Skip to main content

Posts

Showing posts from May, 2014

Hoki ke choki choki?

Assalamualaikum, Hoki. Satu game yg awesome. Use stick. & Ball. Rebut the bola and make a goal. Yeahhh!
Memang hoki itu menyeronokkan tapi tak semudah yang disangka kalau nak main hoki. Kinda tough sebenarnya. Terasa nak cerita zaman kegemilangan wakil sekolah main hoki. Masalahnya ni cerita sekolah rendah. Takpe kot noh? :P
Ye. Aku dulu pemain hoki sekolah. And aku stop main hoki sebab i follow my mom transfer to new school when i at standard 5. Bukan salah my mom pun aku nak pindah. Aku nak pindah pun sebab aku ada reason aku sendiri. Aku nak pindah sebab , time tu aku kena hafal sifir. I HATE TIMES TABLE. Common! aku still survive walaupun tak hafal sifir. -.-" Oleh sebab itu, aku lari ke sekolah baru and hopefully no sifir. yeah! Since pindah aku stop secara mengejut sampai berat badan aku naik.
Aku start main hoki masa darjah 3. My first training aku ingat lagi, aku ambil stick orang lain selamba badak aku je. Ye la mana nak tahu. Ingatkan sekolah punya stick. Lari pad…

Fikiran Orang Sekarang

Assalamualaikum, Apa nak jadi dengan zaman sekarang?  Perangai dah bukan serupa orang... Nak jadi apa? Binatang? Well hello. FYI, binatang pun better than you -_-  #TakeNote Kenapa mesti nak samakan dengan animals?

Adakah perangai manusia seteruk animals?




NO !


Benda yang akan dibincangkan harini, sekarang dan selamanya. *cehhh*


Perangai manusia zaman sekarang ni dah macam animals. But, lagi teruk than animals you know? Do you know why I'm saying like that? Sebab seteruk animals pun , them don't have any akal to think. While humans? Think it carefully, Allah jadikan manusia ada akal sebab nak manusia ni fikir mana baik dan mana buruk. True? But zaman sekarang dah jadi inverse you know.
When, ada orang buat baik , dikatakan 'poyo'. Ada orang berubah dikatan 'bajet alim'. Mana orang tak sakit hati? At last semua jadi jahat and itu dijadikan as role model pulak. What the hack -.-" Apa teruk sangat perangai macam tu. We need to change that thought dude.



Lets t…

kena saman *_*

Assalamualaikum,
feel excited?  no? why?
for me, aku tetiba rasa teruja sangat nak cerita pasal saman yang aku dapat kat asrama.
saman?
YES! SAMAN ! SUE ! XD
kat asrama aku dah ada saman sekarang ni. dulu mana ada saman kejadah semua ni... ingat saman ni joke ke? no ok... saman ni can tolak ur merit tanpa anda sedari. you get me? kalau macam korang tetibe je merit sikit, confirm ada something wrong somewhere... 
aku ni tak ada la nakal sangat kat asrama. aku ni macam budak lain jugak. bawa barang haram g asrama. barang haram tu bukannya yg tahap kritikal.. just a phone. memanglah fon boleh bawa kat asrama but itu tahun lepas (2013) .. this year, we are not allowed to bring . and kalau nak bawa jugak, kena daftar kat warden and rm5 per semester. parak ah camni... guna just satu hari. itu pun time outing jerrr... apa dia ni? sometimes, memang ada baiknya but cuba fikir widely, aku ni dah la course pelancongan, dah macam katak bawah tempurung tahu tak sebab tak tahu apa- apa. nak harapka…

Kawan lah sangat :)

Assalamualaikum, long time no update. how are you there? Sabby Baby here :)
so, today we are going to talk about 'kawan la sangat'
yes . . .
"Kawan la SANGAT !"
korang tahu tak, yang kawan la sangat ni suka datang time dorang susah je. Tahu or not? if yes, good. if no, korang sedang dipergunakan oleh mereka. Kita ni bukan tak sayang kawan betul tak? cuma kita ni kekadang tak sampai hati tengok dia susah kan? true? but masalah sekarang ni, dorang ni bukan jenis yang nak menghargai korang.
but,
when korang tak tolong dorang, dorang canang (heboh) kat semua orang yang korang ni tak reti nak tolong kawan sendiri. what is fucking your deal? masalah sungguh kalau dapat kawan like that kind -.-" mengapa kah ?? why they didn't think before this that we already helped them? bukan nak ungkit but just want to remind you. itu sahaja .

kita kekadang tak nak pendam sebab takut dendam, ni tak, ada ke patut disuruh pendam.. for me, kalau pendam its getting worst dude. jang…

Yoying Chirping !