Skip to main content

Posts

Showing posts from June, 2016

Broke.

Just one chat from someone, made me sad as f.ck! Why?! Kenapa masa aku on the way nak tengok movie lau send chat? Aku tak marah if nak tegur. Just benda yg aku tak buat kau nak tegur? Macam nak salahkan semua kat aku.

Jahat sangat ke? Aku balik paling lewat pun tu pun dua kali. Sebab apa? Ada hal! First, sebab aku lapar tgh malam. So aku ajak gojez teman makan. Balik dlm 1 am. Next and the last plg lewat dalam pukul 1.40am i think. Sbb apa? Sebab aku teman org siapkan kerja! Aku yg teman. So apa masalah? Bukan aku buat benda jahat!

Tak pernah lagi aku keluar dengan lelaki masa belajar sini. Kalau keluar pun mesti jumpa kat tempat tu. Apa???!!!! Aku ni jahat sangat ke?

"well now you are so sensitive"

Aku memang jenis cepat terasa. Seriously. Aku just jaga hati orang supaya dorang tak nampak flaws aku. Aku sanggup broke sebab aku tak nak orang tahu perangai sebenar aku. If aku tunjuk perangai sebenar, aku pasti takde sorang pun nak kawam dengan orang kejam macam aku. YES! AKU …

Ego.

Assalamualaikum and HAI!!!!

Well, recently my bro agak touching dengan my dad sebab tipu dia... Hahahaha so funny la..

But,

The point here... Lelaki sangat senang marah and also lepas dia dah luahkan semua yg ada dalam hati, dia senang je ucap "maaf" itu yang buat aku jadi pelik. Kenapa sangat senang untuk dia memaafkan? Ya for me mmg la agak terasa sbb kena tipu... Tapi senang je dia memaafkan... Hahahahaha

So , malam ni dah mula terawih sebab first ramadan akan bermula esok. Yay! Tak sabar pula aku. Dengan demamnya... Pening kepalanya. Hahahaha... Terawih aku? Memang ke tv la..

Tadi ada cerita doraemon! Lama sangat tak tengok cerita childhood aku. Baring kat sofa tanpa ada gangguan sesiapa (semua lelaki pergi masjid for terawih). So masa aku dah syok layan cerita tu, suddenly my dad balik....

'Adik cari tak baju melayu ayah?'

Masa tu aku just jawab 'ha dah.. Tak jumpa pun'

Serious aku lupa.. Lepas aku balut buku apa semua. Aku panaskan ikan keli semalam. …

Yoying Chirping !