Skip to main content

Think.

Pernah tak kita terfikir untuk kehilangan seseorang dalam hidup? Or maybe ada terfikir untuk sesuatu benda yg tak diduga teradi?

Well.

Some of them, fikir "kau untunglah, cakap je nak apa. Kau dapat."

Rasanya ? Adakah aku beruntung ?

Yes...

Mmg beruntung. Tak semua orang dapat apa yg dia nak.

Tapi,

Ada korang terfikir, kekadang orang macam ni kurang dapat kasih sayang? Aku sendiri dapat rasakan yg aku ni kurang dapat kasih sayang.

Ayah - busy dengan kerja
Mama - lebih sayang my twin brother
Along - sayang aku but now kureng sikit
Angah - sometimes get mad like hell

Aku rasa macam dah takde tempat nak share story. Masalah etc. Aku dapat rasakan dulu, kekawan la tempat aku mengadu.

But tak semua benda kita boleh mengadu. Aku sendiri pun tak tahu yg aku ni ada kawan ke tak...

Aku ada kawan. Kawan baik tu susah aku nak jumpa. Bukan semua orang suka kawan dengan aku. And tak semua org benci aku.

Aku fikir balik, kekadang dunia ni upside down. Aku pernah berada di atas. Aku pernah berada di bawah.

N now, aku dapat rasakan aku berada di bawah. Hidup ni macam roda. Aku rasa moody. Mood jatuh etc. Rasa sedih yg amat...

Adakah aku ni anak manja yg mudah untuk dapatkan something? Tapi aku kurang dapat kasih sayang. Makin meningkat usia, makin terasa dipinggirkan. Terasa sangat dipalaukan.

Jujur aku cakap, aku sangat suka hidup mcm ni. But be patient... Semua orang akan rasa.

We are human.

So this sem, its kinda different since nak masuk diploma. Sangat sedih n happy. Sedih sbb lepas ni nak kena kerja. Happy sebab nak habis study.

Bosan jugak la study kekadang. (Jujur) bosan boring... K ah...

Mengantuk sudah.

Biarlah orang buat kita. Kita jangan buat orang.

Ingat jasa orang walau sekecil kuman, walaupun dia ada buat kesalahan sebesar alam.

Be tough. Allah always there when u needed.

Human come and go like touch n go.

Sayonara~

posted from Bloggeroid

Comments

Yoying Chirping !

Popular posts from this blog

Mimpi: Arwah Yasmin

Assalamualaikum,  p/s : ini mimpi sebenar kawan aku pasal arwah yasmin! so jgn nak ubah cerita! UNDERSTAND?! GOOD~
okay, korang percaya mimpi tak? b4 this pun korang mesti ada yg baca TENTANG MIMPI NGERI ARWAH? Ni antara POST ARWAH TTG MIMPI! actually dalam topic kali ni bukan mimpi aku but kawan aku si Adillah *twitter*
Ni perbualann aku dgn dia :
Aku: Adi! aku harap sgt aku mimpi ttg arwah dowh :( Adi: Aku pun...
Keesokan harinya, 
Aku: Adi! Semalam aku mimpi kosong je!! *tetibe nyanyi lgu najwalatif XD* Adi: Aku mimpi pasal arwah kot tadi! Aku: What?!! Kau tipu!!! Adi: Buat apa aku nak tipu? Aku bangun je, masuk bilik air terus menangis kot :( Aku: Citew ahh!! Adi: Ye aku citew laa ni!
Waktu PJ (Rabu)
Aku: Weh! kau janji nak citew something kat aku kan?? Adi: Pasal ape eh? *senyum* Aku: Gedikz ahh kau! pasal mimpi kau dgn arwah ahh! *muka marah* Adi: Ohhhh. Awat tak habaq! Aku: Kau dah janji kan nak citew?! Adi: Kau tak cakap pun? Aku: Enough!! Citew je laaa gedik!!
Cerita dia berm…

Cerita wanita^^

assalamualaikum, hai semua, hari ni saya nak share sikit dan maybe berguna kepada perempuan dan lelaki. tambah info sikitlah kalau tak tahu, kan?
ramai lelaki tak fahami perempuan dengan betul dan lelaki fikir mereka dah lakukan apa yg terbaik tapi sebenarnya tidak. kekadang, perempuan pun tak faham diri dia sendiri.
tahukah anda, perempuan suka menangis senyap-senyap. dia tak suka hebohkan kat orang yg dia tak rapat. kebiasaannya, perempuan suka menangis pada waktu dia bersendirian dan tiada siapa di sekelilingnya. jika perempuan menangis, jangan cuba nak ganggu mereka. biarkan mereka menangis sepuas hati kerana dengan cara itu sahaja yg dapat melegakan dia. menangis dapat membawa keluar kesedihan dia. betulkan?

selain menangis, perempuan juga suka 'buat-buat' happy. ada sesetangah perempuan tak suka tunjuk yg dia sedang sedih dekat orang lain. dia lebih suka pendam dan rasa pedihnya seorang diri. perempuan seperti ini selalu nampak yg dia happy dengan kawan-kawan tetapi tidak…

Suspended Coffee

We start with

"BismillahiRahmaniRahim"

do you know what is the story about "Suspended Coffee" ? let me tell you a story that will make you touching. i read this on Facebook when i am scrolling the timeline

Apa yang aku faham melalui cerita di facebook tu, aku dapati mereka di Naples sangat baik hati kerana sanggup membayar duit kopi yang tidak mereka minum untuk orang susah yang inginkan minuman panas pada musim sejuk. 
They're so kindhearted! Why Malaysia tak pernah ada? Sebab banyak kes tipu ni ha.. Pengemis pun ada yang menipu miskin.. kang Allah bagi miskin betul-betul baru tahu -.-" 
Respect orang Naples kerana baik hati :D