Skip to main content

KVL Sedih....

Assalamualaikum,


Tak tahu macam mana nak mulakan kat blog ni. Dalam otak ni bercelaru memikirkan asrama tahun depan. Apa yang terbaik aku pun tahu. Aku harap sangat agar aku dapat duduk luar tapi nampaknya macam susah je nak duduk luar dengan harga yang agak mahal. Takut tak mampu nak duduk luar.

So, ya... Baru- baru ni aku baru je kehilangan sorang lagi kawan kat KVL. Nama dia Syed Mohammad... Aku tengok dia sangat periang. Dia accident teruk. Aku tak sanggup nak tengok gambar arwah sbb terlampau teruk... Sebelum arwah meninggal dunia, dia masih hidup lebih kurang 1 hari sebelum pergi buat selamanya...

Ini kematian yang ke-3 untuk KVL tahun 2014... Sorang demi sorang pergi meninggalkan KVL... Aku tahu nak cakap macam mana. Sebab sampai sekarang aku masih terbayangkan arwah tengah tweet... Timeline aku selalu penuh sbb arwah rajin tweet... hmmm...

Arwah Syed beruntung sbb jenazah dia di solatkan di Dewan GMC iaitu dewan sekolah... Untung arwah sebab semua kekawan dia ada untuk solatkan engkau buat kali terakhir. Apa yang paling sedih ketika Ustaz Zaher menangis ketika membaca doa... Time tu my tears jatuh non stop... Kesian tengok kekawan dia yang menangis.. Classmate dia macam mana agaknya... Hmmm....

Itu semua dah ditakdirkan untuk arwah untuk pergi buat selamanya... Yup! Aku mengaku, aku memang tak berapa nak cam dia kat sekolah but.... Cukuplah kat twitter aku tengok dia almost everytime dia ada...

Arwah dikebumikan di tempat asalnya iaitu di Selangor... Hmmm... Semuanya tinggal kenangan...


Al- Fatihah...

Semua yang berlaku ini pasti ada hikmahnya. Ada yang kata Allah lebih sayangkan dia. Allah tak nak dia buat dosa lagi kat bumi ni... Kita ni yg hidup kenalah berubah... dan sentiasa ingat ajal sentiasa mendekat dengan kita.


IN OUR MEMORY #2014

 1. Arwah Yasmin (1 Bakeri)

2. Arwah Dekwan (2 Tek. Pembinaan)

3. Arwah Syed (2 Tek. Kimpalan)

Comments

Yoying Chirping !

Popular posts from this blog

Mimpi: Arwah Yasmin

Assalamualaikum,  p/s : ini mimpi sebenar kawan aku pasal arwah yasmin! so jgn nak ubah cerita! UNDERSTAND?! GOOD~
okay, korang percaya mimpi tak? b4 this pun korang mesti ada yg baca TENTANG MIMPI NGERI ARWAH? Ni antara POST ARWAH TTG MIMPI! actually dalam topic kali ni bukan mimpi aku but kawan aku si Adillah *twitter*
Ni perbualann aku dgn dia :
Aku: Adi! aku harap sgt aku mimpi ttg arwah dowh :( Adi: Aku pun...
Keesokan harinya, 
Aku: Adi! Semalam aku mimpi kosong je!! *tetibe nyanyi lgu najwalatif XD* Adi: Aku mimpi pasal arwah kot tadi! Aku: What?!! Kau tipu!!! Adi: Buat apa aku nak tipu? Aku bangun je, masuk bilik air terus menangis kot :( Aku: Citew ahh!! Adi: Ye aku citew laa ni!
Waktu PJ (Rabu)
Aku: Weh! kau janji nak citew something kat aku kan?? Adi: Pasal ape eh? *senyum* Aku: Gedikz ahh kau! pasal mimpi kau dgn arwah ahh! *muka marah* Adi: Ohhhh. Awat tak habaq! Aku: Kau dah janji kan nak citew?! Adi: Kau tak cakap pun? Aku: Enough!! Citew je laaa gedik!!
Cerita dia berm…

Cerita wanita^^

assalamualaikum, hai semua, hari ni saya nak share sikit dan maybe berguna kepada perempuan dan lelaki. tambah info sikitlah kalau tak tahu, kan?
ramai lelaki tak fahami perempuan dengan betul dan lelaki fikir mereka dah lakukan apa yg terbaik tapi sebenarnya tidak. kekadang, perempuan pun tak faham diri dia sendiri.
tahukah anda, perempuan suka menangis senyap-senyap. dia tak suka hebohkan kat orang yg dia tak rapat. kebiasaannya, perempuan suka menangis pada waktu dia bersendirian dan tiada siapa di sekelilingnya. jika perempuan menangis, jangan cuba nak ganggu mereka. biarkan mereka menangis sepuas hati kerana dengan cara itu sahaja yg dapat melegakan dia. menangis dapat membawa keluar kesedihan dia. betulkan?

selain menangis, perempuan juga suka 'buat-buat' happy. ada sesetangah perempuan tak suka tunjuk yg dia sedang sedih dekat orang lain. dia lebih suka pendam dan rasa pedihnya seorang diri. perempuan seperti ini selalu nampak yg dia happy dengan kawan-kawan tetapi tidak…

Suspended Coffee

We start with

"BismillahiRahmaniRahim"

do you know what is the story about "Suspended Coffee" ? let me tell you a story that will make you touching. i read this on Facebook when i am scrolling the timeline

Apa yang aku faham melalui cerita di facebook tu, aku dapati mereka di Naples sangat baik hati kerana sanggup membayar duit kopi yang tidak mereka minum untuk orang susah yang inginkan minuman panas pada musim sejuk. 
They're so kindhearted! Why Malaysia tak pernah ada? Sebab banyak kes tipu ni ha.. Pengemis pun ada yang menipu miskin.. kang Allah bagi miskin betul-betul baru tahu -.-" 
Respect orang Naples kerana baik hati :D