Posts

Showing posts from 2014

KVL Sedih....

Assalamualaikum,
Tak tahu macam mana nak mulakan kat blog ni. Dalam otak ni bercelaru memikirkan asrama tahun depan. Apa yang terbaik aku pun tahu. Aku harap sangat agar aku dapat duduk luar tapi nampaknya macam susah je nak duduk luar dengan harga yang agak mahal. Takut tak mampu nak duduk luar.
So, ya... Baru- baru ni aku baru je kehilangan sorang lagi kawan kat KVL. Nama dia Syed Mohammad... Aku tengok dia sangat periang. Dia accident teruk. Aku tak sanggup nak tengok gambar arwah sbb terlampau teruk... Sebelum arwah meninggal dunia, dia masih hidup lebih kurang 1 hari sebelum pergi buat selamanya...
Ini kematian yang ke-3 untuk KVL tahun 2014... Sorang demi sorang pergi meninggalkan KVL... Aku tahu nak cakap macam mana. Sebab sampai sekarang aku masih terbayangkan arwah tengah tweet... Timeline aku selalu penuh sbb arwah rajin tweet... hmmm...
Arwah Syed beruntung sbb jenazah dia di solatkan di Dewan GMC iaitu dewan sekolah... Untung arwah sebab semua kekawan dia ada untuk solatk…

Bila Tiba

Saat tiba nafas di ujung hela
Mata tinggi tak sanggup bicara
Mulut terkunci tanpa suara

Bila tiba saat berganti dunia
Alam yang sangat jauh berbeda
Siapkah kita menjawab semua
Pertanyaan

Bila nafas akhir berhenti sudah
Jatung hatipun tak berdaya
Hanya menangis tanpa suara
Ooo

Mati tak bisa untuk kau hindari
Tak mungkin bisa engkau lari
Ajalmu pasti menghampiri

Mati tinggal menunggu saat nanti
Kemana kita bisa lari
Kita pastikan mengalami
Mati

Mati tak bisa untuk kau hindari
Tak mungkin bisa engkau lari
Ajalmu pasti menghampiri

Mati tinggal menunggu saat nanti
Kemana kita bisa lari
Kita pastikan mengalami
Mati
Semua yang hidup pasti akan merasai mati. Kita akan beruntung kalau kita dapat rasa tanda- tanda sebelum kita mati. Semoga hati kita tetap menerangi kita ke jalan yg diredhai-Nya.

Camping bertukar Cerita Member,

Image
Assalamualaikum, and hello there~ Well, dah lama sangat tak update blog but ya, nobody cares. hmmm... Recently, i lost someone who i care and love the most but i will not update it now.. maybe next time...
So, 9-10.9.2014 ialah tarikh yg sepatutnya kita orang camping. but our camping is not really smooth like in the schedule. Awal pagi dah hujan dan terpaksa delay pergi Mardi sampai hujan reda sikit. Memang aku happy dapat pergi camping. ye la sekian lama tak pergi camping. last day aku g camping time darjah 5 kot. itu la last aku g camping....
- damn susah nak typing setelah sekian lama tak menaip... - *sorry for the typo*
Okay... back to the topic ^
Malam sebelum pergi camping, dah siap packing barang aku sempat lagi call my abang untuk tahu keadaan di rumah. it was horrible. i cried almost a day! *wipe tears* so, i decided to have fun time camping dengan junior kesayangan *sangat syg gitu xD* hahaha... 
kat bengkel, cikgu bagi group and agihkan khemah kejadah... kalau tahu, takyah…

' SALAM KOSONG- KOSONG '

Image
Assalamualaikum, Tahun ni(2014) and tahun lepas (2013) kinda different sikit feeling Ramadhan at hostel sbb tarawih buat 8 je and then ustz Irwan dah pindah sekolah.. Bazar pun naik van jerrr... Dorm 1 dah dibubarkan... Tak dapat nak buka puasa dengan anak yatim sebab sakit mata... Buka puasa kat dewan makan asrama pernah makan ikan kembung goreng saje... Banyak perbezaan... tak caye, ce usha Ramadan 2013

Nahhh~ That's not the point... 

Well, raya just around the corner. I am feeling very excited to the max right now. Kesian one of my kawan, Gee.. Dia sakit mata pulakk last minit. Last day sekolah (24/7/14 Thurs) she absence :( too bad. because I already planed to snap some pic together.. Never mind, sebab Gee janji nak snap together when 'Jamuan Raya KVL' soon... 
For you buddy, GET WELL SOON DEAR !  Tak sihat cannot raya :P
Well, hari Rabu 23/7/14 must be my final test JPJ but unlucky me because tak ada nama in list name JPJ disebabkan kecuaian tempat Lesen Memandu Ma…

Perkara yang lebih besar #MH17

Image
Assalamualaikum, The next big thing just happen.. I still remember. One of my friend was telling me something.
The conversation begin:
My Friend : Do you know, after the MH370, there will be something happen next. And that thing really make some people afraid more than MH370. Kawan : Kau nak tahu tak. Lepas kes MH370 ni, akan ada sesuatu yang lebih besar akan terjadi. Kejadian tu akan membuatkan semua orang lagi takut daripada kisah MH370.
Me : Really? Such as what? Somethinglike big problem? Or maybe another airplane crashed? Saya : Ye ke? Macam apa? Lebih kurang, masalah besar? Atau mungkin kapal terbang lain yang terhempas?
My Friend : Not sure about that. Just that I know. My teacher told me to always remember something. All of this thing happen is just the begging. We have to prepare for it. Kawan : Tak pasti. Itu je yang saya tahu. Cikgu saya pesan untuk selalu ingat yang kejadian ini semua terjadi hanyalah permulaan. Kita kena lebih bersedia untuk itu.
Me : Well, you afraid of me…

When you feeling down ...

Image
Assalamualaikum,
Well, kita manusia ni tak pernah lepas daripada rasa macam 'down'. Down tu apa? Down tu macam kita rasakan diri kita ni macam tak diperlukan lagi, rasa rendah diri, sedih, tak ada mood, dan macam- macam lagi... Kadang- kadang kita yg membuatkan diri kita rasa down tanpa kita sedari.

Masalah 'feeling down' ni always dikaitkan dengan perempuan. Kenapa? Because, girls loves to play with their emotion ! Perempuan suka bagi tekanan kat diri sendiri kerana masalah yg ada dan mungkin masalah yg dia sendiri tambah. Itu masalah perempuan. Well, I'm a girl. SO I KNEW IT!
When this feeling come?

- The truth is, perasaan ini datang when kita rasakan diri kita lonely, alone and need someone to talk with but nobody is around you. Kita just need some supportive member to share our story but too bad.. Nobody besides :')




At least, seorang yg boleh teman kita untuk kita share masalah and dengar benda apa yg jadi seharian kita :) 
BUT,

kalau dah tak ada orang juga…

Semakin sikit

Image
Assalamualaikum, yes. semakin hari... semakin sikit. apa yang sikit??
post kat blog ni ha.
bukan tak nak post sebenarnya... cuma, kekadang tu tak ada masa (alasan) . kekadang busy dengan real life sampai lupa nak update blog.
so, here. i'm going to tell you reasons. okay.
kalau korang selalu baca blog aku, korang mesti tahu aku ni budak asrama. bukan budak sekolah harian dah. kalau nak update blog, aku mesti kena tunggu minggu balik kampung yang panjang (holiday) itu masalahnya. Bukan tak nak update cuma aku lebih pentingkan benda lain dari blog. aku pun tak sedar benda apa...
Well, memang aku tengok perubahan ketara sikit this year... Baru aku sedar ada beberapa bulan yang aku tak letak entry langsung. korang kena faham, cuti panjang bukan setiap bulan. betul tak? Kalau saya tulis entry bukan time cuti tu memang kira nasib je tu. But, sedihnya memang buat masa ni (tahun 2014) tak sempat nak update time sekolah. dengan laptop tak boleh bawak.. mengapakah aku pun tak tahu..
ada ka…

Hoki ke choki choki?

Image
Assalamualaikum, Hoki. Satu game yg awesome. Use stick. & Ball. Rebut the bola and make a goal. Yeahhh!
Memang hoki itu menyeronokkan tapi tak semudah yang disangka kalau nak main hoki. Kinda tough sebenarnya. Terasa nak cerita zaman kegemilangan wakil sekolah main hoki. Masalahnya ni cerita sekolah rendah. Takpe kot noh? :P
Ye. Aku dulu pemain hoki sekolah. And aku stop main hoki sebab i follow my mom transfer to new school when i at standard 5. Bukan salah my mom pun aku nak pindah. Aku nak pindah pun sebab aku ada reason aku sendiri. Aku nak pindah sebab , time tu aku kena hafal sifir. I HATE TIMES TABLE. Common! aku still survive walaupun tak hafal sifir. -.-" Oleh sebab itu, aku lari ke sekolah baru and hopefully no sifir. yeah! Since pindah aku stop secara mengejut sampai berat badan aku naik.
Aku start main hoki masa darjah 3. My first training aku ingat lagi, aku ambil stick orang lain selamba badak aku je. Ye la mana nak tahu. Ingatkan sekolah punya stick. Lari pad…