Skip to main content

Especially for Sis~

Assalamualaikum,


I'm the reason next you~

Hyee,,
this post is kinda special.

because,
i make this post for my beloved
and only,
SIS :)


maybe,
most of you are very wonder,
who is she?

nahhh.. i won't tell you
i just gonna let she know :P

so, in this post
i wanna tell you a lil bit about myself.
boleh?

name given,
Nur Sabrina bt Jamal

but most of them just call me
Sab, Wazien dll

*whatever*

i wanna let you know about my personalities.

- im very simple girl
- love to take a simple ways
- lovers of foodiesss
- hate games like football
- games lovers (gadget)
- not a fan to some peoples who act great
- a really friendly person
- you talk to me, i will talk to you
- can't wait to be in love~

okay yg last tu harapan :D

anyway, as you can see..
i am a really silent keeper.
tak share dengan semua orang masalah yg ada
or
maybe pape story pun tak cerita
(if u are not asking me)

but, the point is
why, i do that?

- nak jaga perasaan orang
- cerita yg membosankan
- story kurang penting berbanding soalan exam
- suka pendam sorang- sorang
- tak suka besarkan cerita

but,
kalau ditanya
dengan izin Allah,
aku cerita laa ~

to my beloved sister,
sab buat semua ni untuk kepentingan bersama
(lollzzz ayat buku)

seriously,
nak jaga hati semua orang,
i have to do it.

semua orang yang sab sayang,
sab sanggup berkorban,
walaupun
kekadang hati ni sakit.

tapi
pernah gembira.
tak selamanya hari kita mendung.
betul tak?

ni nasihat untuk akak,

"no matter what ever you do, just keep on path"
sab will always ada untuk akak when you feel low.
sentiasa keep in touch.

jangan 

time happy,
lupakan sab.

bila sedih,
baru nak contact balik.

~ HAHAHAHAHA ~

and one more thing,

SAB 
SAYANGKAN
AKAK <3


thanks for reading
*flying kiss*


Comments

Yoying Chirping !

Popular posts from this blog

Mimpi: Arwah Yasmin

Assalamualaikum,  p/s : ini mimpi sebenar kawan aku pasal arwah yasmin! so jgn nak ubah cerita! UNDERSTAND?! GOOD~
okay, korang percaya mimpi tak? b4 this pun korang mesti ada yg baca TENTANG MIMPI NGERI ARWAH? Ni antara POST ARWAH TTG MIMPI! actually dalam topic kali ni bukan mimpi aku but kawan aku si Adillah *twitter*
Ni perbualann aku dgn dia :
Aku: Adi! aku harap sgt aku mimpi ttg arwah dowh :( Adi: Aku pun...
Keesokan harinya, 
Aku: Adi! Semalam aku mimpi kosong je!! *tetibe nyanyi lgu najwalatif XD* Adi: Aku mimpi pasal arwah kot tadi! Aku: What?!! Kau tipu!!! Adi: Buat apa aku nak tipu? Aku bangun je, masuk bilik air terus menangis kot :( Aku: Citew ahh!! Adi: Ye aku citew laa ni!
Waktu PJ (Rabu)
Aku: Weh! kau janji nak citew something kat aku kan?? Adi: Pasal ape eh? *senyum* Aku: Gedikz ahh kau! pasal mimpi kau dgn arwah ahh! *muka marah* Adi: Ohhhh. Awat tak habaq! Aku: Kau dah janji kan nak citew?! Adi: Kau tak cakap pun? Aku: Enough!! Citew je laaa gedik!!
Cerita dia berm…

Cerita wanita^^

assalamualaikum, hai semua, hari ni saya nak share sikit dan maybe berguna kepada perempuan dan lelaki. tambah info sikitlah kalau tak tahu, kan?
ramai lelaki tak fahami perempuan dengan betul dan lelaki fikir mereka dah lakukan apa yg terbaik tapi sebenarnya tidak. kekadang, perempuan pun tak faham diri dia sendiri.
tahukah anda, perempuan suka menangis senyap-senyap. dia tak suka hebohkan kat orang yg dia tak rapat. kebiasaannya, perempuan suka menangis pada waktu dia bersendirian dan tiada siapa di sekelilingnya. jika perempuan menangis, jangan cuba nak ganggu mereka. biarkan mereka menangis sepuas hati kerana dengan cara itu sahaja yg dapat melegakan dia. menangis dapat membawa keluar kesedihan dia. betulkan?

selain menangis, perempuan juga suka 'buat-buat' happy. ada sesetangah perempuan tak suka tunjuk yg dia sedang sedih dekat orang lain. dia lebih suka pendam dan rasa pedihnya seorang diri. perempuan seperti ini selalu nampak yg dia happy dengan kawan-kawan tetapi tidak…

Suspended Coffee

We start with

"BismillahiRahmaniRahim"

do you know what is the story about "Suspended Coffee" ? let me tell you a story that will make you touching. i read this on Facebook when i am scrolling the timeline

Apa yang aku faham melalui cerita di facebook tu, aku dapati mereka di Naples sangat baik hati kerana sanggup membayar duit kopi yang tidak mereka minum untuk orang susah yang inginkan minuman panas pada musim sejuk. 
They're so kindhearted! Why Malaysia tak pernah ada? Sebab banyak kes tipu ni ha.. Pengemis pun ada yang menipu miskin.. kang Allah bagi miskin betul-betul baru tahu -.-" 
Respect orang Naples kerana baik hati :D