Skip to main content

They say what???

Assalamualaikum and hello,

So, hi there... lama dah tak post kat blog nih and speanjang aku dekat asrama aku belajar a lot weh.. pasal kekawan and family... and ada juga pasal cikgu yg benda ni mungkin nanti aku cerita... yang paling obvious pasal kawan.. hmmm kawan?

aku merasakan ramai manusia dah berubah dan manusia itu ialah kekawan aku.. semalam sebelum tidur, aku ada meluahkan perasaan dekat jiran katil aku.. cara conversation ni terjadi sejak ada hari tu .. hari tu takyah nak cerita ah ... then, aku ada terasa dengan dia sebab something.. yes aku pendam sampailah semalam dia suruh aku mengaku and cakap je depan dia... so, aku pun cakap je la kan? malam tu dah naik dorm suddenly dia tegur aku "weh sab, kau marah kat aku lagi ke?" *suara slow macam nak pujuk* aku diam je.. tak jawab sebab mungkin hati aku still panas sebab dia... then dia bersuara lagi "sab.. aku minta maaflah.. aku bukan sengaja pasal towel tu.. aku nak gurau dengan kau je pun.. dah lama tak gurau dengan kau" *suara still macam nak pujuk*

start tu aku cakap kat dia "eh tak la.. hmm kau nak aku ok en? kau jarak kan katil sikit je.. " then dia jawab " ye la kau nak aku rapat dengan org lain takpe aku boleh buat.. " *dia mula jarakkan katil* aku cakap ah "bukan jarak banyak but sikit je .. sebab katil kau langgar katil aku.. aku tak suka gegar.." then dia pun faham... but still dia pujuk aku suruh aku bagitahu apa salah dia.. aku just gelengkan kepala sebab mungkin time tu tak sesuai.. budak dorm tak tidur lagi time tu.. 

time tengah cakap dengan dia... aku sempat lg call Alya sebab presentation punya tugasan.. aku malas nak hantar wechat so, aku terus call dia.. suddenly off sebab bateri dia habis.. lepas aku call dia, aku call someone just untuk tahu keadaan dia.. aku tak nak dia nangis sebab aku lagi.. memang salah aku.. maafkan aku... aku nak je kejar kau dari belakang and then peluk kau seerat yg mungkin... hmmm semalam aku tersalah cakap   >.<" aku pergi cakap "sab tak boleh terima akak sebagai akak sab" aku actually nak cakap yg aku tak boleh terima dia sebagai kawan sebab aku still anggap dia kakak aku.. tapi,, dia macam banyak kali tipu aku.. itu yang buat aku sedih... semua ni takkan berlaku kalau kita saling tak menipu.. 

aku risaukan kau.. sebab tu aku sanggup call kau malam tu.. masa aku dengar suara kau.. aku rasa mcm kau nangis but kau kata kau selsema.. so aku tak tahu la kan... and lagi satu, dia kata aku jealous... but actually, yes aku jealous :( time dia tanya tu, aku always menafikan sebab aku tak nak kau tahu ... after habis cakap dengan dia selama 14 minit, aku baru je nak masuk dorm, dah siap buka selipar suddenly ternampak kawan aku nangis kat tangga. kawan dorm aku kata, dia cari aku but time tu aku takde.. aku dengar ada org cari aku but disebabkan oku OTP so aku wat dunno je.. aku ingatkan kawan aku yg nak tahu apa masalah tu tapi bukan rupanya...

aku pun duduk sebelah dia... masa prep aku ada lepak dengan dia and ada share cerita so aku rasa aku patut duduk sebelah dia and teman dia walaupun sekejap.. hmmm aku tak tahu berapa lama aku kat luar tu but masuk je dorm dah pukul 11+ pm... hahaha! tak sangka masuk je dorm aku sambung lg aktiviti malam aku tu sampai 1 am !!! gila kan?? hmmm sesi luahkan perasaan punya pasal.. aku harap dia faham ah apa yang aku cakap kat dia... and hopefully dia boleh berubah sikit...

aku cakap kat dia yang dia dah berubah.. then, dia pun ada kata aku yang berubah.. finally dia kata KITA yang berubah since masing- masing buat hal sendiri.. but seriously that's true beb... hmmm...

sepatutnya aku tak patut blame dia tipu aku.. aku tak patut buat camtu.. hopefully aku dapat jumpa dia and peluk dia dengan penuh kasih sayang sebab aku sayangkan dia.. tapi dia mcm tak state to the quo :(( maksudnya dia tak tetap.. sebab dia ada ramai adk angkat.. itu yg buat aku rasa jelly beans :( LOL hahahaha....

Comments

Yoying Chirping !

Popular posts from this blog

Mimpi: Arwah Yasmin

Assalamualaikum,  p/s : ini mimpi sebenar kawan aku pasal arwah yasmin! so jgn nak ubah cerita! UNDERSTAND?! GOOD~
okay, korang percaya mimpi tak? b4 this pun korang mesti ada yg baca TENTANG MIMPI NGERI ARWAH? Ni antara POST ARWAH TTG MIMPI! actually dalam topic kali ni bukan mimpi aku but kawan aku si Adillah *twitter*
Ni perbualann aku dgn dia :
Aku: Adi! aku harap sgt aku mimpi ttg arwah dowh :( Adi: Aku pun...
Keesokan harinya, 
Aku: Adi! Semalam aku mimpi kosong je!! *tetibe nyanyi lgu najwalatif XD* Adi: Aku mimpi pasal arwah kot tadi! Aku: What?!! Kau tipu!!! Adi: Buat apa aku nak tipu? Aku bangun je, masuk bilik air terus menangis kot :( Aku: Citew ahh!! Adi: Ye aku citew laa ni!
Waktu PJ (Rabu)
Aku: Weh! kau janji nak citew something kat aku kan?? Adi: Pasal ape eh? *senyum* Aku: Gedikz ahh kau! pasal mimpi kau dgn arwah ahh! *muka marah* Adi: Ohhhh. Awat tak habaq! Aku: Kau dah janji kan nak citew?! Adi: Kau tak cakap pun? Aku: Enough!! Citew je laaa gedik!!
Cerita dia berm…

Cerita wanita^^

assalamualaikum, hai semua, hari ni saya nak share sikit dan maybe berguna kepada perempuan dan lelaki. tambah info sikitlah kalau tak tahu, kan?
ramai lelaki tak fahami perempuan dengan betul dan lelaki fikir mereka dah lakukan apa yg terbaik tapi sebenarnya tidak. kekadang, perempuan pun tak faham diri dia sendiri.
tahukah anda, perempuan suka menangis senyap-senyap. dia tak suka hebohkan kat orang yg dia tak rapat. kebiasaannya, perempuan suka menangis pada waktu dia bersendirian dan tiada siapa di sekelilingnya. jika perempuan menangis, jangan cuba nak ganggu mereka. biarkan mereka menangis sepuas hati kerana dengan cara itu sahaja yg dapat melegakan dia. menangis dapat membawa keluar kesedihan dia. betulkan?

selain menangis, perempuan juga suka 'buat-buat' happy. ada sesetangah perempuan tak suka tunjuk yg dia sedang sedih dekat orang lain. dia lebih suka pendam dan rasa pedihnya seorang diri. perempuan seperti ini selalu nampak yg dia happy dengan kawan-kawan tetapi tidak…

Suspended Coffee

We start with

"BismillahiRahmaniRahim"

do you know what is the story about "Suspended Coffee" ? let me tell you a story that will make you touching. i read this on Facebook when i am scrolling the timeline

Apa yang aku faham melalui cerita di facebook tu, aku dapati mereka di Naples sangat baik hati kerana sanggup membayar duit kopi yang tidak mereka minum untuk orang susah yang inginkan minuman panas pada musim sejuk. 
They're so kindhearted! Why Malaysia tak pernah ada? Sebab banyak kes tipu ni ha.. Pengemis pun ada yang menipu miskin.. kang Allah bagi miskin betul-betul baru tahu -.-" 
Respect orang Naples kerana baik hati :D