Skip to main content

Posts

Showing posts from January, 2016

Mistakes

Mistakes. Everybody made a mistakes. Even its small or big, it's still a mistakes. Not to mention but nowadays peoples love to remember the smallest sins they ever made. But, the big deeds they've done being vanished like one bling.

Hahahaha...

Tak cakap semua orang tak pernah buat salah. Kan? Kenapa mesti nak pertikaikan? Why? Hahahaha

Semua orang pernah buat silap. Itu antara nampak or not je. Mcm dulu waktu duduk asrama, kira aku rajin gak ah fly tapi tak pernah kantoi. So? Mmg nmpak salah tapi selagi tak kantoi tu, kira okay la en 😂

Nowadays, people come and go. We have to face the truth tak semua orang akan stay. But we still have to move on. True?

Be tough. Allah is testing you dear. I know how is lost feeling. People leave me and not come again in my life. Ya.. I feel it already since primary school. Okay.

Xoxo
posted from Bloggeroid

Truth killin'

Hye.. So, i think i never gonna mention this but... The truth, aku ada sebab kenapa aku susah nak mengaku korang kawan baik aku.. Ada sebab.. And ada kisah masa zaman lampau.

Cuba bayangkan masa darjah 3, korang ada kawan baik.. Memang rapat ah nak g mana2 je ada kawan baik kau. Sampai satu hari, ada sorang lagi kawan dia ikut sekali. G rehat sekali. Jalan ke kelas sekali. Tunggu habis kelas pun sekali.

Time masa duduk sekali tu , lepak sekali n jalan sekali tu aku tak kisah. Tapi sampai satu hari , kawan kepada kawan baik aku tanya

Dia : Kau tunggu sape kat sini.
Aku : Tunggu kawan aku la..
Dia : Aku pun tengah tunggu dia. Takpe laa. Biar aku tunggu dia. Kau g ah rehat dulu.. Pastu kau kena bertugas an..

Lepas dia cakap mcm tu, terus rasa macam kawan baik aku kena rampas dengan kawan baik aku punya kawan sendiri... Then, lepas kejadian tu aku dah x rehat dengan dia. Aku x cakap dgn dia. Aku buat hal aku sendiri. Kekadang rasa macam sakit hati jugak la sebab kita dah kawan lama lagi d…

Think.

Pernah tak kita terfikir untuk kehilangan seseorang dalam hidup? Or maybe ada terfikir untuk sesuatu benda yg tak diduga teradi?

Well.

Some of them, fikir "kau untunglah, cakap je nak apa. Kau dapat."

Rasanya ? Adakah aku beruntung ?

Yes...

Mmg beruntung. Tak semua orang dapat apa yg dia nak.

Tapi,

Ada korang terfikir, kekadang orang macam ni kurang dapat kasih sayang? Aku sendiri dapat rasakan yg aku ni kurang dapat kasih sayang.

Ayah - busy dengan kerja
Mama - lebih sayang my twin brother
Along - sayang aku but now kureng sikit
Angah - sometimes get mad like hell

Aku rasa macam dah takde tempat nak share story. Masalah etc. Aku dapat rasakan dulu, kekawan la tempat aku mengadu.

But tak semua benda kita boleh mengadu. Aku sendiri pun tak tahu yg aku ni ada kawan ke tak...

Aku ada kawan. Kawan baik tu susah aku nak jumpa. Bukan semua orang suka kawan dengan aku. And tak semua org benci aku.

Aku fikir balik, kekadang dunia ni upside down. Aku pernah berada di atas. Aku pernah…

Yoying Chirping !