Skip to main content

tak buat lagi

k fine memang aku nak buat video tu dan ini at last tak jadi sebab so busy..
 i also dunno apa yg busy sangat... 
erm sokay laaa.. kalau umur aku panjang aku akan buat and hopefully aku tak busy la kan... 

oh ye semalam aku dah bawa motor for the first time.. 
bawa the motor takde la susah mana... 
just kena berani and ram sikit the enjin XD 
tak sabar nak ambil lesen motor! 

tapi....

 aku tengok mama aku macam tak suka aku ambil lesen motor 
sebab dia takut ada benda terjadi kat aku..
 aku tahu banyak risiko if bawa motor but aku tak nak fikir semua tu! 
sebab aku tak nak la gila ! 
aku pun memang tahu banyak accident yg melibatkan motor but aku malas je nak ingat.. 
aku just nak bawa motor so senang aku nak gi mana- mana... 
tu je misi aku!!!!

aku tak nak fikir yg pasal kemalangan... 
kalau Allah nak suruh kita mati, kita mati gak one day.. 
ya Allah aku ni cam siot je cakap cam tu but itu memang kenyataan... 

erm korang dengarlah lagu 
"teman pengganti by black and malique" 
kesian malique sebab dengar cerita dia kena brain cancer :( sedih k! 
siapa yg buat surgery mmg ada risiko untuk mati.. erm.. 
alhamdulillah aku bebas daripada cancer ni semua... 
ya Allah aku bersyukur padaMu! aku tak tahu siapa yg akan pergi dulu.. 
aku 
or family.. 
but i hope aku pergi dulu beb :')
 aku bukan nak cakap amalan aku dah bertimbun but aku tak sanggup nak menangis cam orang gila if ada kehilangan someone.... 
itu antara dugaan yg Allah berikan kepada umatnya.. 
aku rasa kali ni post aku bersepah sikit dan aku menaip pun direct je takde nak tipu korang or mainkan korang... 
okay fine...
 let me die first please..... 

_     _    _    _    _    _     _     _     _

maafkan aku k if aku ada buat silap.. halalkan segala benda yg pernah aku buat or makan and minum... aku takde hasad dengki at sesape pun but rasa sakit hati dan benci itu tetap ada tapi jangan risau aku ni cepat memaafkan orang cuma aku tak cepat melupakan apa yg terjadi.. jangan risau aku dah maafkan korang :')


I
LOVE
YOU

FROM
SABRINA :) 

Comments

Anonymous said…
I will bookmark your blog and have my kids check up here frequently. I'm very certain they will understand lots of new stuff here than anybody else.
Anonymous said…
Thanks for your nice experience to share with us. Really awesome article with plenty of informative things to be known for us.

Yoying Chirping !

Popular posts from this blog

Mimpi: Arwah Yasmin

Assalamualaikum,  p/s : ini mimpi sebenar kawan aku pasal arwah yasmin! so jgn nak ubah cerita! UNDERSTAND?! GOOD~
okay, korang percaya mimpi tak? b4 this pun korang mesti ada yg baca TENTANG MIMPI NGERI ARWAH? Ni antara POST ARWAH TTG MIMPI! actually dalam topic kali ni bukan mimpi aku but kawan aku si Adillah *twitter*
Ni perbualann aku dgn dia :
Aku: Adi! aku harap sgt aku mimpi ttg arwah dowh :( Adi: Aku pun...
Keesokan harinya, 
Aku: Adi! Semalam aku mimpi kosong je!! *tetibe nyanyi lgu najwalatif XD* Adi: Aku mimpi pasal arwah kot tadi! Aku: What?!! Kau tipu!!! Adi: Buat apa aku nak tipu? Aku bangun je, masuk bilik air terus menangis kot :( Aku: Citew ahh!! Adi: Ye aku citew laa ni!
Waktu PJ (Rabu)
Aku: Weh! kau janji nak citew something kat aku kan?? Adi: Pasal ape eh? *senyum* Aku: Gedikz ahh kau! pasal mimpi kau dgn arwah ahh! *muka marah* Adi: Ohhhh. Awat tak habaq! Aku: Kau dah janji kan nak citew?! Adi: Kau tak cakap pun? Aku: Enough!! Citew je laaa gedik!!
Cerita dia berm…

Cerita wanita^^

assalamualaikum, hai semua, hari ni saya nak share sikit dan maybe berguna kepada perempuan dan lelaki. tambah info sikitlah kalau tak tahu, kan?
ramai lelaki tak fahami perempuan dengan betul dan lelaki fikir mereka dah lakukan apa yg terbaik tapi sebenarnya tidak. kekadang, perempuan pun tak faham diri dia sendiri.
tahukah anda, perempuan suka menangis senyap-senyap. dia tak suka hebohkan kat orang yg dia tak rapat. kebiasaannya, perempuan suka menangis pada waktu dia bersendirian dan tiada siapa di sekelilingnya. jika perempuan menangis, jangan cuba nak ganggu mereka. biarkan mereka menangis sepuas hati kerana dengan cara itu sahaja yg dapat melegakan dia. menangis dapat membawa keluar kesedihan dia. betulkan?

selain menangis, perempuan juga suka 'buat-buat' happy. ada sesetangah perempuan tak suka tunjuk yg dia sedang sedih dekat orang lain. dia lebih suka pendam dan rasa pedihnya seorang diri. perempuan seperti ini selalu nampak yg dia happy dengan kawan-kawan tetapi tidak…

Suspended Coffee

We start with

"BismillahiRahmaniRahim"

do you know what is the story about "Suspended Coffee" ? let me tell you a story that will make you touching. i read this on Facebook when i am scrolling the timeline

Apa yang aku faham melalui cerita di facebook tu, aku dapati mereka di Naples sangat baik hati kerana sanggup membayar duit kopi yang tidak mereka minum untuk orang susah yang inginkan minuman panas pada musim sejuk. 
They're so kindhearted! Why Malaysia tak pernah ada? Sebab banyak kes tipu ni ha.. Pengemis pun ada yang menipu miskin.. kang Allah bagi miskin betul-betul baru tahu -.-" 
Respect orang Naples kerana baik hati :D