Skip to main content

Posts

Showing posts from April, 2016

Otak Loading

Assalamualaikum and salam sejahtera

Seriously for final project buatkan otak aku baru nak berfungsi. Macam banyak gear yang dah lama tak gerak and suddenly kena pushed hard to move. OMG ! *ketuk kepala*

11.00 a.m @KV Langkawi

Ada penerangan from our cikgu about this final project. Serious lama dia cakap. Dah lama tak dengar dia explain panjang lebar since last year! Peh letih rasanyaaaaa. Kekadang rasa macam nak give up.

When I'm talking and suddenly I remain silent, tu maksudnya aku dah give up nak berbalah mulut. Penat sebab otak dah letih. Paling aku penat kalau otak penat sesangat! Kalau fizikal penat people can see we doing some crazy chores. But kalau mental macam mana orang nak tahu?

That's why aku lagi suka diam kalau otak penat. Fizikal penat i still can talking and tetiba je Zzzzz~

I still remember 2014 (tahun 2) ada tournament chess voktek (kalautaksilap) before tournament kena berlatih. Selalunya kat asrama aku akan ajak team chess untuk praktis dgn Pak En.. He rea…

Stressed out!

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Well long time no see huh hahahahaha its just a trial for me. So shut up... Recently aku pergi konvo my abang sulung. It was quite fascinating to be say sebab aku tak pernah pergi konvo and tak pernah ada konvo in my life.

Even masa tadika pun aku tak konvo sebab tak habis belajar. Damn! Hahahaha. Mama kata kalau aku habiskan tadika mesti lagi pandai dari sekarang xD and dulu pun aku percaya yg aku ni kurang pandai...

BUT NOW Aku dapat rasakan yg benda ni tak masuk akal and malas nak fikir. Aku ni pemalas sebenarnya. Siapa cakap aku rajin tu memang ailap besar laaaa...

Kenapa?
Aku akan buat sesuatu kerja kalau disuruh and rasakan benda tu memang kena buat, yes baru aku buat. Kalau benda tu tak penting. Aku takkan buat

Well, I'm so lazy. Huahahahahahaha *evil laugh

Okay back to the topic, konvo... Malas la nak cakap sebab aku ni memang first time pergi konvo... Kot la ada orang lain sampai dah naik jemu pergi konvo. (I say kot-laaa) hahahahaha


Rama…

Spageti Olio Wazien!

Assalamualaikum and hello !
My first try to update this blog by using my Bloggeroid is FAILED!  So this will be my second try by using laptop. HAHAHAHA!
Tadi tulis banyak main- main je. So dah kena retyping second time, i will be serious a bit (sebab letih) Aku tulis dalam 30 minit semua yg aku ingat and suddenly "Your post cannot be sent because bla bla blaaa!" stress aku dibuatnyaaa..
So, sejak aku duduk luar ni, makin pandai aku memasak. *Perasan*

Ini antara bahan yang diperlukan but kalau nak tambah yang lain also boleh. Ikut tekak korang! - stok ayam 1 kiub - redflakes - garlic powder - olive oil - bawang putih 5 ulas - parmesan cheese (optional) Bahan yang aku gunakan ni memang paling basic la nak masak olio ni.
Question&Answer Q- What is Olio? Answer- Olio ni means bawang putih. So yaa this is spageti bawang putih, nampak elok sikit Spageti Olio Wazien *k memandai* 
Info tambahan!!!
This is not my favourite sebab rasa garlic *pizza hut punya yummy*


Cara nak masak …

Yoying Chirping !