Skip to main content

Posts

Showing posts from March, 2014

EverythingMH370!

Assalamualaikum, We are very busy with all our works but abouth #MH370, hopefully we are not miss that news about MH370. First time i know about this missing flight, my mom telling me about it because i am stay in the hostel and in my hostel, we are not expose with news and what is happening outside our hostel. Too sad :)
Dulu misi mencari MH370, and now? ada pula buat cerita yang objek jumpa kat Lautan Hindi tu bukan objek flight tu.. Apa cerita ni? Ya Allah... Biarlah mereka pergi dengan tenang dan cukuplah mengaibkan mereka. Kesian kat keluarga mereka.. Cuba kalau korang kat tempat mereka. Apa perasaan korang? Or korang akan jadi seorang yang HATI MATI @ HEARTLESS? think laa~
Now, kita nak tahu cerita pasal the kapten of the flight.. Bacalah ~
Siapa Kapten Zaharie dari pandangan Juruterbang berpengalaman luar...
Sebelum ini, Perdana Menteri Datuk Seri Najib mengesahkan bahawa seseorang telah mematikan alat pengesan radar pesawat MH370 dan melakukan pusingan U.
Ekoran itu, timbul kem…

Ketukan Dari Kubur

Assalamualaikum, Ketukan dari kubur? Macam mana tu??
Cerita dia macam ni,
Ada satu hari ni, ada seorang lelaki meninggal dunia, setelah siap dikafankan semua, lalu mayat diusung ke kubur. Malangnya, hanya sedikit sahaja yg mengiring jenazah lelaki tersebut.. Arwah meninggal dikatakan kerana serangan jantung di tempat kerja (kalau tak silap). 
Setelah siap dikebumikan jenazah, semua orang balik ke rumah kecuali seorang lelaki yg menguruskan jenazah. Lelaki tersebut secara tiba- tiba terdengar ketukan dari dalam kubur. Lelaki tersebut cuba memasang telinga dan mendengarnya sekali lagi. Ternyata benarlah bunyi tersebut dari dalam kubur arwah yang baru sahaja dia tanam tadi. Lelaki itu terus lari ke rumah Tok Imam untuk menceritakan apa yang terjadi.
Ketukan tersebut menjadi semakin kuat, dan keadaan di kubur menjadi semakin sesak dgn kedatangan orang ramai...
- Petikan cerita dari Mistik-
Conclusion, nak dijadikan cerita, arwah ni dulu baik orangnya... sebelum dia meninggal dunia,  dia …

Yoying Chirping !