Skip to main content

Hostelku ;)

Assalamualaikum dan salam sejahtera,

hai semua ! malam ni memang nak share pasal hostel aku pun.. hahaha... hostel aku kat sekolah teknik but now already tukar to Kolej xD kesahhh :P kehidupan budak hostel ni memang sangat colourful dan sungguh penuh dengan drama yang tak diduga langsung... kekadang duduk hostel ni best but sometimes, presure habis kot... aku sumpah benci kawad ! jangan la nak paksa aku masuk kawad bagaiii! u are not the one should force ! XD n lagi satu, aku tak nak pun masuk kadet polis bagai tu... nasib je cikgu guna kuasa veto dia tu ! aku tak KEBULUQ masuk POLIS !!!! aku benci polis since aku masuk SMK ! puihhhh -.-"

okayyyy... now,, aku tak berapa nak cerita benda tak bestt.. ni nak cakap pasal balik hostel for cuti pekerja *hell yeahhh* hahahaha ! yaa,, take a look some pictures that i snap .. just ignore the environment derrr~

just focus kat LUGGAGE PURPLE :P
my locker hujung sekali belah kiri and kat bawah.. besides that our sangkut baju stuff...
sebelah katil aku ialah katil kosong untuk aku pulun letak barang xD
my jiran punya katil.. tak berapa nak elok XD
itulah gambar hostel aku... aku duduk kat PULAU DATAI dorm 1 bersama dengan perangai kekawan yang tak pernah diduga... hahaha... seriously, budak dorm 1 cool ! just for first intake k ! not the new incomer -.-" (please terasa !) *evil laugh*

Comments

Yoying Chirping !

Popular posts from this blog

Mimpi: Arwah Yasmin

Assalamualaikum,  p/s : ini mimpi sebenar kawan aku pasal arwah yasmin! so jgn nak ubah cerita! UNDERSTAND?! GOOD~
okay, korang percaya mimpi tak? b4 this pun korang mesti ada yg baca TENTANG MIMPI NGERI ARWAH? Ni antara POST ARWAH TTG MIMPI! actually dalam topic kali ni bukan mimpi aku but kawan aku si Adillah *twitter*
Ni perbualann aku dgn dia :
Aku: Adi! aku harap sgt aku mimpi ttg arwah dowh :( Adi: Aku pun...
Keesokan harinya, 
Aku: Adi! Semalam aku mimpi kosong je!! *tetibe nyanyi lgu najwalatif XD* Adi: Aku mimpi pasal arwah kot tadi! Aku: What?!! Kau tipu!!! Adi: Buat apa aku nak tipu? Aku bangun je, masuk bilik air terus menangis kot :( Aku: Citew ahh!! Adi: Ye aku citew laa ni!
Waktu PJ (Rabu)
Aku: Weh! kau janji nak citew something kat aku kan?? Adi: Pasal ape eh? *senyum* Aku: Gedikz ahh kau! pasal mimpi kau dgn arwah ahh! *muka marah* Adi: Ohhhh. Awat tak habaq! Aku: Kau dah janji kan nak citew?! Adi: Kau tak cakap pun? Aku: Enough!! Citew je laaa gedik!!
Cerita dia berm…

Cerita wanita^^

assalamualaikum, hai semua, hari ni saya nak share sikit dan maybe berguna kepada perempuan dan lelaki. tambah info sikitlah kalau tak tahu, kan?
ramai lelaki tak fahami perempuan dengan betul dan lelaki fikir mereka dah lakukan apa yg terbaik tapi sebenarnya tidak. kekadang, perempuan pun tak faham diri dia sendiri.
tahukah anda, perempuan suka menangis senyap-senyap. dia tak suka hebohkan kat orang yg dia tak rapat. kebiasaannya, perempuan suka menangis pada waktu dia bersendirian dan tiada siapa di sekelilingnya. jika perempuan menangis, jangan cuba nak ganggu mereka. biarkan mereka menangis sepuas hati kerana dengan cara itu sahaja yg dapat melegakan dia. menangis dapat membawa keluar kesedihan dia. betulkan?

selain menangis, perempuan juga suka 'buat-buat' happy. ada sesetangah perempuan tak suka tunjuk yg dia sedang sedih dekat orang lain. dia lebih suka pendam dan rasa pedihnya seorang diri. perempuan seperti ini selalu nampak yg dia happy dengan kawan-kawan tetapi tidak…

Suspended Coffee

We start with

"BismillahiRahmaniRahim"

do you know what is the story about "Suspended Coffee" ? let me tell you a story that will make you touching. i read this on Facebook when i am scrolling the timeline

Apa yang aku faham melalui cerita di facebook tu, aku dapati mereka di Naples sangat baik hati kerana sanggup membayar duit kopi yang tidak mereka minum untuk orang susah yang inginkan minuman panas pada musim sejuk. 
They're so kindhearted! Why Malaysia tak pernah ada? Sebab banyak kes tipu ni ha.. Pengemis pun ada yang menipu miskin.. kang Allah bagi miskin betul-betul baru tahu -.-" 
Respect orang Naples kerana baik hati :D