Skip to main content

Nak Gilera Nexus !

assalamualaikum dan salam sejahtera,


deyy macha,, motor O N E ! xD hahaha.. macam nak beli roti canai je aku ni hah!

anyway, aku ni suddenly je sibuk nak beli motor ! sbb plan nak bawa g langkawi tu hah ! cool dak?? sure la kan ! motor yg aku nak tu pun, bukan calang-calang taw ! susah nak dapat and motor tu diimport khas ! tp kalau nak bawa keluar and masuk mmg la susah kan?? but kalau tinggalkan kat KL, sure la rosak my bike ! ==" ni hah ,, my favourite my BIKE !

GILERA NEXUS 500
i dunno la,, apa beza 200 and 500 ... sebab ,, bab motor ni mmg still aku tak reti... just pasal kereta je aku agak pro (k tipu habis) xD cuba bayangkan aku bawa motor tu . *imagine*

on HIGHWAY mood~
at terowong SMART
pe mende la aku merapu nih.. fever bike agaknya ! but serious laaaaaaaa...... aku nak sangat motor tu :(( tak kesian ke kat aku !! lesen pun tak dan nak buat sebab ayah tak bagi ! bukan tak bagi, just dia takut aku jadi apa-apa kan.. tu la,, anak kesayangan la katakan.. anak bongsu :P hahaha... jelas keJEALOUSan di situ ! no la,, joking je kot.... haha

at my HOME (1 day)
sea view at Penang Cenang *puihhhh*
k ,, lagi bertambah aku merapu ! melampau budak nihhh! XD but serious laa aku banyak merapu nihhh ! .. baru je lepas usha harga motor ni,, agak mahal untuk aku membayarnya ! RM 38 478.00 hmmm senang citew 39k ! need to simpan duit kot ! jangan boros sangat ! nak try beli pakai duit sendiri ! barulah dapat rasa barang sendiri kan?? XD hope one day ada lg brand baru yg keluar ! baru syokkk !


Comments

Yoying Chirping !

Popular posts from this blog

Mimpi: Arwah Yasmin

Assalamualaikum,  p/s : ini mimpi sebenar kawan aku pasal arwah yasmin! so jgn nak ubah cerita! UNDERSTAND?! GOOD~
okay, korang percaya mimpi tak? b4 this pun korang mesti ada yg baca TENTANG MIMPI NGERI ARWAH? Ni antara POST ARWAH TTG MIMPI! actually dalam topic kali ni bukan mimpi aku but kawan aku si Adillah *twitter*
Ni perbualann aku dgn dia :
Aku: Adi! aku harap sgt aku mimpi ttg arwah dowh :( Adi: Aku pun...
Keesokan harinya, 
Aku: Adi! Semalam aku mimpi kosong je!! *tetibe nyanyi lgu najwalatif XD* Adi: Aku mimpi pasal arwah kot tadi! Aku: What?!! Kau tipu!!! Adi: Buat apa aku nak tipu? Aku bangun je, masuk bilik air terus menangis kot :( Aku: Citew ahh!! Adi: Ye aku citew laa ni!
Waktu PJ (Rabu)
Aku: Weh! kau janji nak citew something kat aku kan?? Adi: Pasal ape eh? *senyum* Aku: Gedikz ahh kau! pasal mimpi kau dgn arwah ahh! *muka marah* Adi: Ohhhh. Awat tak habaq! Aku: Kau dah janji kan nak citew?! Adi: Kau tak cakap pun? Aku: Enough!! Citew je laaa gedik!!
Cerita dia berm…

Suspended Coffee

We start with

"BismillahiRahmaniRahim"

do you know what is the story about "Suspended Coffee" ? let me tell you a story that will make you touching. i read this on Facebook when i am scrolling the timeline

Apa yang aku faham melalui cerita di facebook tu, aku dapati mereka di Naples sangat baik hati kerana sanggup membayar duit kopi yang tidak mereka minum untuk orang susah yang inginkan minuman panas pada musim sejuk. 
They're so kindhearted! Why Malaysia tak pernah ada? Sebab banyak kes tipu ni ha.. Pengemis pun ada yang menipu miskin.. kang Allah bagi miskin betul-betul baru tahu -.-" 
Respect orang Naples kerana baik hati :D

Cerita wanita^^

assalamualaikum, hai semua, hari ni saya nak share sikit dan maybe berguna kepada perempuan dan lelaki. tambah info sikitlah kalau tak tahu, kan?
ramai lelaki tak fahami perempuan dengan betul dan lelaki fikir mereka dah lakukan apa yg terbaik tapi sebenarnya tidak. kekadang, perempuan pun tak faham diri dia sendiri.
tahukah anda, perempuan suka menangis senyap-senyap. dia tak suka hebohkan kat orang yg dia tak rapat. kebiasaannya, perempuan suka menangis pada waktu dia bersendirian dan tiada siapa di sekelilingnya. jika perempuan menangis, jangan cuba nak ganggu mereka. biarkan mereka menangis sepuas hati kerana dengan cara itu sahaja yg dapat melegakan dia. menangis dapat membawa keluar kesedihan dia. betulkan?

selain menangis, perempuan juga suka 'buat-buat' happy. ada sesetangah perempuan tak suka tunjuk yg dia sedang sedih dekat orang lain. dia lebih suka pendam dan rasa pedihnya seorang diri. perempuan seperti ini selalu nampak yg dia happy dengan kawan-kawan tetapi tidak…