KVL Sedih....

Assalamualaikum,


Tak tahu macam mana nak mulakan kat blog ni. Dalam otak ni bercelaru memikirkan asrama tahun depan. Apa yang terbaik aku pun tahu. Aku harap sangat agar aku dapat duduk luar tapi nampaknya macam susah je nak duduk luar dengan harga yang agak mahal. Takut tak mampu nak duduk luar.

So, ya... Baru- baru ni aku baru je kehilangan sorang lagi kawan kat KVL. Nama dia Syed Mohammad... Aku tengok dia sangat periang. Dia accident teruk. Aku tak sanggup nak tengok gambar arwah sbb terlampau teruk... Sebelum arwah meninggal dunia, dia masih hidup lebih kurang 1 hari sebelum pergi buat selamanya...

Ini kematian yang ke-3 untuk KVL tahun 2014... Sorang demi sorang pergi meninggalkan KVL... Aku tahu nak cakap macam mana. Sebab sampai sekarang aku masih terbayangkan arwah tengah tweet... Timeline aku selalu penuh sbb arwah rajin tweet... hmmm...

Arwah Syed beruntung sbb jenazah dia di solatkan di Dewan GMC iaitu dewan sekolah... Untung arwah sebab semua kekawan dia ada untuk solatkan engkau buat kali terakhir. Apa yang paling sedih ketika Ustaz Zaher menangis ketika membaca doa... Time tu my tears jatuh non stop... Kesian tengok kekawan dia yang menangis.. Classmate dia macam mana agaknya... Hmmm....

Itu semua dah ditakdirkan untuk arwah untuk pergi buat selamanya... Yup! Aku mengaku, aku memang tak berapa nak cam dia kat sekolah but.... Cukuplah kat twitter aku tengok dia almost everytime dia ada...

Arwah dikebumikan di tempat asalnya iaitu di Selangor... Hmmm... Semuanya tinggal kenangan...


Al- Fatihah...

Semua yang berlaku ini pasti ada hikmahnya. Ada yang kata Allah lebih sayangkan dia. Allah tak nak dia buat dosa lagi kat bumi ni... Kita ni yg hidup kenalah berubah... dan sentiasa ingat ajal sentiasa mendekat dengan kita.


IN OUR MEMORY #2014

 1. Arwah Yasmin (1 Bakeri)

2. Arwah Dekwan (2 Tek. Pembinaan)

3. Arwah Syed (2 Tek. Kimpalan)

Comments

Popular posts from this blog

Mimpi: Arwah Yasmin

Underground

Delete Conversation