Skip to main content

Ketukan Dari Kubur

Assalamualaikum,

Ketukan dari kubur?

Macam mana tu??


Cerita dia macam ni,

Ada satu hari ni, ada seorang lelaki meninggal dunia, setelah siap dikafankan semua, lalu mayat diusung ke kubur. Malangnya, hanya sedikit sahaja yg mengiring jenazah lelaki tersebut.. Arwah meninggal dikatakan kerana serangan jantung di tempat kerja (kalau tak silap). 

Setelah siap dikebumikan jenazah, semua orang balik ke rumah kecuali seorang lelaki yg menguruskan jenazah. Lelaki tersebut secara tiba- tiba terdengar ketukan dari dalam kubur. Lelaki tersebut cuba memasang telinga dan mendengarnya sekali lagi. Ternyata benarlah bunyi tersebut dari dalam kubur arwah yang baru sahaja dia tanam tadi. Lelaki itu terus lari ke rumah Tok Imam untuk menceritakan apa yang terjadi.

Ketukan tersebut menjadi semakin kuat, dan keadaan di kubur menjadi semakin sesak dgn kedatangan orang ramai...

- Petikan cerita dari Mistik-

Conclusion,
nak dijadikan cerita, arwah ni dulu baik orangnya... sebelum dia meninggal dunia,
 dia ada cakap kat kawan dia , yang dia nak semua kekawan dia tahu yang dia dah meninggal.. disebabkan isteri arwah tidak memberitahu kepada kawan si mati mengenai perkara ini, sebab itu la ada bunyi ketukan untuk menghebohkan mengenai kematian dia.

#AlFatihah

Pada tahun 2014,
2 kematian telah berlaku disebabkan oleh kemalangan. 1 laki dan 1 perempuan.. sangat menyayat hati apabila melihat kawan baik dan kawan sekelas mereka menangis atas kematian kawan mereka.. Mereka merupakan pelajar Kolej Vokasional Langkawi @ KVL. Kematian yg pertama ialah perempuan Tahun 1, Program Bakeri yg bernama Yasmin. dan yang kedua ialah lelaki Tahun 2, Program Teknologi Pembinaan iaitu Riduan atau lebih dikenali sebagai Deqwan. Marilah kita sedahkan #AlFatihah kepada arwah tersebut. Semoga roh mereka dicucuri rahmat.

Setiap manusia yang hidup pasti akan mati~

Comments

Yoying Chirping !

Popular posts from this blog

Mimpi: Arwah Yasmin

Assalamualaikum,  p/s : ini mimpi sebenar kawan aku pasal arwah yasmin! so jgn nak ubah cerita! UNDERSTAND?! GOOD~
okay, korang percaya mimpi tak? b4 this pun korang mesti ada yg baca TENTANG MIMPI NGERI ARWAH? Ni antara POST ARWAH TTG MIMPI! actually dalam topic kali ni bukan mimpi aku but kawan aku si Adillah *twitter*
Ni perbualann aku dgn dia :
Aku: Adi! aku harap sgt aku mimpi ttg arwah dowh :( Adi: Aku pun...
Keesokan harinya, 
Aku: Adi! Semalam aku mimpi kosong je!! *tetibe nyanyi lgu najwalatif XD* Adi: Aku mimpi pasal arwah kot tadi! Aku: What?!! Kau tipu!!! Adi: Buat apa aku nak tipu? Aku bangun je, masuk bilik air terus menangis kot :( Aku: Citew ahh!! Adi: Ye aku citew laa ni!
Waktu PJ (Rabu)
Aku: Weh! kau janji nak citew something kat aku kan?? Adi: Pasal ape eh? *senyum* Aku: Gedikz ahh kau! pasal mimpi kau dgn arwah ahh! *muka marah* Adi: Ohhhh. Awat tak habaq! Aku: Kau dah janji kan nak citew?! Adi: Kau tak cakap pun? Aku: Enough!! Citew je laaa gedik!!
Cerita dia berm…

Suspended Coffee

We start with

"BismillahiRahmaniRahim"

do you know what is the story about "Suspended Coffee" ? let me tell you a story that will make you touching. i read this on Facebook when i am scrolling the timeline

Apa yang aku faham melalui cerita di facebook tu, aku dapati mereka di Naples sangat baik hati kerana sanggup membayar duit kopi yang tidak mereka minum untuk orang susah yang inginkan minuman panas pada musim sejuk. 
They're so kindhearted! Why Malaysia tak pernah ada? Sebab banyak kes tipu ni ha.. Pengemis pun ada yang menipu miskin.. kang Allah bagi miskin betul-betul baru tahu -.-" 
Respect orang Naples kerana baik hati :D

Cerita wanita^^

assalamualaikum, hai semua, hari ni saya nak share sikit dan maybe berguna kepada perempuan dan lelaki. tambah info sikitlah kalau tak tahu, kan?
ramai lelaki tak fahami perempuan dengan betul dan lelaki fikir mereka dah lakukan apa yg terbaik tapi sebenarnya tidak. kekadang, perempuan pun tak faham diri dia sendiri.
tahukah anda, perempuan suka menangis senyap-senyap. dia tak suka hebohkan kat orang yg dia tak rapat. kebiasaannya, perempuan suka menangis pada waktu dia bersendirian dan tiada siapa di sekelilingnya. jika perempuan menangis, jangan cuba nak ganggu mereka. biarkan mereka menangis sepuas hati kerana dengan cara itu sahaja yg dapat melegakan dia. menangis dapat membawa keluar kesedihan dia. betulkan?

selain menangis, perempuan juga suka 'buat-buat' happy. ada sesetangah perempuan tak suka tunjuk yg dia sedang sedih dekat orang lain. dia lebih suka pendam dan rasa pedihnya seorang diri. perempuan seperti ini selalu nampak yg dia happy dengan kawan-kawan tetapi tidak…