Semakin sikit

Assalamualaikum,

yes.
semakin hari...
semakin sikit.
apa yang sikit??

post kat blog ni ha.

bukan tak nak post sebenarnya... cuma, kekadang tu tak ada masa (alasan) . kekadang busy dengan real life sampai lupa nak update blog.

so, here.
i'm going to tell you reasons.
okay.

kalau korang selalu baca blog aku, korang mesti tahu aku ni budak asrama. bukan budak sekolah harian dah. kalau nak update blog, aku mesti kena tunggu minggu balik kampung yang panjang (holiday) itu masalahnya. Bukan tak nak update cuma aku lebih pentingkan benda lain dari blog. aku pun tak sedar benda apa...

Well, memang aku tengok perubahan ketara sikit this year... Baru aku sedar ada beberapa bulan yang aku tak letak entry langsung. korang kena faham, cuti panjang bukan setiap bulan. betul tak? Kalau saya tulis entry bukan time cuti tu memang kira nasib je tu. But, sedihnya memang buat masa ni (tahun 2014) tak sempat nak update time sekolah. dengan laptop tak boleh bawak.. mengapakah aku pun tak tahu..

ada kawan aku , dia mengaku dia stalk blog aku.. memang nak kena alya ni xD kot ya pun stalk blog aku, takyah bagitahu la deyy.. malu aku xD nasib ah memang aku buat blog ni untuk public... kalau tak memang malu tahap max *tutup muka* alya cakap aku dah update pape kat blog, tak boleh nak stalk... pehh jujur gila minah ni xD

time study dekat langkawi, banyak benda aku belajar. tak terkata aku cakap. and aku malas nak cakap... apa yang aku tahu sekarang, aku nak fokus belajar sampai dapat diploma lepas tu nak kerja terus. teringin nak jadi operator pelancongan. macam awesome jerr *big dream*


so let me talk some more...

itu gambar dekat bayview hotel. best la jugak hotel tu. benda yg aku belajar kat situ ialah cara pekerja di bahagian dalam hotel. we never know what is happening kat bahagian yang kita tak nampak dengan mata kasar. malas nak cerita sini. tak elok kacaw periuk nasik orang. kan? lekk lu.. biarkan... yang pasti kerja kat hotel memang sangat memenatkan dan full of pressure.. hotel sangat berpegang kuat pada kata- kata 'customer always right' walaupun dah obviously yang customer tu dah salah. hahahaahahahaha!

pengalaman yang tak akan aku lupakan ... MASUK BILIK SULTAN KEDAH kat hotel bayview. perasaan ni Allah je yang tahu.. memang awesome gila.. memang nak share gambar tu tapi kawan terlupa nak transfer gambar kat pendrive aku. ye la banyak sangat pendrive la katakan... never mind okay kalau sempat ^^

By : Sabrina Wazien-

Comments

Popular posts from this blog

Mimpi: Arwah Yasmin

Underground

Delete Conversation