Skip to main content

Stressed out!

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Well long time no see huh hahahahaha its just a trial for me. So shut up... Recently aku pergi konvo my abang sulung. It was quite fascinating to be say sebab aku tak pernah pergi konvo and tak pernah ada konvo in my life.

Even masa tadika pun aku tak konvo sebab tak habis belajar. Damn! Hahahaha. Mama kata kalau aku habiskan tadika mesti lagi pandai dari sekarang xD and dulu pun aku percaya yg aku ni kurang pandai...

BUT NOW Aku dapat rasakan yg benda ni tak masuk akal and malas nak fikir. Aku ni pemalas sebenarnya. Siapa cakap aku rajin tu memang ailap besar laaaa...

Kenapa?
Aku akan buat sesuatu kerja kalau disuruh and rasakan benda tu memang kena buat, yes baru aku buat. Kalau benda tu tak penting. Aku takkan buat

Well, I'm so lazy. Huahahahahahaha *evil laugh

Okay back to the topic, konvo... Malas la nak cakap sebab aku ni memang first time pergi konvo... Kot la ada orang lain sampai dah naik jemu pergi konvo. (I say kot-laaa) hahahahaha


Ramai en. Tu baru sikit.. And then aku tengok dorg susun ikut buat graduan ikut giliran pun dah style. Muka dorg peh jangan cakaplah... Semua dah matang and ada yg dah kahwin. Awwww cute sangat!

Cakap pasal kahwin, semalam (17/4/2016) my sedara kakak ipar give birth and she's so cute!!!!! Hehehehe... Putih melepakkk! Nama tak fikir lagi buat till now aku ingat nama full anak yg first je. Second just ingat nama panggilan. Tak sabar nak raya dengan baby baru.. Tengok muka dia tenang je ;P

Yayyyy! Tak lama lagi nak habis belajar. So better aku habiskan dulu belajar like krazy shit baru boleh buat relax. Kawan aku kata lepas OJT kena ambik exam untuk Sijil Kemahiran... And i was like, better aku masuk IKM je ish tah pape laaaa

Kk gerak dulu.

Pape roger (tu pun kalau sudi la)

posted from Bloggeroid

Comments

Yoying Chirping !

Popular posts from this blog

Mimpi: Arwah Yasmin

Assalamualaikum,  p/s : ini mimpi sebenar kawan aku pasal arwah yasmin! so jgn nak ubah cerita! UNDERSTAND?! GOOD~
okay, korang percaya mimpi tak? b4 this pun korang mesti ada yg baca TENTANG MIMPI NGERI ARWAH? Ni antara POST ARWAH TTG MIMPI! actually dalam topic kali ni bukan mimpi aku but kawan aku si Adillah *twitter*
Ni perbualann aku dgn dia :
Aku: Adi! aku harap sgt aku mimpi ttg arwah dowh :( Adi: Aku pun...
Keesokan harinya, 
Aku: Adi! Semalam aku mimpi kosong je!! *tetibe nyanyi lgu najwalatif XD* Adi: Aku mimpi pasal arwah kot tadi! Aku: What?!! Kau tipu!!! Adi: Buat apa aku nak tipu? Aku bangun je, masuk bilik air terus menangis kot :( Aku: Citew ahh!! Adi: Ye aku citew laa ni!
Waktu PJ (Rabu)
Aku: Weh! kau janji nak citew something kat aku kan?? Adi: Pasal ape eh? *senyum* Aku: Gedikz ahh kau! pasal mimpi kau dgn arwah ahh! *muka marah* Adi: Ohhhh. Awat tak habaq! Aku: Kau dah janji kan nak citew?! Adi: Kau tak cakap pun? Aku: Enough!! Citew je laaa gedik!!
Cerita dia berm…

Cerita wanita^^

assalamualaikum, hai semua, hari ni saya nak share sikit dan maybe berguna kepada perempuan dan lelaki. tambah info sikitlah kalau tak tahu, kan?
ramai lelaki tak fahami perempuan dengan betul dan lelaki fikir mereka dah lakukan apa yg terbaik tapi sebenarnya tidak. kekadang, perempuan pun tak faham diri dia sendiri.
tahukah anda, perempuan suka menangis senyap-senyap. dia tak suka hebohkan kat orang yg dia tak rapat. kebiasaannya, perempuan suka menangis pada waktu dia bersendirian dan tiada siapa di sekelilingnya. jika perempuan menangis, jangan cuba nak ganggu mereka. biarkan mereka menangis sepuas hati kerana dengan cara itu sahaja yg dapat melegakan dia. menangis dapat membawa keluar kesedihan dia. betulkan?

selain menangis, perempuan juga suka 'buat-buat' happy. ada sesetangah perempuan tak suka tunjuk yg dia sedang sedih dekat orang lain. dia lebih suka pendam dan rasa pedihnya seorang diri. perempuan seperti ini selalu nampak yg dia happy dengan kawan-kawan tetapi tidak…

Suspended Coffee

We start with

"BismillahiRahmaniRahim"

do you know what is the story about "Suspended Coffee" ? let me tell you a story that will make you touching. i read this on Facebook when i am scrolling the timeline

Apa yang aku faham melalui cerita di facebook tu, aku dapati mereka di Naples sangat baik hati kerana sanggup membayar duit kopi yang tidak mereka minum untuk orang susah yang inginkan minuman panas pada musim sejuk. 
They're so kindhearted! Why Malaysia tak pernah ada? Sebab banyak kes tipu ni ha.. Pengemis pun ada yang menipu miskin.. kang Allah bagi miskin betul-betul baru tahu -.-" 
Respect orang Naples kerana baik hati :D