat. kebiasaannya, perempuan suka menangis pada waktu dia bersendirian dan tiada siapa di sekelilingnya. jika perempuan menangis, jangan cuba nak ganggu mereka. biarkan mereka menangis sepuas hati kerana dengan cara itu sahaja yg dapat melegakan dia. menangis dapat membawa keluar kesedihan dia. betulkan?

selain menangis, perempuan juga suka 'buat-buat' happy. ada sesetangah perempuan tak suka tunjuk yg dia sedang sedih dekat orang lain. dia lebih suka pendam dan rasa pedihnya seorang diri. perempuan seperti ini selalu nampak yg dia happy dengan kawan-kawan tetapi tidak…