Underground

Assalamualaikum,

And hai... Lama sangat tak update since dah grown up ni kan.. Lolzzz

So, the topic today is "Underground". Why? Tajuk is kinda weirdo... Sebab manusia macam saya dan kita semua ni mudah lupa diri...

Saya cakap pasal diri saya jugak. Kekadang saya sendiri lupa diri... Apa itu "Underground"? Let me tell you.

Before you grow up like now.. Can read my blog etc, you have to learn it right? Its not an easy job to teach from zero to hero (macam CoC lak)

Ingat balik, masa baby siapa ajar korang merangkak? Lepas merangkak kita berjalan slow slow... Siapa tolong? Yess our parents or maybe orang lebih dewasa dari kita (and ofcoz dia tahu jalan)

Faham dah maksud "Underground"?

No????

............

Okay... Let me help you untuk fahamkan apa maksud dia...

"Underground"

Lebih tepat "Dari Bawah"

Apa diaaa....

Macam korang nak buat bisnez, then korang takde modal... So korang minta modal kat sesiapa yg ada duit untuk jadikan modal... Lepas dpt duit modal, korang terus mulakan bisnez...

Setelah bertahan selama setahun, dan akhirnya dengan izin Allah, bisnez kau berjayaa! Dan mula saat itu kau mula lupa diri. Siapa yg bagi modal mula² pun kau buat² tak ingat...

Misal kata, korang mintak modal kat mama korang... Then, dia pun bagi (mama mana x nak tengok anak dia berjaya kan) lepas dia bagi, kau dah berjaya... Kau lupa dia.. Kau makin busy dengan bisnez... Kurang luangkan masa dengan orang tua and lebihkan bisnez sbb korang fikir biznes itu lagi penting daripada orang tua korang.

Itulah orang kat lupa diri... Faham?

Mohon sangat kita dapat elakkan diri jadi macam tu. Kita kena kuat semangat dan sentiasa ingat susah senang orang lain yg sudah bersusah payah demi kita.

JANGAN masa mereka (or sesiapa yg dah tolong korang) dah meninggal dunia, baru nak ingat jasa baik... (Itu pun kalau masih ada kesedaran)


For too long not blogging, why this topic came out?

Actually, lama dah nak update blog but kemalasan melanda yng teramat! I'm so sick with tired. Eh?

Pesanan:-

1. Janganlah lupa asal usul
2. Jadilah manusia yg kenang budi
3. Sentiasa ingat Allah (yg cipta kita)
4. Sayangi ibu bapa (no matter what)
5. Always keep good vibes
6. Hasilkan benda yg berfaedah
7. Gunakan masa dgn elok
8. DO WHAT EVER ++

Hahahahahahahahaha! Okayyyyy I'm sorry for being a lil bit annoying but seriously, I'm tired with the people who "lupa diri".

Sometimes, kita tak tahu perangai seseorang itu macam mana... Dia ada agenda or what kita sendiri tak tahu... Sebab tu orang cakap, 'don't judge a book by its cover'. Yeahhh!



Yes that's true! Sesiapa saje yg meringankan beban orang lain, Allah pasti akan bantu orang tersebut...

So yaaa..
I guess its the end of my "Underground" story... I just wanna share my thought of this...

And one more!

Pernah tak korang terfikir apa yg parents kita alami sekarang, pasti kita juga akan merasai... Pernah terasa? Kalau yaa! Tahniah.. You're matured now! If no, I'm sorry... But you are still a childish who is trying to be matured. Eh? Sorry xP


There's a lot of thought i wanna share but i think, ini pun dah cukup perfect for me to share it.

Thanks for read it.


posted from Bloggeroid

Comments

Popular posts from this blog

Mimpi: Arwah Yasmin

Delete Conversation