Skip to main content

Piece of Heaven?

Assalamualaikum and hello!


okay.. today.. rasa macam tak berapa nak betul .. why? awal pagi lagi dah kena marah dengan mak su xD hahaha! mana nak tahu yg shower room tu dia nak masuk after that xD dia kata , dia dah cakap kat mak lang jaga shower room tu but ya.. aku mana ada dapat alert -.-" peninggg...

after that, masuk je dorm dah rasa malas nak breakfast but suddenly mai ajak g makan.. eh macam done je kan? xD dah turun dm and macam apa je perangai.. dorang baru je nak masak -.-" huh?? menunggu dengan penuh kesabaran ... bila makanan dah serve, semua orang serbu macam zombie hidup xD after eat, naik blok again cuz warden nak check room xD hahaha bilik kami sentiasa kemas ! (kata lawannya) 

*skip the story*

now, dalam kelas pukul 11.57 am pelajar tahun 1 KV pelancongan entah buat amenda... kena exam but still wat lekkk je xD including me yo ... so? tak elok study banyak sangat nanti stress .. rugi kot... oh ye.. tadi ada test MTI ... soalan dia? not bad.. tough enough okay...

cikgu Azah best gila.. suruh student buat kerja and the rest boleh buat kerja sendiri... ada budak lelaki yg kena cuci kolam and guess what... dorang ngelat xD hahahaha ! ada gak yg kena buat kerja lain but ya ... hahaha semua pakat malas nak buat kerja kalau dah ada free time, semua pakat nak online an? ingat senang ke nak dapat on9 kat hostel?? xD cikgu kena faham an?

by the way , cikgu AZAH so adorable !!!!!

*what the fish*

aku and dia just kawan.... get it?? kesian k.. but yg kelakarnya kan, lelaki tu have NO RESPOND ! nak kenal tak siapa tu my friend?? hahaha mungkin tak kot ... *krik krik krik* what the.. bunyi cengkerik xD

aku geram dengan sesetengah kawan dalam kelas ... not all.. antaranya ialah *tuttttttt* agaknya? ok.. biar aku describe perangai that person !

Certain Lelaki :
  • dia tu pulun ....
  • bajet handsome
  • so picky
  • tak mesra
  • bajet bagus
  • ingat dia perfect kot
senang cerita kan,, aku meluat dengan perangai kau xD

Certain Perempuan :
  • keras kepala
  • perangai gedix
  • bising dalam kelas
  • suka copy paste kerja orang
  • suka pinjam barang
  • suka minta "weh nak air sikit"
  • suka perli padat + pedas!
  • annoying 
  • suka menggedik dgn certain lelaki
actually, hmmm maybe they're not perfect.. oh yeah NOBODY IS PERFECT !

but kan... walaupun kita orang ni semua suka describe orang but kita orang satu kelas ada 1 benda yg kita orang boleh join sekaki... guess what.. senior !!!! hahahaha ! i dunno since when kan masalah ni berlaku xD

apa salah junior plc ni ha? OMG ! what is ur prob ah senior?? tak puas hati meh face to face la.. or maybe can just WALK IN ... kan? hahaha jangan nak perli and cakap kuat- kuat gaya macam nak malukan orang je... suruh cakap depan semua diam ... like what ahh kan?? memang suka pun duk perli memerli ni... anyway, orang yg ego ni sometimes kena rendahkan sikit ... oh gosh ! i hate u mush la :(((

ego ni apa??
something like orang yg tak nak mengalah or maybe dia always nak win ? xD hahaha search wikipedia maybe...

apa je la budak dalam kelas ni buat ... duk gelak apa je ?? *blurr*

BYEEEE

Comments

Yoying Chirping !

Popular posts from this blog

Mimpi: Arwah Yasmin

Assalamualaikum,  p/s : ini mimpi sebenar kawan aku pasal arwah yasmin! so jgn nak ubah cerita! UNDERSTAND?! GOOD~
okay, korang percaya mimpi tak? b4 this pun korang mesti ada yg baca TENTANG MIMPI NGERI ARWAH? Ni antara POST ARWAH TTG MIMPI! actually dalam topic kali ni bukan mimpi aku but kawan aku si Adillah *twitter*
Ni perbualann aku dgn dia :
Aku: Adi! aku harap sgt aku mimpi ttg arwah dowh :( Adi: Aku pun...
Keesokan harinya, 
Aku: Adi! Semalam aku mimpi kosong je!! *tetibe nyanyi lgu najwalatif XD* Adi: Aku mimpi pasal arwah kot tadi! Aku: What?!! Kau tipu!!! Adi: Buat apa aku nak tipu? Aku bangun je, masuk bilik air terus menangis kot :( Aku: Citew ahh!! Adi: Ye aku citew laa ni!
Waktu PJ (Rabu)
Aku: Weh! kau janji nak citew something kat aku kan?? Adi: Pasal ape eh? *senyum* Aku: Gedikz ahh kau! pasal mimpi kau dgn arwah ahh! *muka marah* Adi: Ohhhh. Awat tak habaq! Aku: Kau dah janji kan nak citew?! Adi: Kau tak cakap pun? Aku: Enough!! Citew je laaa gedik!!
Cerita dia berm…

Cerita wanita^^

assalamualaikum, hai semua, hari ni saya nak share sikit dan maybe berguna kepada perempuan dan lelaki. tambah info sikitlah kalau tak tahu, kan?
ramai lelaki tak fahami perempuan dengan betul dan lelaki fikir mereka dah lakukan apa yg terbaik tapi sebenarnya tidak. kekadang, perempuan pun tak faham diri dia sendiri.
tahukah anda, perempuan suka menangis senyap-senyap. dia tak suka hebohkan kat orang yg dia tak rapat. kebiasaannya, perempuan suka menangis pada waktu dia bersendirian dan tiada siapa di sekelilingnya. jika perempuan menangis, jangan cuba nak ganggu mereka. biarkan mereka menangis sepuas hati kerana dengan cara itu sahaja yg dapat melegakan dia. menangis dapat membawa keluar kesedihan dia. betulkan?

selain menangis, perempuan juga suka 'buat-buat' happy. ada sesetangah perempuan tak suka tunjuk yg dia sedang sedih dekat orang lain. dia lebih suka pendam dan rasa pedihnya seorang diri. perempuan seperti ini selalu nampak yg dia happy dengan kawan-kawan tetapi tidak…

Suspended Coffee

We start with

"BismillahiRahmaniRahim"

do you know what is the story about "Suspended Coffee" ? let me tell you a story that will make you touching. i read this on Facebook when i am scrolling the timeline

Apa yang aku faham melalui cerita di facebook tu, aku dapati mereka di Naples sangat baik hati kerana sanggup membayar duit kopi yang tidak mereka minum untuk orang susah yang inginkan minuman panas pada musim sejuk. 
They're so kindhearted! Why Malaysia tak pernah ada? Sebab banyak kes tipu ni ha.. Pengemis pun ada yang menipu miskin.. kang Allah bagi miskin betul-betul baru tahu -.-" 
Respect orang Naples kerana baik hati :D