Skip to main content

Apa yg saya Rasa...

dalam hidup ni, setiap pertemuan pasti ada perpisahan.. 

tak kira la kita ni orang kaya ke... or orang atasan ke apa...

setiap pertemuan,

pasti ada perpisahan...

dunia merupakan taman permainan untuk manusia membuat dosa dan mengumpul pahala.

ada manusia yg leka...

ada manusia yg lalai dgn kemewahan yg dimiliki...

Assalamualaikum saya ucapkan ...

Perpisahan merupakan sesuatu perkara yg pasti akan jadi... tak kisah berapa lama anda setia, perpisahan terjadi tak kira bila, bagaimana dan mengapa... kita kena kuat hadapi perepisahan ini.. 

orang yg kita sayang..

ibu

bapa...

kalau mereka dah takde, kita akan jadi org tak betul kejap...

setelah beberapa hari berlalu, barulah kita tahu yg ini dugaan dari Allah...

kita yg masih hidup ni kena terus taat pada perintah Allah...

seksa azab kubur Allah itu tersangatlah perit...

Ya Allah,

kau tolonglah hamba mu ini...
ku ingin berubah ke arah yg benar dan diredhai oleh mu ya Allah...
aku tak ingin hidup dlm keadaan yg tidak diredhai oleh mu ya Allah...
aku ini insan yg serba kekurangan ya Allah...

Kau tolonglah hamba mu ini untuk berubah...
aku mohon kepada mu agar dibuka pintu hatiku...

Ya Allah,

Kau Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani,
aku hanya memohon dan meminta kepada mu ya Allah... 
aku sudah leka dgn permainan dunia ini..
Sungguh menarik permainan di dunia in sehingga aku lalai...
tolonglah aku ya Allah...
setiap kali ingin aku berubah, ada saje permainan baru yg engkau reka untuk ku bermain...
aku ingin berubah ya Allah...
kau tolonglah umatmu ini ya Allah...
kau tolonglah aku seperti mana kau membuka pintu hati org kafir yg telah memasuki Islam itu..
aku hanya ingin berubah...

Aku tak minta untuk menjadi Islam yg sempurna.
cukuplah dengan berubah ke jalan mu itu sudah memadai...

Ya Allah,

Aku harap kau tunjukkan jalan untuk ku...
Berhijrah...

__________________________________________________________________________

saya tak tahu apa yg saya rasa ni... dah banyak buku agama saya baca.. tapi masih tak dapat impak.. contohnya, mcm seksaan kubur tu.. aku masih lg dlm keadaan khafir.. :( aku nak berubahh... cuma perlukan dorongan... hmm... saya masih lagi perbaiki diri ini... Tolonglah~


Comments

Yoying Chirping !

Popular posts from this blog

Mimpi: Arwah Yasmin

Assalamualaikum,  p/s : ini mimpi sebenar kawan aku pasal arwah yasmin! so jgn nak ubah cerita! UNDERSTAND?! GOOD~
okay, korang percaya mimpi tak? b4 this pun korang mesti ada yg baca TENTANG MIMPI NGERI ARWAH? Ni antara POST ARWAH TTG MIMPI! actually dalam topic kali ni bukan mimpi aku but kawan aku si Adillah *twitter*
Ni perbualann aku dgn dia :
Aku: Adi! aku harap sgt aku mimpi ttg arwah dowh :( Adi: Aku pun...
Keesokan harinya, 
Aku: Adi! Semalam aku mimpi kosong je!! *tetibe nyanyi lgu najwalatif XD* Adi: Aku mimpi pasal arwah kot tadi! Aku: What?!! Kau tipu!!! Adi: Buat apa aku nak tipu? Aku bangun je, masuk bilik air terus menangis kot :( Aku: Citew ahh!! Adi: Ye aku citew laa ni!
Waktu PJ (Rabu)
Aku: Weh! kau janji nak citew something kat aku kan?? Adi: Pasal ape eh? *senyum* Aku: Gedikz ahh kau! pasal mimpi kau dgn arwah ahh! *muka marah* Adi: Ohhhh. Awat tak habaq! Aku: Kau dah janji kan nak citew?! Adi: Kau tak cakap pun? Aku: Enough!! Citew je laaa gedik!!
Cerita dia berm…

Cerita wanita^^

assalamualaikum, hai semua, hari ni saya nak share sikit dan maybe berguna kepada perempuan dan lelaki. tambah info sikitlah kalau tak tahu, kan?
ramai lelaki tak fahami perempuan dengan betul dan lelaki fikir mereka dah lakukan apa yg terbaik tapi sebenarnya tidak. kekadang, perempuan pun tak faham diri dia sendiri.
tahukah anda, perempuan suka menangis senyap-senyap. dia tak suka hebohkan kat orang yg dia tak rapat. kebiasaannya, perempuan suka menangis pada waktu dia bersendirian dan tiada siapa di sekelilingnya. jika perempuan menangis, jangan cuba nak ganggu mereka. biarkan mereka menangis sepuas hati kerana dengan cara itu sahaja yg dapat melegakan dia. menangis dapat membawa keluar kesedihan dia. betulkan?

selain menangis, perempuan juga suka 'buat-buat' happy. ada sesetangah perempuan tak suka tunjuk yg dia sedang sedih dekat orang lain. dia lebih suka pendam dan rasa pedihnya seorang diri. perempuan seperti ini selalu nampak yg dia happy dengan kawan-kawan tetapi tidak…

Suspended Coffee

We start with

"BismillahiRahmaniRahim"

do you know what is the story about "Suspended Coffee" ? let me tell you a story that will make you touching. i read this on Facebook when i am scrolling the timeline

Apa yang aku faham melalui cerita di facebook tu, aku dapati mereka di Naples sangat baik hati kerana sanggup membayar duit kopi yang tidak mereka minum untuk orang susah yang inginkan minuman panas pada musim sejuk. 
They're so kindhearted! Why Malaysia tak pernah ada? Sebab banyak kes tipu ni ha.. Pengemis pun ada yang menipu miskin.. kang Allah bagi miskin betul-betul baru tahu -.-" 
Respect orang Naples kerana baik hati :D