Cerita wanita^^

assalamualaikum,

hai semua, hari ni saya nak share sikit dan maybe berguna kepada perempuan dan lelaki. tambah info sikitlah kalau tak tahu, kan?

ramai lelaki tak fahami perempuan dengan betul dan lelaki fikir mereka dah lakukan apa yg terbaik tapi sebenarnya tidak. kekadang, perempuan pun tak faham diri dia sendiri.

please leave me alone....
tahukah anda, perempuan suka menangis senyap-senyap. dia tak suka hebohkan kat orang yg dia tak rapat. kebiasaannya, perempuan suka menangis pada waktu dia bersendirian dan tiada siapa di sekelilingnya. jika perempuan menangis, jangan cuba nak ganggu mereka. biarkan mereka menangis sepuas hati kerana dengan cara itu sahaja yg dapat melegakan dia. menangis dapat membawa keluar kesedihan dia. betulkan?


selain menangis, perempuan juga suka 'buat-buat' happy. ada sesetangah perempuan tak suka tunjuk yg dia sedang sedih dekat orang lain. dia lebih suka pendam dan rasa pedihnya seorang diri. perempuan seperti ini selalu nampak yg dia happy dengan kawan-kawan tetapi tidak dengan keluarga dan itu benar. masalah ini mungkin berpunca di rumah ataupun dia rasa seperti kurang kasih sayang.


ada juga perempuan yg suka beritahu masalahnya kepada kawan-kawan dia yg lain. dan perempuan jenis ini juga sama seperti kurang kasih sayang aka KKS (students SMKDL 97's create it sempena dgn sir octopus paul) kalau boleh, kalau ada masalah family, better jangan cerita dekat orang lain, perkara ini sama seperti membuka pekung di dada(peribahasa) keburukan tak perlu dikongsi, kebaikan perlu disebarkan^^


perempuan memang tak sah kalau dia tak gelarkan kawan dia as BFF you know.. best friend forever.. in my primary school, this BFF is so popular.. no joking okay! semua perempuan mesti ada 1 kawan yg dia rasa selesa untuk menceritakan sesuatu. tak kiralah happy or sad she will tell this 1 friend. kalau saya, saya lebih suka cerita masalah tentang sesuatu yg saya tak boleh nak berfikir nak perlukan pandangan rakan-rakan. TAPI, ada kawan yg kita boleh percaya dan tak boleh percaya. jangan percayakan orang 100% sebab tiada siapa sempurna di muka bumi Allah SWT ni termasuk saya. kita semua bukan malaikat. kita manusia yg lemah. oleh itu, kita perlukan kawan dan kita mesti ada kawan. jangan putuskan persahabatan kerana itu dianggap dosa~

perasaan wanita memang cepat goyang. perempuan akan cepat sedih, gembira, takut dan perasaan yg lain. jangan buat lawak jika perkara itu benar dan mungkin anda boleh buat lawak ketika dia sedang happy but jangan over sangat and no about porno

perempuan sangat sensitif. seperti, ada censored di tubuh badan dia. perempuan memang macam itu. kalau kita cakap sesuatu yang bagi kita just for joking, sometimes perempuan take it serious. tak kisahlah lelaki atau perempuan yang anggap itu joke, sure dia akan marah dan hate you much. example, "eh kau dah gemuk en sekarang nih, hahaha"  "pendek gila kau. susah aku nak carik XD" for us, itu joke but for them "ingat kau perfect sangat ke? -,-" 


kecantikan, perempuan ni mmg saiko(gila) dengan kecantikan. sesetangah perempuan, sanggup berhabis duit just untuk beli barang kosmetik untuk jaga kulit (katanya) ada juga perempuan yang sanggup buat pembedahan plastik untuk kekal cantik, anjal dan muda (katanya) ingatlah, kalau makeup lebih-lebih nanti, muka berkedut dan tak nampak pure lagi dah. natural beauty is more pretty^^

LOVE, perempuan ni bukan cerewet sebenarnya, cuma dia nak apa yang terbaik untuk dirinya yg akan datang dengan pasangan hidup suatu hari nanti. kalau dah kahwin nanti susah kang kalau tak berkenan, kan? biarlah perempuan ini memilih sikit, jangan simply pilih lelaki, nanti kena game dengan lelaki, tak ke sakit hati+merana? kalau nak kahwin, sebaiknya cepatkan sikit, jangan tangguhkan nanti melepas satu hal dan takut pasangan dah mula tawar hati dengan si dia. perempuan kalau masuk bab kahwin, dia so serious! tak boleh joking langsung such as cakap wedding cancel or what, sure dia akan menangis macam orang hilang anak. 

saya rasa itu sahaja agaknya yg dapat saya share tentang perempuan ini.. kalau ada salah maafkan saya ^^ ini ada gambar cute untuk anda yg sudi baca ^^

can i hug you? *cute voice*

wait, don't leave yet! this following pictures just for inspire you something....

be strong, okay :')






 thanks for reading you all^^ 

assalamualaikum.....

Comments

Ain Qamal said…
aww are you talking about me? *kelipkelip xD HAHA, nice post :D
is that related about you too? :D hehehe thanks anyway ain cuz sudi baca^^

Popular posts from this blog

Mimpi: Arwah Yasmin

Underground

Delete Conversation