Skip to main content

Otak Loading

Assalamualaikum and salam sejahtera

Seriously for final project buatkan otak aku baru nak berfungsi. Macam banyak gear yang dah lama tak gerak and suddenly kena pushed hard to move. OMG ! *ketuk kepala*

11.00 a.m @KV Langkawi

Ada penerangan from our cikgu about this final project. Serious lama dia cakap. Dah lama tak dengar dia explain panjang lebar since last year! Peh letih rasanyaaaaa. Kekadang rasa macam nak give up.

When I'm talking and suddenly I remain silent, tu maksudnya aku dah give up nak berbalah mulut. Penat sebab otak dah letih. Paling aku penat kalau otak penat sesangat! Kalau fizikal penat people can see we doing some crazy chores. But kalau mental macam mana orang nak tahu?

That's why aku lagi suka diam kalau otak penat. Fizikal penat i still can talking and tetiba je Zzzzz~

I still remember 2014 (tahun 2) ada tournament chess voktek (kalautaksilap) before tournament kena berlatih. Selalunya kat asrama aku akan ajak team chess untuk praktis dgn Pak En.. He really pro in chess!!! Susah nak kalahkan dia #serioustalk! Malam sebelum game, just praktis taktik untuk senang menang. Bila praktis terlebih memang penat gak la. But masa tu serious tak ready dengan chess.

Ada satu hari (2015) kawan aku sorang ni ajak lawan chess sebab ada game kat GMC. Time to peringkat daerah langkawi je. And masa tu kelayakan umur 18 sangat terbatas sebab semuanya umur 17 ke bawah! Cikgu pun rushing cari siapa yg main chess last year punya. My kawan cari sampai kat kelas just for the game. Awal tu macam nak reject but i still play. And for the first time dapat jugak sijil for chess tournament. Susah nak dapat -_-" meluat aku!

Mac ñ cheese!


Masak dalam periuk nasi is my new favourite to cook. Malas nak guna dapur gas. So just guna elektrik (selagi masih ada karen). My lunch is so simple yet delicious yummm! :p

So here is my lunch~

Sebenarnya semua jenis san remo ni fav tapi nak buat tu rasa macam malas when kat rumah. Disebabkan dah duduk luar, soramg diri pulak.. Keinginan untuk mencuba tu jadi melebih- lebih pulak. Hahahaha...

Kk gerak lu pape roger....

-Sabrina Wazien-

posted from Bloggeroid

Comments

Yoying Chirping !

Popular posts from this blog

Mimpi: Arwah Yasmin

Assalamualaikum,  p/s : ini mimpi sebenar kawan aku pasal arwah yasmin! so jgn nak ubah cerita! UNDERSTAND?! GOOD~
okay, korang percaya mimpi tak? b4 this pun korang mesti ada yg baca TENTANG MIMPI NGERI ARWAH? Ni antara POST ARWAH TTG MIMPI! actually dalam topic kali ni bukan mimpi aku but kawan aku si Adillah *twitter*
Ni perbualann aku dgn dia :
Aku: Adi! aku harap sgt aku mimpi ttg arwah dowh :( Adi: Aku pun...
Keesokan harinya, 
Aku: Adi! Semalam aku mimpi kosong je!! *tetibe nyanyi lgu najwalatif XD* Adi: Aku mimpi pasal arwah kot tadi! Aku: What?!! Kau tipu!!! Adi: Buat apa aku nak tipu? Aku bangun je, masuk bilik air terus menangis kot :( Aku: Citew ahh!! Adi: Ye aku citew laa ni!
Waktu PJ (Rabu)
Aku: Weh! kau janji nak citew something kat aku kan?? Adi: Pasal ape eh? *senyum* Aku: Gedikz ahh kau! pasal mimpi kau dgn arwah ahh! *muka marah* Adi: Ohhhh. Awat tak habaq! Aku: Kau dah janji kan nak citew?! Adi: Kau tak cakap pun? Aku: Enough!! Citew je laaa gedik!!
Cerita dia berm…

Cerita wanita^^

assalamualaikum, hai semua, hari ni saya nak share sikit dan maybe berguna kepada perempuan dan lelaki. tambah info sikitlah kalau tak tahu, kan?
ramai lelaki tak fahami perempuan dengan betul dan lelaki fikir mereka dah lakukan apa yg terbaik tapi sebenarnya tidak. kekadang, perempuan pun tak faham diri dia sendiri.
tahukah anda, perempuan suka menangis senyap-senyap. dia tak suka hebohkan kat orang yg dia tak rapat. kebiasaannya, perempuan suka menangis pada waktu dia bersendirian dan tiada siapa di sekelilingnya. jika perempuan menangis, jangan cuba nak ganggu mereka. biarkan mereka menangis sepuas hati kerana dengan cara itu sahaja yg dapat melegakan dia. menangis dapat membawa keluar kesedihan dia. betulkan?

selain menangis, perempuan juga suka 'buat-buat' happy. ada sesetangah perempuan tak suka tunjuk yg dia sedang sedih dekat orang lain. dia lebih suka pendam dan rasa pedihnya seorang diri. perempuan seperti ini selalu nampak yg dia happy dengan kawan-kawan tetapi tidak…

Suspended Coffee

We start with

"BismillahiRahmaniRahim"

do you know what is the story about "Suspended Coffee" ? let me tell you a story that will make you touching. i read this on Facebook when i am scrolling the timeline

Apa yang aku faham melalui cerita di facebook tu, aku dapati mereka di Naples sangat baik hati kerana sanggup membayar duit kopi yang tidak mereka minum untuk orang susah yang inginkan minuman panas pada musim sejuk. 
They're so kindhearted! Why Malaysia tak pernah ada? Sebab banyak kes tipu ni ha.. Pengemis pun ada yang menipu miskin.. kang Allah bagi miskin betul-betul baru tahu -.-" 
Respect orang Naples kerana baik hati :D