Skip to main content

Posts

Showing posts from July, 2014

' SALAM KOSONG- KOSONG '

Assalamualaikum, Tahun ni(2014) and tahun lepas (2013) kinda different sikit feeling Ramadhan at hostel sbb tarawih buat 8 je and then ustz Irwan dah pindah sekolah.. Bazar pun naik van jerrr... Dorm 1 dah dibubarkan... Tak dapat nak buka puasa dengan anak yatim sebab sakit mata... Buka puasa kat dewan makan asrama pernah makan ikan kembung goreng saje... Banyak perbezaan... tak caye, ce usha Ramadan 2013

Nahhh~ That's not the point... 

Well, raya just around the corner. I am feeling very excited to the max right now. Kesian one of my kawan, Gee.. Dia sakit mata pulakk last minit. Last day sekolah (24/7/14 Thurs) she absence :( too bad. because I already planed to snap some pic together.. Never mind, sebab Gee janji nak snap together when 'Jamuan Raya KVL' soon... 
For you buddy, GET WELL SOON DEAR !  Tak sihat cannot raya :P
Well, hari Rabu 23/7/14 must be my final test JPJ but unlucky me because tak ada nama in list name JPJ disebabkan kecuaian tempat Lesen Memandu Ma…

Perkara yang lebih besar #MH17

Assalamualaikum, The next big thing just happen.. I still remember. One of my friend was telling me something.
The conversation begin:
My Friend : Do you know, after the MH370, there will be something happen next. And that thing really make some people afraid more than MH370. Kawan : Kau nak tahu tak. Lepas kes MH370 ni, akan ada sesuatu yang lebih besar akan terjadi. Kejadian tu akan membuatkan semua orang lagi takut daripada kisah MH370.
Me : Really? Such as what? Somethinglike big problem? Or maybe another airplane crashed? Saya : Ye ke? Macam apa? Lebih kurang, masalah besar? Atau mungkin kapal terbang lain yang terhempas?
My Friend : Not sure about that. Just that I know. My teacher told me to always remember something. All of this thing happen is just the begging. We have to prepare for it. Kawan : Tak pasti. Itu je yang saya tahu. Cikgu saya pesan untuk selalu ingat yang kejadian ini semua terjadi hanyalah permulaan. Kita kena lebih bersedia untuk itu.
Me : Well, you afraid of me…

When you feeling down ...

Assalamualaikum,
Well, kita manusia ni tak pernah lepas daripada rasa macam 'down'. Down tu apa? Down tu macam kita rasakan diri kita ni macam tak diperlukan lagi, rasa rendah diri, sedih, tak ada mood, dan macam- macam lagi... Kadang- kadang kita yg membuatkan diri kita rasa down tanpa kita sedari.

Masalah 'feeling down' ni always dikaitkan dengan perempuan. Kenapa? Because, girls loves to play with their emotion ! Perempuan suka bagi tekanan kat diri sendiri kerana masalah yg ada dan mungkin masalah yg dia sendiri tambah. Itu masalah perempuan. Well, I'm a girl. SO I KNEW IT!
When this feeling come?

- The truth is, perasaan ini datang when kita rasakan diri kita lonely, alone and need someone to talk with but nobody is around you. Kita just need some supportive member to share our story but too bad.. Nobody besides :')




At least, seorang yg boleh teman kita untuk kita share masalah and dengar benda apa yg jadi seharian kita :) 
BUT,

kalau dah tak ada orang juga…

Yoying Chirping !