Skip to main content

kena saman *_*

Assalamualaikum,


feel excited? 
no?
why?

for me, aku tetiba rasa teruja sangat nak cerita pasal saman yang aku dapat kat asrama.

saman?

YES! SAMAN ! SUE ! XD

kat asrama aku dah ada saman sekarang ni. dulu mana ada saman kejadah semua ni... ingat saman ni joke ke? no ok... saman ni can tolak ur merit tanpa anda sedari. you get me? kalau macam korang tetibe je merit sikit, confirm ada something wrong somewhere... 

aku ni tak ada la nakal sangat kat asrama. aku ni macam budak lain jugak. bawa barang haram g asrama. barang haram tu bukannya yg tahap kritikal.. just a phone. memanglah fon boleh bawa kat asrama but itu tahun lepas (2013) .. this year, we are not allowed to bring . and kalau nak bawa jugak, kena daftar kat warden and rm5 per semester. parak ah camni... guna just satu hari. itu pun time outing jerrr... apa dia ni? sometimes, memang ada baiknya but cuba fikir widely, aku ni dah la course pelancongan, dah macam katak bawah tempurung tahu tak sebab tak tahu apa- apa. nak harapkan kawan aku je sampai kan info apa yang berlaku...

kalau ada tv kat asrama takpelah jugak. macam tahun 2013 boleh jugak kami tengok mega movie and now? hampeh betul ah -___-

antara kesalahan yang aku buat, ada DUA je actually....

1. lari asrama
2. bawak fon

itu je ... agaknya berapa demerit aku kena?

nasib dapat jugak asrama wehhh... ada budak lelaki yang duduk jauh pun kena buang asrama. entahlah... last year, tak seteruk ni aku rasa. semakin ketat peraturan, semakin teruk perangai pelajar. trust me its true :)

tak berani nak tell my family about this. yes memang aku agak nakal but not too much. nakal sikit je -_- tak suka betul orang fikir kita ni teruk hanya disebabkan kesalahan yang lepas. kita ni, kalau dah berubah but then ada orang duk ingat lagi kesalahan lama kita, kita akan automatic benci nak berubah. betul tak?

so, my advice here, JUST IGNORE THEM! mereka tu hanya jealous kepada anda XD

By : Sabrina Wazien-

Comments

Yoying Chirping !

Popular posts from this blog

Mimpi: Arwah Yasmin

Assalamualaikum,  p/s : ini mimpi sebenar kawan aku pasal arwah yasmin! so jgn nak ubah cerita! UNDERSTAND?! GOOD~
okay, korang percaya mimpi tak? b4 this pun korang mesti ada yg baca TENTANG MIMPI NGERI ARWAH? Ni antara POST ARWAH TTG MIMPI! actually dalam topic kali ni bukan mimpi aku but kawan aku si Adillah *twitter*
Ni perbualann aku dgn dia :
Aku: Adi! aku harap sgt aku mimpi ttg arwah dowh :( Adi: Aku pun...
Keesokan harinya, 
Aku: Adi! Semalam aku mimpi kosong je!! *tetibe nyanyi lgu najwalatif XD* Adi: Aku mimpi pasal arwah kot tadi! Aku: What?!! Kau tipu!!! Adi: Buat apa aku nak tipu? Aku bangun je, masuk bilik air terus menangis kot :( Aku: Citew ahh!! Adi: Ye aku citew laa ni!
Waktu PJ (Rabu)
Aku: Weh! kau janji nak citew something kat aku kan?? Adi: Pasal ape eh? *senyum* Aku: Gedikz ahh kau! pasal mimpi kau dgn arwah ahh! *muka marah* Adi: Ohhhh. Awat tak habaq! Aku: Kau dah janji kan nak citew?! Adi: Kau tak cakap pun? Aku: Enough!! Citew je laaa gedik!!
Cerita dia berm…

Cerita wanita^^

assalamualaikum, hai semua, hari ni saya nak share sikit dan maybe berguna kepada perempuan dan lelaki. tambah info sikitlah kalau tak tahu, kan?
ramai lelaki tak fahami perempuan dengan betul dan lelaki fikir mereka dah lakukan apa yg terbaik tapi sebenarnya tidak. kekadang, perempuan pun tak faham diri dia sendiri.
tahukah anda, perempuan suka menangis senyap-senyap. dia tak suka hebohkan kat orang yg dia tak rapat. kebiasaannya, perempuan suka menangis pada waktu dia bersendirian dan tiada siapa di sekelilingnya. jika perempuan menangis, jangan cuba nak ganggu mereka. biarkan mereka menangis sepuas hati kerana dengan cara itu sahaja yg dapat melegakan dia. menangis dapat membawa keluar kesedihan dia. betulkan?

selain menangis, perempuan juga suka 'buat-buat' happy. ada sesetangah perempuan tak suka tunjuk yg dia sedang sedih dekat orang lain. dia lebih suka pendam dan rasa pedihnya seorang diri. perempuan seperti ini selalu nampak yg dia happy dengan kawan-kawan tetapi tidak…

Suspended Coffee

We start with

"BismillahiRahmaniRahim"

do you know what is the story about "Suspended Coffee" ? let me tell you a story that will make you touching. i read this on Facebook when i am scrolling the timeline

Apa yang aku faham melalui cerita di facebook tu, aku dapati mereka di Naples sangat baik hati kerana sanggup membayar duit kopi yang tidak mereka minum untuk orang susah yang inginkan minuman panas pada musim sejuk. 
They're so kindhearted! Why Malaysia tak pernah ada? Sebab banyak kes tipu ni ha.. Pengemis pun ada yang menipu miskin.. kang Allah bagi miskin betul-betul baru tahu -.-" 
Respect orang Naples kerana baik hati :D