Skip to main content

DESCRIBE ME!

Assalamualaikum...

so ya, saya ada banyak terima at ask.fm ask me to "describe" myself... but...

CHALLENGE ACCEPTED!

I WILL DESCRIBE MYSELF !

but how nak describe?? okay fine...

nama aku Nur Sabrina bt Jamal dan Sarizah.. tahun 2012 ialah tahun aku menduduki PMR so thats mean aku 15 tahun... aku anak ke 3 daripada 3 orang.. anak bongsu yang selalu ada masalah.. and now aku bengang dengan youtube sbb ada advertisement -_______- 

aku ni seorang yang pemalu SANGAT! but if once aku dah rapat dengan korang, jangan main gila dengan aku XD but actually aku tak nak rapat sangat dengan semua orang sbb aku ni lain macam sikit..

lain macam mana?? lain macam dia, if aku rapat dengan someone aku akan rasa aku mula benci, tak suka dan rasa apa yang dia buat akan buat aku rasa nak "direct sound" dia.. im sorry.. aku pun tak tahu since when but itu la yg aku dapati.. aku ada kawan yg apa yg aku buat and cakap, dia sure akan cakap "aku pun sama gak la nak buat" "aku pun macam tu gak" macam semua benda dia nak sama dengan aku.. itu antara yang aku PALING TAK SUKA! maaflah but itulah kenyataan diri aku.. sebenarnya ramai orang memang tak faham aku 100% dan ada yang faham aku just for 20% :) (seriously less person know me well)

aku ada cakap tak yang aku tak pernah anggap sesiapa kawan baik aka BFF ? serious aku takde kawan baik or bff.. sebab apa? ada kisahnya guys.. bukan sengaja aku tak nak ada kawan baik but... itulah kenyataannya.. nak aku story ke?
okay cerita dia, dulu aku selalu anggap yang "somebody" tu as my BFF la but apa yang aku harapkan ialah untuk bersama dengan kawan yg aku gelarkan BFF tu.. sampai darjah 5 je aku ada anggap someone or somebody tu BFF aku.. masuk je secondary school aku dah tak anggap sesiapa BFF aku... im sorry.. aku mmg rasa sedih sebab kisah silam aku...

maaf terleka kejap sebab tengah tengok Somebody to love <3 :) actually banyak je video aku tengok sampai lupa nak post..

okay NEXT !

aku ni ada masalah dengan fobia with people or society.. aku pun tak tahu but fobia ni aku tak nak bagitahu la sebab memang no one understand me :) benda fobia ni semula jadi...

apa lagi nak describe me??

okay la aku ni tak cantik di mata some person.. and some person say im pretty good.. tak kisah janji attitude tu nice :) apa lagi ehhh?? ermm ... maybe itu je la kot..

thanks for readinggg ;)

Comments

Anonymous said…
tak payah la paksa diri untuk describe :) kesian dia...
Haziq said…
sabbbb kau ni kan lawak laaa

Yoying Chirping !

Popular posts from this blog

Mimpi: Arwah Yasmin

Assalamualaikum,  p/s : ini mimpi sebenar kawan aku pasal arwah yasmin! so jgn nak ubah cerita! UNDERSTAND?! GOOD~
okay, korang percaya mimpi tak? b4 this pun korang mesti ada yg baca TENTANG MIMPI NGERI ARWAH? Ni antara POST ARWAH TTG MIMPI! actually dalam topic kali ni bukan mimpi aku but kawan aku si Adillah *twitter*
Ni perbualann aku dgn dia :
Aku: Adi! aku harap sgt aku mimpi ttg arwah dowh :( Adi: Aku pun...
Keesokan harinya, 
Aku: Adi! Semalam aku mimpi kosong je!! *tetibe nyanyi lgu najwalatif XD* Adi: Aku mimpi pasal arwah kot tadi! Aku: What?!! Kau tipu!!! Adi: Buat apa aku nak tipu? Aku bangun je, masuk bilik air terus menangis kot :( Aku: Citew ahh!! Adi: Ye aku citew laa ni!
Waktu PJ (Rabu)
Aku: Weh! kau janji nak citew something kat aku kan?? Adi: Pasal ape eh? *senyum* Aku: Gedikz ahh kau! pasal mimpi kau dgn arwah ahh! *muka marah* Adi: Ohhhh. Awat tak habaq! Aku: Kau dah janji kan nak citew?! Adi: Kau tak cakap pun? Aku: Enough!! Citew je laaa gedik!!
Cerita dia berm…

Cerita wanita^^

assalamualaikum, hai semua, hari ni saya nak share sikit dan maybe berguna kepada perempuan dan lelaki. tambah info sikitlah kalau tak tahu, kan?
ramai lelaki tak fahami perempuan dengan betul dan lelaki fikir mereka dah lakukan apa yg terbaik tapi sebenarnya tidak. kekadang, perempuan pun tak faham diri dia sendiri.
tahukah anda, perempuan suka menangis senyap-senyap. dia tak suka hebohkan kat orang yg dia tak rapat. kebiasaannya, perempuan suka menangis pada waktu dia bersendirian dan tiada siapa di sekelilingnya. jika perempuan menangis, jangan cuba nak ganggu mereka. biarkan mereka menangis sepuas hati kerana dengan cara itu sahaja yg dapat melegakan dia. menangis dapat membawa keluar kesedihan dia. betulkan?

selain menangis, perempuan juga suka 'buat-buat' happy. ada sesetangah perempuan tak suka tunjuk yg dia sedang sedih dekat orang lain. dia lebih suka pendam dan rasa pedihnya seorang diri. perempuan seperti ini selalu nampak yg dia happy dengan kawan-kawan tetapi tidak…

Suspended Coffee

We start with

"BismillahiRahmaniRahim"

do you know what is the story about "Suspended Coffee" ? let me tell you a story that will make you touching. i read this on Facebook when i am scrolling the timeline

Apa yang aku faham melalui cerita di facebook tu, aku dapati mereka di Naples sangat baik hati kerana sanggup membayar duit kopi yang tidak mereka minum untuk orang susah yang inginkan minuman panas pada musim sejuk. 
They're so kindhearted! Why Malaysia tak pernah ada? Sebab banyak kes tipu ni ha.. Pengemis pun ada yang menipu miskin.. kang Allah bagi miskin betul-betul baru tahu -.-" 
Respect orang Naples kerana baik hati :D