Skip to main content

Camping bertukar Cerita Member,

Assalamualaikum,

and hello there~

Well, dah lama sangat tak update blog but ya, nobody cares. hmmm... Recently, i lost someone who i care and love the most but i will not update it now.. maybe next time...

So,
9-10.9.2014 ialah tarikh yg sepatutnya kita orang camping. but our camping is not really smooth like in the schedule. Awal pagi dah hujan dan terpaksa delay pergi Mardi sampai hujan reda sikit. Memang aku happy dapat pergi camping. ye la sekian lama tak pergi camping. last day aku g camping time darjah 5 kot. itu la last aku g camping....

- damn susah nak typing setelah sekian lama tak menaip... -
*sorry for the typo*

Okay... back to the topic ^

Malam sebelum pergi camping, dah siap packing barang aku sempat lagi call my abang untuk tahu keadaan di rumah. it was horrible. i cried almost a day! *wipe tears* so, i decided to have fun time camping dengan junior kesayangan *sangat syg gitu xD* hahaha... 

kat bengkel, cikgu bagi group and agihkan khemah kejadah... kalau tahu, takyah pilih org tidur dalam khemah pun tak apa... *puihhhh* well, ini dia gang team #1+2 !

apa? posisi random kah? entah laaa
ada junior + senior = #1+2 big family *sangat*

itu pun dah kalut pilih sape nak tidur dalam khemah.. ada yang menangis... ecehhh~ hahahaha... for me, aku tak ada problem dgn junior. just be nice and i will repay it ((:

But luck for me cuz aku dapat #1 team dengan Alya. One of my best buddy i ever have! walaupun selalu gaduh but well, itulah sahabat kan? (ayat keling) hahaha... k itu tak lawak... but serious aku sayang dia *wink wink* (as friend ofcoz -_-)

itu Alya aka ALI ! :P
aku selalu panggil dia Ali.... entah.. dulu suka panggil dia starbuck, pastu Rusyid and then apa? hahaha... better find her new cool name soon ~ *wohoooo* eh.. baru sedar aku panggil dia nama lelaki xD damn! aku selalu jugak cerita pasal apa yg jadi kat aku kepada Ali sbb aku rasa tenang lepas cerita kat dia. mostly aku cerita kat dia pasal aku and kawan- kawan la... (selalunya) well, birthday dengan aku just beza #1 hari je kot. itu tak bermakna yg kita orang ni mcm sesuai jadi kawan.. no okay. awal tahun bukan aku lepak dengan dia pun. aku pun tak ingat dengan sape aku lepak awal tahun. *ketuk kepala* anyway, nice to friend with you now Alya ^^

Mardi,
in the bus i sit beside fadli... and i was like "i don't care. asalkan ada tempat untuk diduduk :P" aku harap sangat my ehemm ehemm jealous but tah la nak cakap... dia jelez or not i also have no idea! pape hal pun sampai kat Mardi still hujan... at last kita orang pergi makan buah dulu...

senyum sampai ke telinga sbb dapat makan buah! (tangan kecik kacaw laa)
itu Gee... dia pun kawan aku jugak! susah nak tengok dia sedih but once dia sedih, dia takkan makan or cakap dengan orang pastu dia akan cerita kat Mimi je apa jadi... lepas dia dah okay sikit, dia akan cerita kat orang lain and then mulalah dia cakap "weh aku lapaq ni! nak makan!"sambil merengek kat kita orang.. hahaha... selalunya Ali ah jadi mangsa Gee... well, Gee ni orangnya happy go lucky! tak suka sedih. tak suka tengok kawan dia sedih jugakk.. sweet taw Gee ni! dia kawan hampir dengan semua orang but kalau dia dah tak suka orang tu, aku rasa dia still boleh buat- buat kawan but deep inside tuhan je la yg tahu .... frankly honest aku cakap, aku suka kawan dengan dia. sbb time aku marah or sedih dia mesti try untuk buat aku senyum.. thanks sahabat ((:

my lovely friend, Mimi :D
The name given was Hasmimi but we called her Mimi. She cute and short for sure. dia always senyum and yg penting sekali, perangai dia hampir sama dengan Gee.. Sebab tu la Gee and Mimi rapat. memang tak dinafikan lagi. Mimi dengan aku tak rapat but i still can feel that we are closed friend. We not really spend more time to talk but tah aku rasa macam aku rapat dengan dia. mcm yg aku cakap. dia dengan Gee sama! hehehe... yg best pasal Mimi ni, dia nampak je lembut but korang tak kenal dia lagi. dia garang + agresif ya.. hahahaha... jkjk... but aku suka kawan dengan dia <3

i love them so much !
well, aku banyak kawan yang aku kawan... aku bukannya jenis yang pilih kawan... i just love to make a lot of new friends! but ye la... awal- awal nak kenal sure malu kan? semua orang mcm tu... melainkan korang berani untuk cakap then it is easier for you to make friends.

Fadz, me, Siti and Amatul :))
let me tell you about Fadz and Amatul sikit... Diorang ni la yg banyak jugak aku gaduh. bukan gaduh apa.. just terasa hati sikit. persalafahaman sikit and some more. aku ni pun jenis yg cepat terasa.. samalah jugak dengan diorang tu. but disebabkan pengalaman mematangkan pemikiran, aku cuba elakkan untuk melakukan perkara yg boleh tercetusnya kemarahan and keconfiusean mereka. HAHAHA...

PASANG KHEMAH,
done makan buah, kami ada taklimat sikit. lepas tu makan lunch (makanan hostel je pun) hahaha... so, we are going to tapak perkhemahan.. agak jauh and suddenly teringat explore race yg senior buat last year (2013) rasa macam nak repeat balik time tu but well, masa tak boleh diundur melainkan korang ada pintu masa yg doraemon punya :P okay merepek...

khemah besar milik lelaki -_-
aku punya khemah kecik sia.. sampai kena bukak 2 khemah.. hahaha at last kita orang jadikan #1 khemah senior and #1 lagi khemah junior. nampak tak gap dia? hahaha... bukan sengaja nak gap but TERpaksa (yg agak aku suka and tak suka.. eh?) 

inilah perjalanan ke tapak perkhemahan di Mardi, Langkawi
nampak memenatkan but tak sebenarnya kalau kita enjoy buat aktiviti mcm ni.. kalau untuk orang yg tak biasa but enjoy it, sure can survive! well, same like me.. awal- awal memang awkward dengan kawasan hutan and camping (mostly) but i still can do it! yeahhhh~

siap semua... waktu petang tu kita orang free and easy maknanya takde aktiviti.. banyak main je kita orang petang tu. at last, aku ajak dorang lepak kat tasik... well that tasik aku ingat lagi, aku berlakon dengan fadz and idham time explore race with senior... damn funny kalau teringat balik !


and yeah.... itulah dia jambatan tempat aku berlakon. oh my god~ hahaha ! and the 2nd pic kawasan perkhemahan... ada yg struggling pasang khemah lagi. kesiannn xD

malam, time bakar untuk BBQ dan malam kebudayaan, aku ready untuk perform *ecehhhh*

BBQ berjalan dengan lancar dan semuanya okay. but time nak dekat habis bakar BBQ tiba- tiba hujan turun dengan lebatnya. time tu aku lepak kat pondok... time hujan aku dengan Alya rushing g khemah sbb nak make sure khemah x masuk air but too late. basah sudahhh... hahaha... kte orang plan nak duduk khemah. lepas masuk khemah tiba- tiba cikgu panggil suruh makan. so, keluar khemah balik untuk makan. but mmg struggling gila ah. nak makan pun susah wehh... hujan lebat pulak tu... HAHAHAHA ! time keluar khemah tu mmg hujan dah lebat gila kot. nasib ada payung cikgu xD hahaha ! 

Makan punya makan, cikgu cakap lepas makan pack barang. kita akan balik asrama pukul 10.30... aku time tu ingatkan balik esok but cikgu bagitahu awal- awal.. rupanya tak ... ye la sebab aku pun pernah alami situasi hujan dulu. so, for me itu tak jadi masalah la kan xD haiyaaa!

done packing barang, kena berkumpul balik tempat kita orang makan tadi. memang cun jalan awal.. sampai je ada van tunggu. tak tunggu dah. terus naik van and so what nak berhimpit ke apa... but its so cold ! nasib je tak demam. eh? hahaha... o0o *keep rockin*

arrived at asrama, set untuk basuh baju and then mandi so that i will not demam. habis mandi pun dorg tak habis basuh lg baju. amboii lama sehhh -_- hahaha... tiba- tiba kawan aku cakap pasal tsunami and so on yg akan jadi kat langkawi. aku terus jadi seram sejuk... nasiblah hari khamis tu minggu balik kampung.. aku balik KL... well, sampai rumah terus mood down. tak happy... :'))

I love all of you <3

Comments

Yoying Chirping !

Popular posts from this blog

Mimpi: Arwah Yasmin

Assalamualaikum,  p/s : ini mimpi sebenar kawan aku pasal arwah yasmin! so jgn nak ubah cerita! UNDERSTAND?! GOOD~
okay, korang percaya mimpi tak? b4 this pun korang mesti ada yg baca TENTANG MIMPI NGERI ARWAH? Ni antara POST ARWAH TTG MIMPI! actually dalam topic kali ni bukan mimpi aku but kawan aku si Adillah *twitter*
Ni perbualann aku dgn dia :
Aku: Adi! aku harap sgt aku mimpi ttg arwah dowh :( Adi: Aku pun...
Keesokan harinya, 
Aku: Adi! Semalam aku mimpi kosong je!! *tetibe nyanyi lgu najwalatif XD* Adi: Aku mimpi pasal arwah kot tadi! Aku: What?!! Kau tipu!!! Adi: Buat apa aku nak tipu? Aku bangun je, masuk bilik air terus menangis kot :( Aku: Citew ahh!! Adi: Ye aku citew laa ni!
Waktu PJ (Rabu)
Aku: Weh! kau janji nak citew something kat aku kan?? Adi: Pasal ape eh? *senyum* Aku: Gedikz ahh kau! pasal mimpi kau dgn arwah ahh! *muka marah* Adi: Ohhhh. Awat tak habaq! Aku: Kau dah janji kan nak citew?! Adi: Kau tak cakap pun? Aku: Enough!! Citew je laaa gedik!!
Cerita dia berm…

Cerita wanita^^

assalamualaikum, hai semua, hari ni saya nak share sikit dan maybe berguna kepada perempuan dan lelaki. tambah info sikitlah kalau tak tahu, kan?
ramai lelaki tak fahami perempuan dengan betul dan lelaki fikir mereka dah lakukan apa yg terbaik tapi sebenarnya tidak. kekadang, perempuan pun tak faham diri dia sendiri.
tahukah anda, perempuan suka menangis senyap-senyap. dia tak suka hebohkan kat orang yg dia tak rapat. kebiasaannya, perempuan suka menangis pada waktu dia bersendirian dan tiada siapa di sekelilingnya. jika perempuan menangis, jangan cuba nak ganggu mereka. biarkan mereka menangis sepuas hati kerana dengan cara itu sahaja yg dapat melegakan dia. menangis dapat membawa keluar kesedihan dia. betulkan?

selain menangis, perempuan juga suka 'buat-buat' happy. ada sesetangah perempuan tak suka tunjuk yg dia sedang sedih dekat orang lain. dia lebih suka pendam dan rasa pedihnya seorang diri. perempuan seperti ini selalu nampak yg dia happy dengan kawan-kawan tetapi tidak…

Suspended Coffee

We start with

"BismillahiRahmaniRahim"

do you know what is the story about "Suspended Coffee" ? let me tell you a story that will make you touching. i read this on Facebook when i am scrolling the timeline

Apa yang aku faham melalui cerita di facebook tu, aku dapati mereka di Naples sangat baik hati kerana sanggup membayar duit kopi yang tidak mereka minum untuk orang susah yang inginkan minuman panas pada musim sejuk. 
They're so kindhearted! Why Malaysia tak pernah ada? Sebab banyak kes tipu ni ha.. Pengemis pun ada yang menipu miskin.. kang Allah bagi miskin betul-betul baru tahu -.-" 
Respect orang Naples kerana baik hati :D