Skip to main content

my little rubbish post

i am rubbish.. my house at trash around your house.. k then i am crazy! so hello there! are you ready to read my post? oh yeahhhhhhhhh~

first of all, i wanna say thanks to all my teachers who are really help me to get an A in exam ! *cewahhhh! cam dah habis PMR* okay then XD so ya! i want to do something rubbish.. i want to write my wasiat.. can i? i want to do my own wills!

eh jap! how to do eh? so then i will talking rubbish!

Wills by Nur Sabrina bt Sarizah Jamal

a.k.a SAB @ SabrinaWazien

  1. i want all the people who know me come to my funeral
  2. i want my mother to close all my account
  3. i want my brother change his attitude
  4. i want my dad to conduct this family to the right path
  5. i hope all my friends and everybody cry like a mad one the 1st day of my dead
  6. BUT after the 1st day please act like nothing happen
  7. i guess just that ;)

My advice by Sab ;)


Hey there, Assalamualaikum. saya nak bagi pesanan before i dead to all my buddies, teachers and my own family. i don't know this advice rubbish or what but i really want you to read this!
  • don't ever cheating 
  • don't ever break person heart into pieces
  • make your life perfect
  • don't waste your time to something fool
  • 'dunia itu sementara' dan 'akhirat itu kekal abadi selamanya'

i am Sabrina from Kuala Lumpur who loves to drink teh tarik!

i am Sabrina who loves blue colour!

i am Sabrina who loves to hide her own sake!

i am Sabrina who will die earlier than YOU!


-THE END-

Comments

Yoying Chirping !

Popular posts from this blog

Mimpi: Arwah Yasmin

Assalamualaikum,  p/s : ini mimpi sebenar kawan aku pasal arwah yasmin! so jgn nak ubah cerita! UNDERSTAND?! GOOD~
okay, korang percaya mimpi tak? b4 this pun korang mesti ada yg baca TENTANG MIMPI NGERI ARWAH? Ni antara POST ARWAH TTG MIMPI! actually dalam topic kali ni bukan mimpi aku but kawan aku si Adillah *twitter*
Ni perbualann aku dgn dia :
Aku: Adi! aku harap sgt aku mimpi ttg arwah dowh :( Adi: Aku pun...
Keesokan harinya, 
Aku: Adi! Semalam aku mimpi kosong je!! *tetibe nyanyi lgu najwalatif XD* Adi: Aku mimpi pasal arwah kot tadi! Aku: What?!! Kau tipu!!! Adi: Buat apa aku nak tipu? Aku bangun je, masuk bilik air terus menangis kot :( Aku: Citew ahh!! Adi: Ye aku citew laa ni!
Waktu PJ (Rabu)
Aku: Weh! kau janji nak citew something kat aku kan?? Adi: Pasal ape eh? *senyum* Aku: Gedikz ahh kau! pasal mimpi kau dgn arwah ahh! *muka marah* Adi: Ohhhh. Awat tak habaq! Aku: Kau dah janji kan nak citew?! Adi: Kau tak cakap pun? Aku: Enough!! Citew je laaa gedik!!
Cerita dia berm…

Suspended Coffee

We start with

"BismillahiRahmaniRahim"

do you know what is the story about "Suspended Coffee" ? let me tell you a story that will make you touching. i read this on Facebook when i am scrolling the timeline

Apa yang aku faham melalui cerita di facebook tu, aku dapati mereka di Naples sangat baik hati kerana sanggup membayar duit kopi yang tidak mereka minum untuk orang susah yang inginkan minuman panas pada musim sejuk. 
They're so kindhearted! Why Malaysia tak pernah ada? Sebab banyak kes tipu ni ha.. Pengemis pun ada yang menipu miskin.. kang Allah bagi miskin betul-betul baru tahu -.-" 
Respect orang Naples kerana baik hati :D

Cerita wanita^^

assalamualaikum, hai semua, hari ni saya nak share sikit dan maybe berguna kepada perempuan dan lelaki. tambah info sikitlah kalau tak tahu, kan?
ramai lelaki tak fahami perempuan dengan betul dan lelaki fikir mereka dah lakukan apa yg terbaik tapi sebenarnya tidak. kekadang, perempuan pun tak faham diri dia sendiri.
tahukah anda, perempuan suka menangis senyap-senyap. dia tak suka hebohkan kat orang yg dia tak rapat. kebiasaannya, perempuan suka menangis pada waktu dia bersendirian dan tiada siapa di sekelilingnya. jika perempuan menangis, jangan cuba nak ganggu mereka. biarkan mereka menangis sepuas hati kerana dengan cara itu sahaja yg dapat melegakan dia. menangis dapat membawa keluar kesedihan dia. betulkan?

selain menangis, perempuan juga suka 'buat-buat' happy. ada sesetangah perempuan tak suka tunjuk yg dia sedang sedih dekat orang lain. dia lebih suka pendam dan rasa pedihnya seorang diri. perempuan seperti ini selalu nampak yg dia happy dengan kawan-kawan tetapi tidak…