Kawan lah sangat :)

Assalamualaikum,

long time no update.
how are you there?
Sabby Baby here :)

so, today we are going to talk about 'kawan la sangat'

yes
.
.
.

"Kawan la SANGAT !"

korang tahu tak, yang kawan la sangat ni suka datang time dorang susah je. Tahu or not? if yes, good. if no, korang sedang dipergunakan oleh mereka. Kita ni bukan tak sayang kawan betul tak? cuma kita ni kekadang tak sampai hati tengok dia susah kan? true? but masalah sekarang ni, dorang ni bukan jenis yang nak menghargai korang.

but,

when korang tak tolong dorang, dorang canang (heboh) kat semua orang yang korang ni tak reti nak tolong kawan sendiri. what is fucking your deal? masalah sungguh kalau dapat kawan like that kind -.-" mengapa kah ?? why they didn't think before this that we already helped them? bukan nak ungkit but just want to remind you. itu sahaja .

kita kekadang tak nak pendam sebab takut dendam, ni tak, ada ke patut disuruh pendam.. for me, kalau pendam its getting worst dude. jangan pernah sesekali pendam i guess... pendam tak bagus. aku rasa better direct cakap kat dia apa masalah and tak puas hati. kan?

Question and Answer !

Q : How to deal with fake friends?
A : Easy! Act like nothing happen. and enjoy the surrounding with 'fake smile'.. Kalau dorang boleh fake, why don't us kan? :)

Q : Perlu ke kita kawan dengan kawan mcm tu?
A : Actually memang tak perlu but if tak kawan takut kita lonely. Well, human being cannot be alone because our life need to interact with talking thing. get it? Therefore, we need to friend with them no matter what is happening.

Q : Kekadang rasa sakit hati dengan kawan makan kawan ni. And also the batu api punya orang! Camne nak buat?
A : Buat bodoh. And we need to put the trust in the people who's around you. So them will not easily trusted to the person who talk bad about you ;)

Q : Terasa dengan kawan sebab kawan jumpa kawan baru and tinggalkan saya seorang.
A : Biarkan. And you need to find other friend as back up. Kita ni kekadang kena kawan dengan semua orang. jangan pilih kawan and biarkan dorang nak cakap apa. kekadang kawan yg kita tak rapat tu yang banyak tolong kita. ingat!

The conclusion,
We need to act like nothing is happening. Biarkan orang nak kata kita ni heartless or what. Asalkan kita happy. Always make ourselves happy first then other person :)

Jangan fikir kawan akan buat korang happy. Kekadang orang yang kita tak rapat also can make us happy. like what? maybe such as cat, meja or something else xD nahhh... You can use ur social site to find a lot of friends. so, chill out man! chowww~

By: Sabrina Wazien-

Comments

nabilah said…
Find a friend who'll stay through thick and thin with you. All the best dear! :))

Popular posts from this blog

Mimpi: Arwah Yasmin

Underground

Delete Conversation