Skip to main content

Cerita wanita^^

assalamualaikum,

hai semua, hari ni saya nak share sikit dan maybe berguna kepada perempuan dan lelaki. tambah info sikitlah kalau tak tahu, kan?

ramai lelaki tak fahami perempuan dengan betul dan lelaki fikir mereka dah lakukan apa yg terbaik tapi sebenarnya tidak. kekadang, perempuan pun tak faham diri dia sendiri.

please leave me alone....
tahukah anda, perempuan suka menangis senyap-senyap. dia tak suka hebohkan kat orang yg dia tak rapat. kebiasaannya, perempuan suka menangis pada waktu dia bersendirian dan tiada siapa di sekelilingnya. jika perempuan menangis, jangan cuba nak ganggu mereka. biarkan mereka menangis sepuas hati kerana dengan cara itu sahaja yg dapat melegakan dia. menangis dapat membawa keluar kesedihan dia. betulkan?


selain menangis, perempuan juga suka 'buat-buat' happy. ada sesetangah perempuan tak suka tunjuk yg dia sedang sedih dekat orang lain. dia lebih suka pendam dan rasa pedihnya seorang diri. perempuan seperti ini selalu nampak yg dia happy dengan kawan-kawan tetapi tidak dengan keluarga dan itu benar. masalah ini mungkin berpunca di rumah ataupun dia rasa seperti kurang kasih sayang.


ada juga perempuan yg suka beritahu masalahnya kepada kawan-kawan dia yg lain. dan perempuan jenis ini juga sama seperti kurang kasih sayang aka KKS (students SMKDL 97's create it sempena dgn sir octopus paul) kalau boleh, kalau ada masalah family, better jangan cerita dekat orang lain, perkara ini sama seperti membuka pekung di dada(peribahasa) keburukan tak perlu dikongsi, kebaikan perlu disebarkan^^


perempuan memang tak sah kalau dia tak gelarkan kawan dia as BFF you know.. best friend forever.. in my primary school, this BFF is so popular.. no joking okay! semua perempuan mesti ada 1 kawan yg dia rasa selesa untuk menceritakan sesuatu. tak kiralah happy or sad she will tell this 1 friend. kalau saya, saya lebih suka cerita masalah tentang sesuatu yg saya tak boleh nak berfikir nak perlukan pandangan rakan-rakan. TAPI, ada kawan yg kita boleh percaya dan tak boleh percaya. jangan percayakan orang 100% sebab tiada siapa sempurna di muka bumi Allah SWT ni termasuk saya. kita semua bukan malaikat. kita manusia yg lemah. oleh itu, kita perlukan kawan dan kita mesti ada kawan. jangan putuskan persahabatan kerana itu dianggap dosa~

perasaan wanita memang cepat goyang. perempuan akan cepat sedih, gembira, takut dan perasaan yg lain. jangan buat lawak jika perkara itu benar dan mungkin anda boleh buat lawak ketika dia sedang happy but jangan over sangat and no about porno

perempuan sangat sensitif. seperti, ada censored di tubuh badan dia. perempuan memang macam itu. kalau kita cakap sesuatu yang bagi kita just for joking, sometimes perempuan take it serious. tak kisahlah lelaki atau perempuan yang anggap itu joke, sure dia akan marah dan hate you much. example, "eh kau dah gemuk en sekarang nih, hahaha"  "pendek gila kau. susah aku nak carik XD" for us, itu joke but for them "ingat kau perfect sangat ke? -,-" 


kecantikan, perempuan ni mmg saiko(gila) dengan kecantikan. sesetangah perempuan, sanggup berhabis duit just untuk beli barang kosmetik untuk jaga kulit (katanya) ada juga perempuan yang sanggup buat pembedahan plastik untuk kekal cantik, anjal dan muda (katanya) ingatlah, kalau makeup lebih-lebih nanti, muka berkedut dan tak nampak pure lagi dah. natural beauty is more pretty^^

LOVE, perempuan ni bukan cerewet sebenarnya, cuma dia nak apa yang terbaik untuk dirinya yg akan datang dengan pasangan hidup suatu hari nanti. kalau dah kahwin nanti susah kang kalau tak berkenan, kan? biarlah perempuan ini memilih sikit, jangan simply pilih lelaki, nanti kena game dengan lelaki, tak ke sakit hati+merana? kalau nak kahwin, sebaiknya cepatkan sikit, jangan tangguhkan nanti melepas satu hal dan takut pasangan dah mula tawar hati dengan si dia. perempuan kalau masuk bab kahwin, dia so serious! tak boleh joking langsung such as cakap wedding cancel or what, sure dia akan menangis macam orang hilang anak. 

saya rasa itu sahaja agaknya yg dapat saya share tentang perempuan ini.. kalau ada salah maafkan saya ^^ ini ada gambar cute untuk anda yg sudi baca ^^

can i hug you? *cute voice*

wait, don't leave yet! this following pictures just for inspire you something....

be strong, okay :')






 thanks for reading you all^^ 

assalamualaikum.....

Comments

Ain Qamal said…
aww are you talking about me? *kelipkelip xD HAHA, nice post :D
is that related about you too? :D hehehe thanks anyway ain cuz sudi baca^^

Yoying Chirping !

Popular posts from this blog

Mimpi: Arwah Yasmin

Assalamualaikum,  p/s : ini mimpi sebenar kawan aku pasal arwah yasmin! so jgn nak ubah cerita! UNDERSTAND?! GOOD~
okay, korang percaya mimpi tak? b4 this pun korang mesti ada yg baca TENTANG MIMPI NGERI ARWAH? Ni antara POST ARWAH TTG MIMPI! actually dalam topic kali ni bukan mimpi aku but kawan aku si Adillah *twitter*
Ni perbualann aku dgn dia :
Aku: Adi! aku harap sgt aku mimpi ttg arwah dowh :( Adi: Aku pun...
Keesokan harinya, 
Aku: Adi! Semalam aku mimpi kosong je!! *tetibe nyanyi lgu najwalatif XD* Adi: Aku mimpi pasal arwah kot tadi! Aku: What?!! Kau tipu!!! Adi: Buat apa aku nak tipu? Aku bangun je, masuk bilik air terus menangis kot :( Aku: Citew ahh!! Adi: Ye aku citew laa ni!
Waktu PJ (Rabu)
Aku: Weh! kau janji nak citew something kat aku kan?? Adi: Pasal ape eh? *senyum* Aku: Gedikz ahh kau! pasal mimpi kau dgn arwah ahh! *muka marah* Adi: Ohhhh. Awat tak habaq! Aku: Kau dah janji kan nak citew?! Adi: Kau tak cakap pun? Aku: Enough!! Citew je laaa gedik!!
Cerita dia berm…

Suspended Coffee

We start with

"BismillahiRahmaniRahim"

do you know what is the story about "Suspended Coffee" ? let me tell you a story that will make you touching. i read this on Facebook when i am scrolling the timeline

Apa yang aku faham melalui cerita di facebook tu, aku dapati mereka di Naples sangat baik hati kerana sanggup membayar duit kopi yang tidak mereka minum untuk orang susah yang inginkan minuman panas pada musim sejuk. 
They're so kindhearted! Why Malaysia tak pernah ada? Sebab banyak kes tipu ni ha.. Pengemis pun ada yang menipu miskin.. kang Allah bagi miskin betul-betul baru tahu -.-" 
Respect orang Naples kerana baik hati :D