Skip to main content

No more next time.....

Assalamualaikum,

so ya.. the title is quite weird and can be hear like 'no more chance'?? hahaha! actually, tajuk tu for something that i want to buy... still confuse? let me show some conversation...

Me: mama, nak beli fon baru boleh?
Mama: buat apa ? dah ada kan?
Me: but yg ni yg lain.. nak blackberry mcm along... tak adil la if along pakai bb but kita pakai corby je...
Mama: berapa fon tu?
Me: 7 hundred something maybe..
Mama: lepas tu letak sepah-sepah...
Me: tak la ma,, yg ni kita jaga... 
Mama: tanya ayah..
Me: laa mama la tanyakan :( ni last ma, next time no more... please...
Mama: hurmm iya la tu...
Me: pleaseeeeee.....

*actually bukan senang nak dapatkan something yg aku nak... *

see? dah faham ke belum....? takyah faham pun takpe sbb i know korang pun pernah cakap macam tu macam kawan aku sorang nih...

she give me some tips because i ask for it....
tak sangka yg tips dia bagi same like what i say to my parents XD damnnnnn! hahahaha.. ops sorry for tercarutttt.... but seriously kekadang aku jealous dengan dia.. bukan dia sorang je but some other peoples too... wae?? because.......

wait!!!!!!

i make my own conclusion of something that i cannot accept the FACT! about what? let me tell you...

*ni atas pemerhatian aku, so janganlah terasa atau marah*
tapi!
kalau nak marah or whatsoeve.. better think atau berfikir 
"betul atau salah"

okay... here it is....
aku bukan nak buka aib orang so aku tak akan beri nama...

kalau korang perasan, ramai orang yg kurang pandai daripada korang, selalu dapat apa yg dia nak... okay, cuba bayangkan, korang pandai then apa yang korang minta semuanya kena berdasarkan gred exam but orang yg kurang pandai tu senang je dapat.. korang tak rasa JEALOUS KE? aku kekadang jealous tapi bila fikir balik, sokay.. one day if aku dah ada kerja, i can buy anything i want.. right? so aku pegang prinsip, maybe next time je... banyak maknanya taw.. hurmm 

Emma :'(
siapa kenal? i bet none of you know her.. she left us forever... already 6 months i guess.. brain cancer... so in this case... "No More Next Time" :'(

takutnya ya Allah :(
disebabkan aku cerita pasal Emma, aku terus teringat kematian is anytime, anyway and anywhere...

this post will be a bit longer because the internet kinda okay if i upload pictures...

Arwah Yasmin Johan did this :')
for her, everything is "No More Next Time" :') accident cause she died with 2 other of her friend :') 
Ya Allah, kau ringankanlah azab kubur mereka bertiga jika mereka sedang alaminya sekarang, Amin.
true right?
seriously i imagine you are besides me. always :')
Orang yang dah pergi memang tak akan kembali :')


okay jap ada benda yg aku tak faham masa tu... aku pelik.. how my TYPO (typing error) can be HATE? ce tengok tu!

sepatutnya 'ada' bukan 'hate'
pelik kan? serious aku pun tak faham macam mana aku boleh tulis macam tu.. benda ni dah lama kot.. dah 7 bulan... *baru nak post* aku rasa HATE dan ADA sangat jauh beza! how come aku boleh tak sedar?! fine...

jadi, nampak tak banyak yg kita boleh guna untuk "No More Next Time".. kan? a lot.. just think about it... it can be about life or anything else...

bila check balik kat fon apa benda yg aku save as pictures, banyak kenangan rupanya :( betullah orang kata yg gambar itu ialah kenangan kita walaupun gambar tu buruk.. okay thanks sebab sudi membaca...



Comments

Yoying Chirping !

Popular posts from this blog

Mimpi: Arwah Yasmin

Assalamualaikum,  p/s : ini mimpi sebenar kawan aku pasal arwah yasmin! so jgn nak ubah cerita! UNDERSTAND?! GOOD~
okay, korang percaya mimpi tak? b4 this pun korang mesti ada yg baca TENTANG MIMPI NGERI ARWAH? Ni antara POST ARWAH TTG MIMPI! actually dalam topic kali ni bukan mimpi aku but kawan aku si Adillah *twitter*
Ni perbualann aku dgn dia :
Aku: Adi! aku harap sgt aku mimpi ttg arwah dowh :( Adi: Aku pun...
Keesokan harinya, 
Aku: Adi! Semalam aku mimpi kosong je!! *tetibe nyanyi lgu najwalatif XD* Adi: Aku mimpi pasal arwah kot tadi! Aku: What?!! Kau tipu!!! Adi: Buat apa aku nak tipu? Aku bangun je, masuk bilik air terus menangis kot :( Aku: Citew ahh!! Adi: Ye aku citew laa ni!
Waktu PJ (Rabu)
Aku: Weh! kau janji nak citew something kat aku kan?? Adi: Pasal ape eh? *senyum* Aku: Gedikz ahh kau! pasal mimpi kau dgn arwah ahh! *muka marah* Adi: Ohhhh. Awat tak habaq! Aku: Kau dah janji kan nak citew?! Adi: Kau tak cakap pun? Aku: Enough!! Citew je laaa gedik!!
Cerita dia berm…

Suspended Coffee

We start with

"BismillahiRahmaniRahim"

do you know what is the story about "Suspended Coffee" ? let me tell you a story that will make you touching. i read this on Facebook when i am scrolling the timeline

Apa yang aku faham melalui cerita di facebook tu, aku dapati mereka di Naples sangat baik hati kerana sanggup membayar duit kopi yang tidak mereka minum untuk orang susah yang inginkan minuman panas pada musim sejuk. 
They're so kindhearted! Why Malaysia tak pernah ada? Sebab banyak kes tipu ni ha.. Pengemis pun ada yang menipu miskin.. kang Allah bagi miskin betul-betul baru tahu -.-" 
Respect orang Naples kerana baik hati :D

Cerita wanita^^

assalamualaikum, hai semua, hari ni saya nak share sikit dan maybe berguna kepada perempuan dan lelaki. tambah info sikitlah kalau tak tahu, kan?
ramai lelaki tak fahami perempuan dengan betul dan lelaki fikir mereka dah lakukan apa yg terbaik tapi sebenarnya tidak. kekadang, perempuan pun tak faham diri dia sendiri.
tahukah anda, perempuan suka menangis senyap-senyap. dia tak suka hebohkan kat orang yg dia tak rapat. kebiasaannya, perempuan suka menangis pada waktu dia bersendirian dan tiada siapa di sekelilingnya. jika perempuan menangis, jangan cuba nak ganggu mereka. biarkan mereka menangis sepuas hati kerana dengan cara itu sahaja yg dapat melegakan dia. menangis dapat membawa keluar kesedihan dia. betulkan?

selain menangis, perempuan juga suka 'buat-buat' happy. ada sesetangah perempuan tak suka tunjuk yg dia sedang sedih dekat orang lain. dia lebih suka pendam dan rasa pedihnya seorang diri. perempuan seperti ini selalu nampak yg dia happy dengan kawan-kawan tetapi tidak…