Skip to main content

Selamat Hari Lahir Mama

Assalamualaikum,

hari ni birthday mama kita :D so kita belikan mama kita buku novel and also a purse... total aku beli tu tak sampai RM50 pun.. aku ni jenis yang memang susah nak wish orang lain punya birthday or anything else laa sebab aku ni pemalu! sangat pemalu! bukan sikit tapi serious memang PEMALU tahap MAX! hahahaha xD

disebabkan birthday mama hari ni, semua house work, aku yang buat.. damn mad aku wehhh! penat tak terkata but seriously worth it... actually kan, mama janji nak keluar dengan aku pergi Times Square but dah sampai 3 minggu tak keluar T_T ya Allah sedihhnyaaaa! hari ni mama kata nak keluar gak, but tiba-tiba mama rasa badan aku sebab aku dari tadi selsema so then mama check temperature and she said i got fever :O oh no! actually aku tak fever but aku just tak cukup tidur sebab aku stay up late for watching MAMA AWARDS 2012! sanggup kan?? ye laaa aku nak tengok live stream kat youtube memang tak la kan T_T internet lembab :'( kita nak menangis laaaaaa.....

okay ni aku nak bagi pesanan kepada yang membaca dan kepada aku juga la kan *jelir lidah* xD

kalau ada birthday sesiapa pun, keluarga or family, kalau susah nak ucap 'happy birthday' just belikan hadiah... tak kisah mahal atau murah asalkan kita ikhlas nak beri kepada si birthday person tu.. okay? araso? kudae... saranghaeyoo! :P (tak faham bahasa korea diam... aku salah tulis bahasa tu? diam lah! janji aku faham :P)

Comments

Yoying Chirping !

Popular posts from this blog

Mimpi: Arwah Yasmin

Assalamualaikum,  p/s : ini mimpi sebenar kawan aku pasal arwah yasmin! so jgn nak ubah cerita! UNDERSTAND?! GOOD~
okay, korang percaya mimpi tak? b4 this pun korang mesti ada yg baca TENTANG MIMPI NGERI ARWAH? Ni antara POST ARWAH TTG MIMPI! actually dalam topic kali ni bukan mimpi aku but kawan aku si Adillah *twitter*
Ni perbualann aku dgn dia :
Aku: Adi! aku harap sgt aku mimpi ttg arwah dowh :( Adi: Aku pun...
Keesokan harinya, 
Aku: Adi! Semalam aku mimpi kosong je!! *tetibe nyanyi lgu najwalatif XD* Adi: Aku mimpi pasal arwah kot tadi! Aku: What?!! Kau tipu!!! Adi: Buat apa aku nak tipu? Aku bangun je, masuk bilik air terus menangis kot :( Aku: Citew ahh!! Adi: Ye aku citew laa ni!
Waktu PJ (Rabu)
Aku: Weh! kau janji nak citew something kat aku kan?? Adi: Pasal ape eh? *senyum* Aku: Gedikz ahh kau! pasal mimpi kau dgn arwah ahh! *muka marah* Adi: Ohhhh. Awat tak habaq! Aku: Kau dah janji kan nak citew?! Adi: Kau tak cakap pun? Aku: Enough!! Citew je laaa gedik!!
Cerita dia berm…

Cerita wanita^^

assalamualaikum, hai semua, hari ni saya nak share sikit dan maybe berguna kepada perempuan dan lelaki. tambah info sikitlah kalau tak tahu, kan?
ramai lelaki tak fahami perempuan dengan betul dan lelaki fikir mereka dah lakukan apa yg terbaik tapi sebenarnya tidak. kekadang, perempuan pun tak faham diri dia sendiri.
tahukah anda, perempuan suka menangis senyap-senyap. dia tak suka hebohkan kat orang yg dia tak rapat. kebiasaannya, perempuan suka menangis pada waktu dia bersendirian dan tiada siapa di sekelilingnya. jika perempuan menangis, jangan cuba nak ganggu mereka. biarkan mereka menangis sepuas hati kerana dengan cara itu sahaja yg dapat melegakan dia. menangis dapat membawa keluar kesedihan dia. betulkan?

selain menangis, perempuan juga suka 'buat-buat' happy. ada sesetangah perempuan tak suka tunjuk yg dia sedang sedih dekat orang lain. dia lebih suka pendam dan rasa pedihnya seorang diri. perempuan seperti ini selalu nampak yg dia happy dengan kawan-kawan tetapi tidak…

Suspended Coffee

We start with

"BismillahiRahmaniRahim"

do you know what is the story about "Suspended Coffee" ? let me tell you a story that will make you touching. i read this on Facebook when i am scrolling the timeline

Apa yang aku faham melalui cerita di facebook tu, aku dapati mereka di Naples sangat baik hati kerana sanggup membayar duit kopi yang tidak mereka minum untuk orang susah yang inginkan minuman panas pada musim sejuk. 
They're so kindhearted! Why Malaysia tak pernah ada? Sebab banyak kes tipu ni ha.. Pengemis pun ada yang menipu miskin.. kang Allah bagi miskin betul-betul baru tahu -.-" 
Respect orang Naples kerana baik hati :D