Skip to main content

Kenangan Yang Terindah

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,


aku tak sangka langsung, perkara yang aku tak ingin pun berlaku tetiba sahaja berlaku.. 1/7/2013 bersamaan hari Isnin.. balik je sekolah aku terus mandi kerana terasa badan ini tidak selesa... selesai sahaja mandi, aku check fon dan aku mengharap text dari someone tak sangka text itu bukan dari orang yang aku expect tetapi dari orang yang aku langsung tak sangka akan send sms tu ke aku... dialah EX kak angkat aku... dia text aku untuk buat haluan sendiri... so, senang cerita dia dah tak nak aku ada hubungan apa-apa pun...

kat sekolah hari tu, aku selalu cakap, aku tak ada akak.. but the fact, aku cakap benda tu sebab aku memang tak ada akak betul.. and aku just ada akak angkat (masa tu) and lagi satu aku tak nak kawan aku tahu yang aku ada akak angkat senior yang ramai orang tak suka... aku actually bukan nak cari gaduh pun dengan senior. SERIOUS TALK !

30/6/2013 bersamaan hari Ahad : ada sedikit salah faham telah berlaku antara Katering dan Seni Kulinari.. aku tak tahu cerita dia macam mana tapi malam tu memang kecoh sungguh antara senior dan junior... aku memang tak masuk campur sebab kawan aku kata jangan sebuk.. so aku just lepak kat bilik iron je.. nasib aku ada kawan yang tak berapa nak join benda tah pape tu...

masa awal- awal tu aku join gak, just for tengok apa jadi kat depan (lobi) lagi pun, aku kat bilik iron time tu nampak senior ramai- ramai g mana tah.. then aku tanya kawan lain dia kata , depa nak mai blok aku.. so.. yaa.. aku just nak tahu je... hahaha

yup memang aku berlegar- legar di lobi sebab aku mencari manusia .. BUKANNYA aku join benda pelik tu... aku ada nampak dia tapi aku buat bodoh... ye aku salah sebab tak tegur kau ! k ! aku sedarr !

keesokkan harinya lah aku terima sms itu dari EX kak aku... sebelum dia text lagi hati aku kuat mengatakan yang aku tak nak sms dari dia sebab aku agak mesti pasal untuk putuskan hubungan ... aku tak tahu la sebab sejak bila tahu aku tak mengharapkan pun sms dari dia.. aku takut benda tu terjadi.. and akhirnya, terjadi juga.... aku redha... aku hanya mampu tersenyum tetapi aku still rasa nak menangis but aku dah tak sanggup nak nangis untuk dia buat kali kedua weh... so, aku tahan jer.. hari petang tu gak aku menggila ! aku baling fon sampai teddy key chain aku rosak and dah tak boleh guna pun lagi.. itu adalah pemberian orang kepada aku.. aku menyesal sangat-sangat... balingan kedua lagi kuat rupanya.. sebab yg pertama fon aku hanya melantun dan semuanya still ok..

malam tu gak dia nak aku jumpa kawan baik dia... aku tak faham apa kaitan dia dengan aku.. aku rasa aku ada masalah dengan dia jer.. not with her kawan baik ! entah la... aku masih tak faham apa permainan mereka... tahu tak aku tersiksa disebalik senyuman tipu ini?? kau bukan tahu pun.. aku harap Allah akan memberi apa yang ku rasa ini kepada mereka berdua. aku sungguh tersiksa... serious... kekadang aku dapat rasa yang aku telah dibuli melalui otak iaitu mental ! mental aku serious terganggu wehh !

separuh je aku bagitahu perkara yang sebenar kat EX kak aku... tak tahu camne nak cerita... aku undur diri...

lagu kenangan terindah yang kau nyanyi time kelab budaya tu mengingatkan kenangan time kita bersama.. ingat lagi time akak ajak sab g makan breakfast.. akak sanggup call adik just untuk ajak adik.. nasib je time tu sab baru je bangun... hmmm... dan untuk menjaga hati akak, sab pun OK kan je ;')

tak pe la kan... semuanya telah tertulis ..
  biarlah ia menjadi suatu Kenangan yang Terindah antara Kita :'))

Comments

Yoying Chirping !

Popular posts from this blog

Mimpi: Arwah Yasmin

Assalamualaikum,  p/s : ini mimpi sebenar kawan aku pasal arwah yasmin! so jgn nak ubah cerita! UNDERSTAND?! GOOD~
okay, korang percaya mimpi tak? b4 this pun korang mesti ada yg baca TENTANG MIMPI NGERI ARWAH? Ni antara POST ARWAH TTG MIMPI! actually dalam topic kali ni bukan mimpi aku but kawan aku si Adillah *twitter*
Ni perbualann aku dgn dia :
Aku: Adi! aku harap sgt aku mimpi ttg arwah dowh :( Adi: Aku pun...
Keesokan harinya, 
Aku: Adi! Semalam aku mimpi kosong je!! *tetibe nyanyi lgu najwalatif XD* Adi: Aku mimpi pasal arwah kot tadi! Aku: What?!! Kau tipu!!! Adi: Buat apa aku nak tipu? Aku bangun je, masuk bilik air terus menangis kot :( Aku: Citew ahh!! Adi: Ye aku citew laa ni!
Waktu PJ (Rabu)
Aku: Weh! kau janji nak citew something kat aku kan?? Adi: Pasal ape eh? *senyum* Aku: Gedikz ahh kau! pasal mimpi kau dgn arwah ahh! *muka marah* Adi: Ohhhh. Awat tak habaq! Aku: Kau dah janji kan nak citew?! Adi: Kau tak cakap pun? Aku: Enough!! Citew je laaa gedik!!
Cerita dia berm…

Cerita wanita^^

assalamualaikum, hai semua, hari ni saya nak share sikit dan maybe berguna kepada perempuan dan lelaki. tambah info sikitlah kalau tak tahu, kan?
ramai lelaki tak fahami perempuan dengan betul dan lelaki fikir mereka dah lakukan apa yg terbaik tapi sebenarnya tidak. kekadang, perempuan pun tak faham diri dia sendiri.
tahukah anda, perempuan suka menangis senyap-senyap. dia tak suka hebohkan kat orang yg dia tak rapat. kebiasaannya, perempuan suka menangis pada waktu dia bersendirian dan tiada siapa di sekelilingnya. jika perempuan menangis, jangan cuba nak ganggu mereka. biarkan mereka menangis sepuas hati kerana dengan cara itu sahaja yg dapat melegakan dia. menangis dapat membawa keluar kesedihan dia. betulkan?

selain menangis, perempuan juga suka 'buat-buat' happy. ada sesetangah perempuan tak suka tunjuk yg dia sedang sedih dekat orang lain. dia lebih suka pendam dan rasa pedihnya seorang diri. perempuan seperti ini selalu nampak yg dia happy dengan kawan-kawan tetapi tidak…

Suspended Coffee

We start with

"BismillahiRahmaniRahim"

do you know what is the story about "Suspended Coffee" ? let me tell you a story that will make you touching. i read this on Facebook when i am scrolling the timeline

Apa yang aku faham melalui cerita di facebook tu, aku dapati mereka di Naples sangat baik hati kerana sanggup membayar duit kopi yang tidak mereka minum untuk orang susah yang inginkan minuman panas pada musim sejuk. 
They're so kindhearted! Why Malaysia tak pernah ada? Sebab banyak kes tipu ni ha.. Pengemis pun ada yang menipu miskin.. kang Allah bagi miskin betul-betul baru tahu -.-" 
Respect orang Naples kerana baik hati :D