Skip to main content

D.R.E.A.M.S


Every post,
its gonna be a different story.

Sometimes,
about my life
jokes story
my experience
and
some more.

Apa itu mimpi?
pernah mimpi, kan?
kenapa kita bermimpi?

ada orang cakap
(ada laa orang tu yg cakap)
dia kata,
tidur ni mainan syaitan
(tak pasti)
but,
kekadang mimpi kita
indah
kekadang
horror!

Nak story sikit,

dulu aku ada mimpi benda yang sangat dahsyat! masa tu aku form 5 (Tahun 2) di KVL. masa tu time cuti, aku tidur balik lepas waktu subuh sebab memang kebiasaan kalau time cuti, semua budak asrama tidur sampai pukul 12pm.

nak dijadikan cerita, aku mimpi keadaan bumi masa tu macam dah sampai hari akhir atau kiamat. dalam mimpi tu, aku dalam flight. aku on the way balik KL sebab aku nak balik rumah. tiba- tiba dalam flight, semua orang kelam kabut and cuak. ada announcement dari attendant "Please sit back to your seat. and if u need the oxygen mask, just use it." lepas tu aku pun mcm tak senang duduk.

aku usha luar tingkap dan aku nampak macam ada air besar naik ke atas sampai mencecah awan (yang tidak lagi biru tapi MENDUNG) flight aku daripada kelajuan biasa, tiba- tiba jadi full speed! aku dapat rasakan macam naik jet pesawat. seram. tapi time tu aku masih tak sedar yg aku mimpi.

flight yang aku naik ni bukan biasa- biasa punya flight, flight aku ni boleh lalu kat jalan raya sebab ada emergency landing, pastu dia naik balik and laju sangat kelajuan dia. pastu flight aku dah mcm roller coaster kat railway kereta api. masa tu aku fikir macam tak logik.

flight kita orang akhirnya terhempas kat dalam lautan (laut mana pun tah la) aku pun berlari terus ke darat dan masa tu ada gempa bumi.. memang teruk sebab masa tu semua benda musnah. and lagi satu, masa dalam flight matahari dah muncul sebelah barat. dalam flight ramai jerit "MATAHARI TERBIT BELAH BARAT" and aku tengok sendiri, memang betul... sebab cahaya dia lain macam. aku ambil flight petang, so takkan la boleh cahaya terlampau cerah. betul tak? hmmm

masa tu memang aku takut sangat! dan aku memang tahu banyak dosa masa tu!

tiba- tiba aku tersedar dari tidur, waktu tu kat asrama nampak mendung macam nak hujan. hari Jumaat, setelah budak lelaki pergi solat jumaat, aku terdiam dan aku tak cerita pun kat kekawan sebab aku tak tahu nak cerita mcm mana. dan aku tahu semua tu mimpi je. tapi, boleh dijadikan sebagai iktibar. kan?

story yang aku tak share kat sesiapa
at last aku share kat blog.
but 
i think,
aku ada story kat someone.

siapa eh?

tah laaa nak ~

semakin hari,
aku semakin malas nak update blog.

rasa macam takde masa nak update.
hmmmm



Comments

Yoying Chirping !

Popular posts from this blog

Mimpi: Arwah Yasmin

Assalamualaikum,  p/s : ini mimpi sebenar kawan aku pasal arwah yasmin! so jgn nak ubah cerita! UNDERSTAND?! GOOD~
okay, korang percaya mimpi tak? b4 this pun korang mesti ada yg baca TENTANG MIMPI NGERI ARWAH? Ni antara POST ARWAH TTG MIMPI! actually dalam topic kali ni bukan mimpi aku but kawan aku si Adillah *twitter*
Ni perbualann aku dgn dia :
Aku: Adi! aku harap sgt aku mimpi ttg arwah dowh :( Adi: Aku pun...
Keesokan harinya, 
Aku: Adi! Semalam aku mimpi kosong je!! *tetibe nyanyi lgu najwalatif XD* Adi: Aku mimpi pasal arwah kot tadi! Aku: What?!! Kau tipu!!! Adi: Buat apa aku nak tipu? Aku bangun je, masuk bilik air terus menangis kot :( Aku: Citew ahh!! Adi: Ye aku citew laa ni!
Waktu PJ (Rabu)
Aku: Weh! kau janji nak citew something kat aku kan?? Adi: Pasal ape eh? *senyum* Aku: Gedikz ahh kau! pasal mimpi kau dgn arwah ahh! *muka marah* Adi: Ohhhh. Awat tak habaq! Aku: Kau dah janji kan nak citew?! Adi: Kau tak cakap pun? Aku: Enough!! Citew je laaa gedik!!
Cerita dia berm…

Cerita wanita^^

assalamualaikum, hai semua, hari ni saya nak share sikit dan maybe berguna kepada perempuan dan lelaki. tambah info sikitlah kalau tak tahu, kan?
ramai lelaki tak fahami perempuan dengan betul dan lelaki fikir mereka dah lakukan apa yg terbaik tapi sebenarnya tidak. kekadang, perempuan pun tak faham diri dia sendiri.
tahukah anda, perempuan suka menangis senyap-senyap. dia tak suka hebohkan kat orang yg dia tak rapat. kebiasaannya, perempuan suka menangis pada waktu dia bersendirian dan tiada siapa di sekelilingnya. jika perempuan menangis, jangan cuba nak ganggu mereka. biarkan mereka menangis sepuas hati kerana dengan cara itu sahaja yg dapat melegakan dia. menangis dapat membawa keluar kesedihan dia. betulkan?

selain menangis, perempuan juga suka 'buat-buat' happy. ada sesetangah perempuan tak suka tunjuk yg dia sedang sedih dekat orang lain. dia lebih suka pendam dan rasa pedihnya seorang diri. perempuan seperti ini selalu nampak yg dia happy dengan kawan-kawan tetapi tidak…

Suspended Coffee

We start with

"BismillahiRahmaniRahim"

do you know what is the story about "Suspended Coffee" ? let me tell you a story that will make you touching. i read this on Facebook when i am scrolling the timeline

Apa yang aku faham melalui cerita di facebook tu, aku dapati mereka di Naples sangat baik hati kerana sanggup membayar duit kopi yang tidak mereka minum untuk orang susah yang inginkan minuman panas pada musim sejuk. 
They're so kindhearted! Why Malaysia tak pernah ada? Sebab banyak kes tipu ni ha.. Pengemis pun ada yang menipu miskin.. kang Allah bagi miskin betul-betul baru tahu -.-" 
Respect orang Naples kerana baik hati :D