Skip to main content

Semakin sikit

Assalamualaikum,

yes.
semakin hari...
semakin sikit.
apa yang sikit??

post kat blog ni ha.

bukan tak nak post sebenarnya... cuma, kekadang tu tak ada masa (alasan) . kekadang busy dengan real life sampai lupa nak update blog.

so, here.
i'm going to tell you reasons.
okay.

kalau korang selalu baca blog aku, korang mesti tahu aku ni budak asrama. bukan budak sekolah harian dah. kalau nak update blog, aku mesti kena tunggu minggu balik kampung yang panjang (holiday) itu masalahnya. Bukan tak nak update cuma aku lebih pentingkan benda lain dari blog. aku pun tak sedar benda apa...

Well, memang aku tengok perubahan ketara sikit this year... Baru aku sedar ada beberapa bulan yang aku tak letak entry langsung. korang kena faham, cuti panjang bukan setiap bulan. betul tak? Kalau saya tulis entry bukan time cuti tu memang kira nasib je tu. But, sedihnya memang buat masa ni (tahun 2014) tak sempat nak update time sekolah. dengan laptop tak boleh bawak.. mengapakah aku pun tak tahu..

ada kawan aku , dia mengaku dia stalk blog aku.. memang nak kena alya ni xD kot ya pun stalk blog aku, takyah bagitahu la deyy.. malu aku xD nasib ah memang aku buat blog ni untuk public... kalau tak memang malu tahap max *tutup muka* alya cakap aku dah update pape kat blog, tak boleh nak stalk... pehh jujur gila minah ni xD

time study dekat langkawi, banyak benda aku belajar. tak terkata aku cakap. and aku malas nak cakap... apa yang aku tahu sekarang, aku nak fokus belajar sampai dapat diploma lepas tu nak kerja terus. teringin nak jadi operator pelancongan. macam awesome jerr *big dream*


so let me talk some more...

itu gambar dekat bayview hotel. best la jugak hotel tu. benda yg aku belajar kat situ ialah cara pekerja di bahagian dalam hotel. we never know what is happening kat bahagian yang kita tak nampak dengan mata kasar. malas nak cerita sini. tak elok kacaw periuk nasik orang. kan? lekk lu.. biarkan... yang pasti kerja kat hotel memang sangat memenatkan dan full of pressure.. hotel sangat berpegang kuat pada kata- kata 'customer always right' walaupun dah obviously yang customer tu dah salah. hahahaahahahaha!

pengalaman yang tak akan aku lupakan ... MASUK BILIK SULTAN KEDAH kat hotel bayview. perasaan ni Allah je yang tahu.. memang awesome gila.. memang nak share gambar tu tapi kawan terlupa nak transfer gambar kat pendrive aku. ye la banyak sangat pendrive la katakan... never mind okay kalau sempat ^^

By : Sabrina Wazien-

Comments

Yoying Chirping !

Popular posts from this blog

Mimpi: Arwah Yasmin

Assalamualaikum,  p/s : ini mimpi sebenar kawan aku pasal arwah yasmin! so jgn nak ubah cerita! UNDERSTAND?! GOOD~
okay, korang percaya mimpi tak? b4 this pun korang mesti ada yg baca TENTANG MIMPI NGERI ARWAH? Ni antara POST ARWAH TTG MIMPI! actually dalam topic kali ni bukan mimpi aku but kawan aku si Adillah *twitter*
Ni perbualann aku dgn dia :
Aku: Adi! aku harap sgt aku mimpi ttg arwah dowh :( Adi: Aku pun...
Keesokan harinya, 
Aku: Adi! Semalam aku mimpi kosong je!! *tetibe nyanyi lgu najwalatif XD* Adi: Aku mimpi pasal arwah kot tadi! Aku: What?!! Kau tipu!!! Adi: Buat apa aku nak tipu? Aku bangun je, masuk bilik air terus menangis kot :( Aku: Citew ahh!! Adi: Ye aku citew laa ni!
Waktu PJ (Rabu)
Aku: Weh! kau janji nak citew something kat aku kan?? Adi: Pasal ape eh? *senyum* Aku: Gedikz ahh kau! pasal mimpi kau dgn arwah ahh! *muka marah* Adi: Ohhhh. Awat tak habaq! Aku: Kau dah janji kan nak citew?! Adi: Kau tak cakap pun? Aku: Enough!! Citew je laaa gedik!!
Cerita dia berm…

Cerita wanita^^

assalamualaikum, hai semua, hari ni saya nak share sikit dan maybe berguna kepada perempuan dan lelaki. tambah info sikitlah kalau tak tahu, kan?
ramai lelaki tak fahami perempuan dengan betul dan lelaki fikir mereka dah lakukan apa yg terbaik tapi sebenarnya tidak. kekadang, perempuan pun tak faham diri dia sendiri.
tahukah anda, perempuan suka menangis senyap-senyap. dia tak suka hebohkan kat orang yg dia tak rapat. kebiasaannya, perempuan suka menangis pada waktu dia bersendirian dan tiada siapa di sekelilingnya. jika perempuan menangis, jangan cuba nak ganggu mereka. biarkan mereka menangis sepuas hati kerana dengan cara itu sahaja yg dapat melegakan dia. menangis dapat membawa keluar kesedihan dia. betulkan?

selain menangis, perempuan juga suka 'buat-buat' happy. ada sesetangah perempuan tak suka tunjuk yg dia sedang sedih dekat orang lain. dia lebih suka pendam dan rasa pedihnya seorang diri. perempuan seperti ini selalu nampak yg dia happy dengan kawan-kawan tetapi tidak…

Suspended Coffee

We start with

"BismillahiRahmaniRahim"

do you know what is the story about "Suspended Coffee" ? let me tell you a story that will make you touching. i read this on Facebook when i am scrolling the timeline

Apa yang aku faham melalui cerita di facebook tu, aku dapati mereka di Naples sangat baik hati kerana sanggup membayar duit kopi yang tidak mereka minum untuk orang susah yang inginkan minuman panas pada musim sejuk. 
They're so kindhearted! Why Malaysia tak pernah ada? Sebab banyak kes tipu ni ha.. Pengemis pun ada yang menipu miskin.. kang Allah bagi miskin betul-betul baru tahu -.-" 
Respect orang Naples kerana baik hati :D