Otak Loading

Assalamualaikum and salam sejahtera

Seriously for final project buatkan otak aku baru nak berfungsi. Macam banyak gear yang dah lama tak gerak and suddenly kena pushed hard to move. OMG ! *ketuk kepala*

11.00 a.m @KV Langkawi

Ada penerangan from our cikgu about this final project. Serious lama dia cakap. Dah lama tak dengar dia explain panjang lebar since last year! Peh letih rasanyaaaaa. Kekadang rasa macam nak give up.

When I'm talking and suddenly I remain silent, tu maksudnya aku dah give up nak berbalah mulut. Penat sebab otak dah letih. Paling aku penat kalau otak penat sesangat! Kalau fizikal penat people can see we doing some crazy chores. But kalau mental macam mana orang nak tahu?

That's why aku lagi suka diam kalau otak penat. Fizikal penat i still can talking and tetiba je Zzzzz~

I still remember 2014 (tahun 2) ada tournament chess voktek (kalautaksilap) before tournament kena berlatih. Selalunya kat asrama aku akan ajak team chess untuk praktis dgn Pak En.. He really pro in chess!!! Susah nak kalahkan dia #serioustalk! Malam sebelum game, just praktis taktik untuk senang menang. Bila praktis terlebih memang penat gak la. But masa tu serious tak ready dengan chess.

Ada satu hari (2015) kawan aku sorang ni ajak lawan chess sebab ada game kat GMC. Time to peringkat daerah langkawi je. And masa tu kelayakan umur 18 sangat terbatas sebab semuanya umur 17 ke bawah! Cikgu pun rushing cari siapa yg main chess last year punya. My kawan cari sampai kat kelas just for the game. Awal tu macam nak reject but i still play. And for the first time dapat jugak sijil for chess tournament. Susah nak dapat -_-" meluat aku!

Mac ñ cheese!


Masak dalam periuk nasi is my new favourite to cook. Malas nak guna dapur gas. So just guna elektrik (selagi masih ada karen). My lunch is so simple yet delicious yummm! :p

So here is my lunch~

Sebenarnya semua jenis san remo ni fav tapi nak buat tu rasa macam malas when kat rumah. Disebabkan dah duduk luar, soramg diri pulak.. Keinginan untuk mencuba tu jadi melebih- lebih pulak. Hahahaha...

Kk gerak lu pape roger....

-Sabrina Wazien-

posted from Bloggeroid

Comments

Popular posts from this blog

Mimpi: Arwah Yasmin

Underground

Delete Conversation