Skip to main content

Reason of twitter

THE TRUTH
Assalamualaikum,

hey there :) semalam dalam otak always terfikir nak tulis story about my old twitter account... ramai yang tanya aku, why aku tutup twitter then my answer is 'sebab aku bosan and blablabla' seriously it's not the real reason for sure :) do you wanna know what is the real reason is? okay today i will tell the truth.

actually, aku tutup account twitter sebab masa tu ada aku RT something at twitter then ada orang replied and says 'hey don't copy la' then aku pun apa lagi, direct la cakap 'aku RT la! kau tak nampak ke?' lepas tu aku rasa aku dah malas nak cakap apa-apa terus aku deactivated.. (aku tipu)

since aku deactivated, dalam otak aku just terfikir 'better gak aku tutup sebab banyak je cerita tak best kat twitter tu' tetiba aku teringat Najwa Latif :( part ni la aku nak menangis T_T dia dulu ada follow aku but tak sampai 3 hari, dia dah 'unfollow' aku :( ya Allah! time tu serious aku nak menangis je and semua photos dia and lagu dia aku delete and setiap kali dengar lagu dia, aku akan tutup telinga (if dalam kereta) but if kat radio dalam bilik aku, aku akan terus turm off the radio.. Y_Y tapi tu dulu.. lepas beberapa bulan aku dah okay... now aku takde la fanatik macam dulu. aku macam biasa je sekarang nih.. tapi aku ada gak la beli cd dia sebab aku still minat dia wehh..

next, sebab serious aku deactivated! itu sebab arwah yasmin hunwick.. aku macam terlalu sedih atas pemergian arwah.. aku tak tahu kenapa... aku actually tak ingat sangat bila aku deactivated sebab aku kena masuk hospital 3.6.2012 ready untuk operation tekak (tonsil) so aku tak ingat laa..  tapi aku rasa the real reason why i deactivated account twitter because of arwah yasmin hunwick :')

15th June 2012 aku sign in balik twitter with new email :) i wish that twitter will be just fine and i don't really hope for many followers anymore because i already i feel it.... so kat twitter baru ni, aku just fokus untuk tweets je bukan untuk gain followers sangat.. memang ada terfikir nak increase the amount of followers but when i think back, nahh~ sokay la.. i can life with that... 

i guess itu je la kot the truth yang aku nak bagitahu ;) thanks for reading anyway :*

Comments

Yoying Chirping !

Popular posts from this blog

Mimpi: Arwah Yasmin

Assalamualaikum,  p/s : ini mimpi sebenar kawan aku pasal arwah yasmin! so jgn nak ubah cerita! UNDERSTAND?! GOOD~
okay, korang percaya mimpi tak? b4 this pun korang mesti ada yg baca TENTANG MIMPI NGERI ARWAH? Ni antara POST ARWAH TTG MIMPI! actually dalam topic kali ni bukan mimpi aku but kawan aku si Adillah *twitter*
Ni perbualann aku dgn dia :
Aku: Adi! aku harap sgt aku mimpi ttg arwah dowh :( Adi: Aku pun...
Keesokan harinya, 
Aku: Adi! Semalam aku mimpi kosong je!! *tetibe nyanyi lgu najwalatif XD* Adi: Aku mimpi pasal arwah kot tadi! Aku: What?!! Kau tipu!!! Adi: Buat apa aku nak tipu? Aku bangun je, masuk bilik air terus menangis kot :( Aku: Citew ahh!! Adi: Ye aku citew laa ni!
Waktu PJ (Rabu)
Aku: Weh! kau janji nak citew something kat aku kan?? Adi: Pasal ape eh? *senyum* Aku: Gedikz ahh kau! pasal mimpi kau dgn arwah ahh! *muka marah* Adi: Ohhhh. Awat tak habaq! Aku: Kau dah janji kan nak citew?! Adi: Kau tak cakap pun? Aku: Enough!! Citew je laaa gedik!!
Cerita dia berm…

Cerita wanita^^

assalamualaikum, hai semua, hari ni saya nak share sikit dan maybe berguna kepada perempuan dan lelaki. tambah info sikitlah kalau tak tahu, kan?
ramai lelaki tak fahami perempuan dengan betul dan lelaki fikir mereka dah lakukan apa yg terbaik tapi sebenarnya tidak. kekadang, perempuan pun tak faham diri dia sendiri.
tahukah anda, perempuan suka menangis senyap-senyap. dia tak suka hebohkan kat orang yg dia tak rapat. kebiasaannya, perempuan suka menangis pada waktu dia bersendirian dan tiada siapa di sekelilingnya. jika perempuan menangis, jangan cuba nak ganggu mereka. biarkan mereka menangis sepuas hati kerana dengan cara itu sahaja yg dapat melegakan dia. menangis dapat membawa keluar kesedihan dia. betulkan?

selain menangis, perempuan juga suka 'buat-buat' happy. ada sesetangah perempuan tak suka tunjuk yg dia sedang sedih dekat orang lain. dia lebih suka pendam dan rasa pedihnya seorang diri. perempuan seperti ini selalu nampak yg dia happy dengan kawan-kawan tetapi tidak…

Suspended Coffee

We start with

"BismillahiRahmaniRahim"

do you know what is the story about "Suspended Coffee" ? let me tell you a story that will make you touching. i read this on Facebook when i am scrolling the timeline

Apa yang aku faham melalui cerita di facebook tu, aku dapati mereka di Naples sangat baik hati kerana sanggup membayar duit kopi yang tidak mereka minum untuk orang susah yang inginkan minuman panas pada musim sejuk. 
They're so kindhearted! Why Malaysia tak pernah ada? Sebab banyak kes tipu ni ha.. Pengemis pun ada yang menipu miskin.. kang Allah bagi miskin betul-betul baru tahu -.-" 
Respect orang Naples kerana baik hati :D