#Summary of 2013

Assalamualaikum,

Hello ! itu Cik Ted xP

hai semua. dah lama tak menaip since i duduk kat hostel.. i am kinda busy dengan study + exam + life as budak hostel.. sangat busy but damn fun duduk kat hostel. this is my first experience stay kat hostel.. 

Beggining day,
Masa nak duduk kat hostel awal tahun tu, terasa macam lama gila ah 1 hari tu >.<" mungkin sebab masa tu terikat sangat dengan peraturan and also kteorg kan bawah senior MP. so kteorang diperhati.. ye la dulu baik je sbb tak tahu lagi perangai macam mana. masa masuk hostel aku tak ingat langsung siapa kwn pertama. eh wait.. aku ingat.. Amatul org pertama aku kenal... yeahh... apa yg masih clear kat ingatan aku masa 1st time mama tegor senior. hahaha.. masa tu aku g komart dengan abg cuz nak beli bantal.. wateva bout that... yg penting, awal tahun tu sampai parents datang 3 kali just for visit me.. 1st time dtg tu sbb hantar aku. 2nd time tu sbb aku buat hal.. and also aku report kat mama sbb air takde.. mama pun ada call my cousin yg tinggal kat Putrajaya for come and visit me at langkawi.. she gave me some advice too. 3rd time tu tak tahu kenapa rasa mcm nak balik sekolah lama balik.. at last... sampai sekarang aku kat Langkawi... awal tahun ni aku kira nerd gak ah.. time ni aku tak rapat pun dgn senior lg.. tp sejak 1 senior ni suka kacau aku, since that senior kenal.. mejoriti gang dia ah kenal... aku tak nak rapat dgn dia sbb dia ramai adik.. sbb tu la aku tak nak.. bukan saje je... haha.. sokayyy

Next day,
Paling aku ingat masa pertengahan tahun ada pergaduhan antara Enggang dan Datai. time tu aku dilamun cinta oleh someone.. ofcoz la kan aku tak masuk campur.. hehehe.. ada gak aku g lobby en nak tengok apa jadi.. time sorang senior ni masuk, semua budak datai 'BOOO' hahaha... then, aku suruh si dia ni belikan nasi sbb aku lapar sangat.. nasiblah dia faham yg aku mmg kuat makan xD hahaha.. time tu malas nak keluar so, aku suruh kawan aku g ambil makanan , Aimi.. then, Aimi baru tahu aku dengan sape.. actually kteorang not couple pun.. buat teruk ahh xD aku yang tak masuk campur pun kena tempias wehh... 2 orang senior ni marah aku.. so sad.. LOL never mind la... time ni aku ada buat revenge kat someone.. and tak sangka dia menangis.. aku ni jahat laaa.. how come people can cry for me without i'm notice it ?? :(



End day,
So today is the last day kteorang budak Datai.. senior still dengan SPM dorang.. for me agak sedih juga but nak buat macam mana kan. setiap pertemuan pasti ada perpisahan.. relax ahh... senang cerita ending ni macam susah nak lepaskan... hmm dengan si dia lagi.. dengan kakak lagi.. hmmm.. too bad.. pagi tadi plan nak turun bawah sbb minta si dia brg hamper dia sikit then dia kata kalau nak turun.. so aku pun turun.. alang- alang turun tu, aku bawa ah barang nak post dulu.. lepas letak barang tu.. jumpalah si dia kejap.. tak sangka time tu hafiz ada xD dia usha lain macam je ... LOL sorry hafiz.. lepas tu ajak si dia teman g kafe.. then, lepas minum ternampak kakak.. say hi to her then sambung jalan dengan si dia.. kakak usha ikut belakang je xD lepas sampai pondok mak cik gayah, kakak ckp kat si dia, cepat lepaskan rindu puas-puas xD hahaha... then otw nak g datai aku jalan dgn kakak... hahaha agak lawak ahh.. dia kata kalau nak balik text dia.. aku pun 'ok' ... time aku text dia 'nak blk dah. taxi otw..' then i meet her ... dia suka panggil aku 'bepop' ..mcm lah aku tahu kan ==" ish geram.. sokay la.. hahaha... time taxi dah call yg sedih.. ajak dia teman sampai bwh but dia tak nak sbb dia cemeh xD hahaha... aku buat2 ah touching.. ending dia time tu mcm teruk je xD dia teman sampai depan datai je.. then dia kata ' balik ah cepat' aku pun jawab ' ye la halau org skg' hahaha.. dia actually sedih sbb tu dia halau, katanya... aku tarik tgn dia and say bye.. pastu dia kata, tu je? then aku just.. hmm hahaha.. aku pun peluk dia :')) rasa nak cry wehh ! pastu baru aku salam dia.. apalah terbalik *ketuk kepala* time tu aku malu sebenarnya xD sokay.. time tu tahan gila ah sedihhh! Allah je la tahu kan... hmmm.. time dah otw turun tu aku buat2 epy.. actually tak pun.. masuk taxi terus dapat text from 2 person, 1 kakak and 1 more si dia. aww :')) hehehe... dia kata dia syg aku.. hmm tak tahu mcm mana nak cakap.. tapi ending dia sedih + happy... sedih sbb kena tinggalkan org tersayang.. and happy dapat jumpa dengan mama si dia and also dapat hug kakak :))

Kawan- kawan?




hmm kat hostel boleh dikatakan satu blok tu kawan aku walaupun mmg ada yang tak rapat. paling aku ingat time ada kawan aku ajak aku g cenang for bercuti dengan fadzleen. cool kot ! Maizatul Husna nama dia.. comel je :D hehehe... dia bukan ajak gi rumah but dia ajak g chalet family dia.. hehehe... pagi- pagi buta kat cenang just for jejalan.. cool ! hehehe... ada gak gaduh dengan kawan.. la normal ahh.. kawan mana je yg tak gaduh kan? nonsense ahh.. kawan baik pun can fight what :p

Aye xP

Dengan kekawan :D and cikgu garang!

nak post banyak pics but ya, blog gelong sangat >.<

Comments

Popular posts from this blog

Mimpi: Arwah Yasmin

Underground

Delete Conversation