Skip to main content

Berhijrah

assalamualaikum,

hari ni tak sekolah.. in case saya tak sekolah today, so, i will update something and this maybe my last post before i am leaving all of my readers, family and friends *wipe tears*
just joking but sometimes it is true :)
sorry for being a little bit of emo.. actually, i got an offer from the place yang i minta untuk sekolah kat sana.. i asked for a vocational school in langkawi and guess what? i got that! alhamdulillah :) nak cakap happy, INDEED! but my family look like macam tak nak lepaskan i pergi :') and that make me a bit down... hmmm but i really need to go because i want it! its okay, i will accept it as challenges from Allah :') i can see straight to my mother eyes that she's trying to not to cry in front of me :') she want me to success... maybe she cried only for 2 reasons.. first, she can't let me go.. and second, she happy because i got that kolej :') 

okay enough with the sad story.. let's i start again with some good stories xD *wipe tears while smiling*

first of all, i dapat course PELANCONGAN.... happy sesangat sebab mmg serious stress dengan sekolah lama! i will be fine if dapat masuk 4A2 but that counseling teacher tak bagi, so, i plan mmg nak pindah but alhamdulillah dah dapat kat langkawi, so better pergi kat sana :)

KOLEJ VOKASIONAL LANGKAWI....

diploma 4 tahun without SPM and guess what? cool dohh takde SPM but lastly dapat DIPLOMA! actually kan,,, i dunno diploma tu how so i think it will be an awards XD *ketuk kepala* 

BUT....

ada problem la pula.... hmmmm but this problem mama tak bagi aku fikir and she said 'let me only think that.. don't stress you out' so i will not think the problem... do u wanna know what is the problem? TRANSPORT! lol xD tu je but for me its kinda nossy laaaaa....

what do u think, i am from KL -----> Langkawi ??? wadefvckkkk xD ye la for me just nak naik flight but my mom kata no need la and whatsoever xD bukan pasal transport je taw yg i fikir.. about HOTEL and others... ye la , of course la parents nak hantar anak dia pergi kat sekolah tu .. mana boleh suruh orang lain hantar... so, i think, how they gonna find hotel and transport there if take train? hmmm... 

still ada problem about myself :'( masalah dia, i tak biasa dgn life 'hostel' ni semua :'( so i will be so awkward la kan :( takde kawan and semua benda must do by myself :'( rasa nak berpisah dgn family tu of course la sedih kan? hmmm but i must go! i need to fine a better future! jangan fikir negatif T_T hmmm

i am trying to settle down ... *breath in .. breath out*

okay~~ fikir positif.... positive only.. hmmm

yang membaca ni, please doakan yang Sabrina okay... i hopefully everything will be fine.. Aminnn!

Comments

runnerseven7 said…
dunia luar akan mengajar anda mengenai pengalaman..jgn bimbang apa yang akan di hadapi....hadapi dgn pemikiran yang matang...dunia terpaksa pasti boleh..yg xboleh jika dunia yang hanya dlm minda dok fikir and fikir...reality is better than dlm minda...congrat
Ain Qamal said…
you got the voca school? Asal tak bagitahu awal2? :O Haihh, but anyway, congratulation! Alhamdulillah, akhirnya dapat eh? :D hehe,
anyway, thanks for sudi komen ^^ sangat hargai u know ? anyway, ya i will go there.. jangan risau... sure i can take care of myself ^^

Yoying Chirping !

Popular posts from this blog

Mimpi: Arwah Yasmin

Assalamualaikum,  p/s : ini mimpi sebenar kawan aku pasal arwah yasmin! so jgn nak ubah cerita! UNDERSTAND?! GOOD~
okay, korang percaya mimpi tak? b4 this pun korang mesti ada yg baca TENTANG MIMPI NGERI ARWAH? Ni antara POST ARWAH TTG MIMPI! actually dalam topic kali ni bukan mimpi aku but kawan aku si Adillah *twitter*
Ni perbualann aku dgn dia :
Aku: Adi! aku harap sgt aku mimpi ttg arwah dowh :( Adi: Aku pun...
Keesokan harinya, 
Aku: Adi! Semalam aku mimpi kosong je!! *tetibe nyanyi lgu najwalatif XD* Adi: Aku mimpi pasal arwah kot tadi! Aku: What?!! Kau tipu!!! Adi: Buat apa aku nak tipu? Aku bangun je, masuk bilik air terus menangis kot :( Aku: Citew ahh!! Adi: Ye aku citew laa ni!
Waktu PJ (Rabu)
Aku: Weh! kau janji nak citew something kat aku kan?? Adi: Pasal ape eh? *senyum* Aku: Gedikz ahh kau! pasal mimpi kau dgn arwah ahh! *muka marah* Adi: Ohhhh. Awat tak habaq! Aku: Kau dah janji kan nak citew?! Adi: Kau tak cakap pun? Aku: Enough!! Citew je laaa gedik!!
Cerita dia berm…

Cerita wanita^^

assalamualaikum, hai semua, hari ni saya nak share sikit dan maybe berguna kepada perempuan dan lelaki. tambah info sikitlah kalau tak tahu, kan?
ramai lelaki tak fahami perempuan dengan betul dan lelaki fikir mereka dah lakukan apa yg terbaik tapi sebenarnya tidak. kekadang, perempuan pun tak faham diri dia sendiri.
tahukah anda, perempuan suka menangis senyap-senyap. dia tak suka hebohkan kat orang yg dia tak rapat. kebiasaannya, perempuan suka menangis pada waktu dia bersendirian dan tiada siapa di sekelilingnya. jika perempuan menangis, jangan cuba nak ganggu mereka. biarkan mereka menangis sepuas hati kerana dengan cara itu sahaja yg dapat melegakan dia. menangis dapat membawa keluar kesedihan dia. betulkan?

selain menangis, perempuan juga suka 'buat-buat' happy. ada sesetangah perempuan tak suka tunjuk yg dia sedang sedih dekat orang lain. dia lebih suka pendam dan rasa pedihnya seorang diri. perempuan seperti ini selalu nampak yg dia happy dengan kawan-kawan tetapi tidak…

Suspended Coffee

We start with

"BismillahiRahmaniRahim"

do you know what is the story about "Suspended Coffee" ? let me tell you a story that will make you touching. i read this on Facebook when i am scrolling the timeline

Apa yang aku faham melalui cerita di facebook tu, aku dapati mereka di Naples sangat baik hati kerana sanggup membayar duit kopi yang tidak mereka minum untuk orang susah yang inginkan minuman panas pada musim sejuk. 
They're so kindhearted! Why Malaysia tak pernah ada? Sebab banyak kes tipu ni ha.. Pengemis pun ada yang menipu miskin.. kang Allah bagi miskin betul-betul baru tahu -.-" 
Respect orang Naples kerana baik hati :D