Skip to main content

' SALAM KOSONG- KOSONG '

Assalamualaikum,

Tahun ni(2014) and tahun lepas (2013) kinda different sikit feeling Ramadhan at hostel sbb tarawih buat 8 je and then ustz Irwan dah pindah sekolah.. Bazar pun naik van jerrr... Dorm 1 dah dibubarkan... Tak dapat nak buka puasa dengan anak yatim sebab sakit mata... Buka puasa kat dewan makan asrama pernah makan ikan kembung goreng saje... Banyak perbezaan... tak caye, ce usha Ramadan 2013


Nahhh~ That's not the point... 


Well, raya just around the corner. I am feeling very excited to the max right now. Kesian one of my kawan, Gee.. Dia sakit mata pulakk last minit. Last day sekolah (24/7/14 Thurs) she absence :( too bad. because I already planed to snap some pic together.. Never mind, sebab Gee janji nak snap together when 'Jamuan Raya KVL' soon... 

For you buddy, GET WELL SOON DEAR ! 
Tak sihat cannot raya :P

Well, hari Rabu 23/7/14 must be my final test JPJ but unlucky me because tak ada nama in list name JPJ disebabkan kecuaian tempat Lesen Memandu Mahsuri -.-" On that time, I was crying without shy in front on of my friend, Siti. Siti always follow me to LM Mahsuri for me to practise before going for a test. Thanks :') She also feeling down when she see me crying. I'm sorry. Aku tak dapat tahan sebak... Hmmm... Siti cakap 'mungkin ada sebab... Mungkin kalau aku buat test lagi, aku akan 'failed' again...' Time tu I was like, 'Aku tak nak buat bulan 8! Aku nak focus study tourism!!!!!' hmmm... When dah settled down, baru I dapat fikir dengan lebih waras...

....We decided to go back school with heartbreaking heart </3....

Masuk je bengkel, ustazah tengah mengajar subjek agama. I was like 'the hack?! bukan tourism ke?' Enter the bengkel with nothing happen and suddenly ustazah tegur, 'Awak dari mana?' and I was like 'emmm...' tetbe budak kelas jawab kan.. thanks ... hahaha... 

SUDDENLY, ustazah tanya 'lulus tak test JPJ?' dengan selamba aku jawab 'nama tak ada dalam senarai JPJ' bukan senang nak react when tengah sedih... kan? HAHAHAHA

Belajar sekejap Agama, 

lepas tu waktu cikgu Azah... 


THIS IS EXCITING MOMENT ! ! !

Cikgu Azah : So, awak semua nak belajar tak?

Class : Tak nak !!!!! Nak balik dah cikgu ... Mood cuti !!!!

Cikgu Azah : Amboi.. Kalau tanya nak belajar tak, mestilah awak cakap TAK NAK... Kalau tak nak belajar, awak nak buat apa je ni? Saya tak nak awak bising ye....

Class : Nak buat folio cikgu ... Banyak kerja ni *suara sedih*

Cikgu Azah : Ha ye lah... Buat kerja .. Jangan bising ... 

*tetibe*

Cikgu Azah : Ha Sabrina... Awak tak buat lagikan folio minggu lepas?

Me : Belum cikgu... Meh satu folio, saya tiru.. Sekejap je siap...

Cikgu Azah : Banyak cantik muka awak .... Senang je benda ni... Boleh ke awak siapkan harini?

Me : Nak contoh cikgu ... Boleh kot siap... Senang je...

Cikgu Azah : Fadzleen, awak buat sorang ke?

Fadz : Ye cikgu...

Me : Kalau cam tu, saya team dengan Fadz la cikgu.. Kan dah siap kerja saya ...

Cikgu Azah : Banyaklah awak... 

At last aku pun buat kerja kat lobi... Lepas kerja siap, terus aku print... Senang kerja aku... Lambat sikit siap sebab banyak main kat lobi... Mana tak ye , dengan Siti duk layan lagu raya kat lobi XD but memang released stress aku sangat- sangat ah.

Finally,

finished my work. Apa lagi, lepaking ah pulak kan ? Wat lek wat peace .... I ada suruh Gee belikan tudung 2 warna ... They did some tutorial too !

Mimy (wear spec) Gee (the long one!) XP

Buat tutorial sebab afraid I lupa.. Ye la... I biasa belit sikit je.. But dorg PRO belit satu kepala xP HAHAHA


Kat bengkel sangat riuh ! Dengan lagu raya ya.. Memang semua orang excited time tu but aku time tu tak happy sbb pasal test JPJ :') hmmm... At last, aku happy jugak.. Dapat lupakan pasal benda bodoh tu.. ada je lagi satu yg buat aku moody but i think tak penting kot nak tahu... Hari Selasa (semalam) banyak gelak... and Hari ni (Rabu) aku menangis. Banyak pulak tu ... Paling benci time gelak banyak and suddenly ada orang cakap, 'jangan gelak banyak sangat.. kang menangis...' hmmm ... Nahhh itu just kebetulan.. maybe ... tahhhhh because i am happyyyyyyy!!!! :))




HOSTEL 

Petang ada Jamuan Berbuka Puasa pulakkk~ and aku dengar cerita makan daging rebus with belacan! Itu my fav food kat asrama... Belacan dia memang awesome bhaiii!!!!

Tidur dulu balik sekolah and then bangun je trus iron baju kurung ... Penat hari Rabu tu .. My jadual was so PADAT!!!! HAHAHA...

Done mandi, done everything ... Let us take some pictures :P

From your left : Baz, ME and Intan
ME and Mai Miz !
Time Berbuka Puasa tak boleh keluarkan fon, kalau tak kena rampas nanti.. Tak pasal melayang duit aku lagi...






Jom skip story to.....





LAST DAY AT SCHOOL IN RAMADHAN (24/7/14 Thurs)

Macam biasa. Dah jadi adat.. Baca Yaasin dulu lepas tu ada pengumuman ... And then ada kata- kata daripada cikgu.. Wish raya and bla bla bla... Malas nak tahu.. 

Moment yang dinantikan oleh semua pelajar ialah salam - bersalaman aka mengambil duit raya! Itu yg penting, nak duit raya yg dulu wehhh! Done bersalaman dengan cikgu cikgu yg senyum (walaupun ternampak ke-fake-an) but they still smile xD



SNAP ! SNAP ! SNAP !




Tak heran dah cikgu nak cakap apa... Last day sekolah la katakan ... Keluarkan fon selamba bapak je la... Walaupun pengarah ada je... We also take some selfie with pengarah but too bad gambar 'shaking' :(



STUDENT RULES !
*PEACE*
ha ambek kau.. selfie sgt xD
oh dem lepakz gurls!
I think sudah la kot gambar kan? 
I love all of them so much <3


agaknya apa dorang nak komen untuk post ini ? *wondering* HAHAHA

p/s: ada lagi gambar yg aku tak masukkan.. hehehe :P biaqqq


chowww~ daaaa


RAYA WISHES !

Pertama sekali, saya ingin menyusun sepuluh jari untuk meminta keampunan daripada anda semua ya. ya. ya. Saya sedar saya banyak menyakitkan hati awak semua ya. ya. ya. Manusia tak sempurna. Me also tak perfect. Maaf taw kalau ada salah silap... Ego tak bertempat. Moody. But i try to smile and make all of you happy too, kan? I decided to tepikan my sad feeling and let the fake happy me, to make you smile and laugh. itu goal aku :'D "make people happy , automatically make me happy!" 

KITA SALING MEMAAFKAN ANTARA SATU SAMA LAIN. JANGAN ULANG DAH PERANGAI YG ORANG TAK SUKA. NANTI, SIA- SIA JE KORANG MINTA MAAF SEMUA. AKU SENDIRI DAH MAAFKAN KORANG SEMUA. KORANG MAAFKAN AKU OKAYYY~ KITA 0-0 LA YERRR


SALAM KOSONG- KOSONG ! ! ! 
<3

Comments

Danial said…
hiii :) we meet again... happy eid ! :D

Yoying Chirping !

Popular posts from this blog

Mimpi: Arwah Yasmin

Assalamualaikum,  p/s : ini mimpi sebenar kawan aku pasal arwah yasmin! so jgn nak ubah cerita! UNDERSTAND?! GOOD~
okay, korang percaya mimpi tak? b4 this pun korang mesti ada yg baca TENTANG MIMPI NGERI ARWAH? Ni antara POST ARWAH TTG MIMPI! actually dalam topic kali ni bukan mimpi aku but kawan aku si Adillah *twitter*
Ni perbualann aku dgn dia :
Aku: Adi! aku harap sgt aku mimpi ttg arwah dowh :( Adi: Aku pun...
Keesokan harinya, 
Aku: Adi! Semalam aku mimpi kosong je!! *tetibe nyanyi lgu najwalatif XD* Adi: Aku mimpi pasal arwah kot tadi! Aku: What?!! Kau tipu!!! Adi: Buat apa aku nak tipu? Aku bangun je, masuk bilik air terus menangis kot :( Aku: Citew ahh!! Adi: Ye aku citew laa ni!
Waktu PJ (Rabu)
Aku: Weh! kau janji nak citew something kat aku kan?? Adi: Pasal ape eh? *senyum* Aku: Gedikz ahh kau! pasal mimpi kau dgn arwah ahh! *muka marah* Adi: Ohhhh. Awat tak habaq! Aku: Kau dah janji kan nak citew?! Adi: Kau tak cakap pun? Aku: Enough!! Citew je laaa gedik!!
Cerita dia berm…

Cerita wanita^^

assalamualaikum, hai semua, hari ni saya nak share sikit dan maybe berguna kepada perempuan dan lelaki. tambah info sikitlah kalau tak tahu, kan?
ramai lelaki tak fahami perempuan dengan betul dan lelaki fikir mereka dah lakukan apa yg terbaik tapi sebenarnya tidak. kekadang, perempuan pun tak faham diri dia sendiri.
tahukah anda, perempuan suka menangis senyap-senyap. dia tak suka hebohkan kat orang yg dia tak rapat. kebiasaannya, perempuan suka menangis pada waktu dia bersendirian dan tiada siapa di sekelilingnya. jika perempuan menangis, jangan cuba nak ganggu mereka. biarkan mereka menangis sepuas hati kerana dengan cara itu sahaja yg dapat melegakan dia. menangis dapat membawa keluar kesedihan dia. betulkan?

selain menangis, perempuan juga suka 'buat-buat' happy. ada sesetangah perempuan tak suka tunjuk yg dia sedang sedih dekat orang lain. dia lebih suka pendam dan rasa pedihnya seorang diri. perempuan seperti ini selalu nampak yg dia happy dengan kawan-kawan tetapi tidak…

Suspended Coffee

We start with

"BismillahiRahmaniRahim"

do you know what is the story about "Suspended Coffee" ? let me tell you a story that will make you touching. i read this on Facebook when i am scrolling the timeline

Apa yang aku faham melalui cerita di facebook tu, aku dapati mereka di Naples sangat baik hati kerana sanggup membayar duit kopi yang tidak mereka minum untuk orang susah yang inginkan minuman panas pada musim sejuk. 
They're so kindhearted! Why Malaysia tak pernah ada? Sebab banyak kes tipu ni ha.. Pengemis pun ada yang menipu miskin.. kang Allah bagi miskin betul-betul baru tahu -.-" 
Respect orang Naples kerana baik hati :D