Skip to main content

Posts

Showing posts from November, 2013

Apa yg saya Rasa...

dalam hidup ni, setiap pertemuan pasti ada perpisahan.. 
tak kira la kita ni orang kaya ke... or orang atasan ke apa...
setiap pertemuan,
pasti ada perpisahan...
dunia merupakan taman permainan untuk manusia membuat dosa dan mengumpul pahala.
ada manusia yg leka...
ada manusia yg lalai dgn kemewahan yg dimiliki...
Assalamualaikum saya ucapkan ...
Perpisahan merupakan sesuatu perkara yg pasti akan jadi... tak kisah berapa lama anda setia, perpisahan terjadi tak kira bila, bagaimana dan mengapa... kita kena kuat hadapi perepisahan ini.. 
orang yg kita sayang..
ibu
bapa...
kalau mereka dah takde, kita akan jadi org tak betul kejap...
setelah beberapa hari berlalu, barulah kita tahu yg ini dugaan dari Allah...
kita yg masih hidup ni kena terus taat pada perintah Allah...
seksa azab kubur Allah itu tersangatlah perit...
Ya Allah,
kau tolonglah hamba mu ini... ku ingin berubah ke arah yg benar dan diredhai oleh mu ya Allah... aku tak ingin hidup dlm keadaan yg tidak diredhai oleh mu ya All…

#Summary of 2013

Assalamualaikum,
hai semua. dah lama tak menaip since i duduk kat hostel.. i am kinda busy dengan study + exam + life as budak hostel.. sangat busy but damn fun duduk kat hostel. this is my first experience stay kat hostel.. 
Beggining day, Masa nak duduk kat hostel awal tahun tu, terasa macam lama gila ah 1 hari tu >.<" mungkin sebab masa tu terikat sangat dengan peraturan and also kteorg kan bawah senior MP. so kteorang diperhati.. ye la dulu baik je sbb tak tahu lagi perangai macam mana. masa masuk hostel aku tak ingat langsung siapa kwn pertama. eh wait.. aku ingat.. Amatul org pertama aku kenal... yeahh... apa yg masih clear kat ingatan aku masa 1st time mama tegor senior. hahaha.. masa tu aku g komart dengan abg cuz nak beli bantal.. wateva bout that... yg penting, awal tahun tu sampai parents datang 3 kali just for visit me.. 1st time dtg tu sbb hantar aku. 2nd time tu sbb aku buat hal.. and also aku report kat mama sbb air takde.. mama pun ada call my cousin yg ting…

Yoying Chirping !