Skip to main content

Posts

Showing posts from September, 2015

Bila Rindu :D

Assalamualaikum, and hello my friends.
lately, im quite busy dear. i got no time to update this blog. and, im rarely using english on my blog. maybe, to get the feel of reading with full of emotion. right?
so, since my grandma passed away (almost 2 year), i can see my mom be a different person. sometimes, she feels lonely, act like tough but seriously damn hurt. i think, maybe she missed her late mom. but, what can i help? im a such as loser daughter. i got nothing to help her.
what can i say, just keep on reciting Al-Quran and prays for her. always be the best. and benda dah lepas. just lepaskan. kesian. takut arwah tak tenag kat sana. tahu kenapa arwah tak tenang? sebab, kita macam mengharapkan dia untuk datang balik. dia tak tenang kat sana, so please let it go (rasa sebak).
who says, aku tak sayang my grandma? whenever i remind her, it's make me crying! im still remember when she cook for me (form 2) before im going to school. she cook a simple dish. ikan goreng and kuah siki…

D.R.E.A.M.S

Every post, its gonna be a different story.
Sometimes, about my life jokes story my experience and some more.
Apa itu mimpi? pernah mimpi, kan? kenapa kita bermimpi?
ada orang cakap (ada laa orang tu yg cakap) dia kata, tidur ni mainan syaitan (tak pasti) but, kekadang mimpi kita indah kekadang horror!
Nak story sikit,
dulu aku ada mimpi benda yang sangat dahsyat! masa tu aku form 5 (Tahun 2) di KVL. masa tu time cuti, aku tidur balik lepas waktu subuh sebab memang kebiasaan kalau time cuti, semua budak asrama tidur sampai pukul 12pm.
nak dijadikan cerita, aku mimpi keadaan bumi masa tu macam dah sampai hari akhir atau kiamat. dalam mimpi tu, aku dalam flight. aku on the way balik KL sebab aku nak balik rumah. tiba- tiba dalam flight, semua orang kelam kabut and cuak. ada announcement dari attendant "Please sit back to your seat. and if u need the oxygen mask, just use it." lepas tu aku pun mcm tak senang duduk.
aku usha luar tingkap dan aku nampak macam ada air besar naik …

Especially for Sis~

Assalamualaikum,
I'm the reason next you~
Hyee,, this post is kinda special.
because, i make this post for my beloved and only, SIS :)

maybe, most of you are very wonder, who is she?
nahhh.. i won't tell you i just gonna let she know :P
so, in this post i wanna tell you a lil bit about myself. boleh?
name given, Nur Sabrina bt Jamal
but most of them just call me Sab, Wazien dll
*whatever*
i wanna let you know about my personalities.
- im very simple girl - love to take a simple ways - lovers of foodiesss - hate games like football - games lovers (gadget) - not a fan to some peoples who act great - a really friendly person - you talk to me, i will talk to you - can't wait to be in love~
okay yg last tu harapan :D
anyway, as you can see.. i am a really silent keeper. tak share dengan semua orang masalah yg ada or maybe pape story pun tak cerita (if u are not asking me)
but, the point is why, i do that?
- nak jaga perasaan orang - cerita yg membosankan - story kurang penting…

Im changed *sob sob*

Assalamualaikum,
How are you? Hehehe...

So yaa... Itu budak kelas aku... Dah hidup dengan dorang selama 3 tahun pengajian kat KV Langkawi. Nak kata tak sekepala, maybe ada sikit. tapi bagi aku, semua orang ada pesonaliti yang berbeza- beza. so, diri kita sendiri tak dapat nak adapt semua yg jadi.
What is friendship?
Friend is "kawan" Ship is "kapal" (its just a rough translate)
but, the real thing is, apa yang aku faham melalui kawan ni, no matter how hard u jatuh, dorang mesti ada bagi backup sbb dorang nak korang berjaya!
Kita kalau satu kelas, takde siapa pun nak rakan dalam kelas FAILED! unless, kau ada kawan yg kurang berguna yang memang sah suka tengok orang gagal!

the truth is, bila aku usha gambar lama, aku nampak lebih ceria daripada sekarang.
Kenapa??
Hmmm... kekadang, diri kita sendiri tak dapat faham kita. Perempuan, happy tiba- tiba muram tiba- tiba sedih tiba- tiba
and baru- baru ni, aku jumpa kawan lama... and dia mengingatkan aku sesuatu..
benda ya…

Yoying Chirping !