Ego.

Assalamualaikum and HAI!!!!

Well, recently my bro agak touching dengan my dad sebab tipu dia... Hahahaha so funny la..

But,

The point here... Lelaki sangat senang marah and also lepas dia dah luahkan semua yg ada dalam hati, dia senang je ucap "maaf" itu yang buat aku jadi pelik. Kenapa sangat senang untuk dia memaafkan? Ya for me mmg la agak terasa sbb kena tipu... Tapi senang je dia memaafkan... Hahahahaha

So , malam ni dah mula terawih sebab first ramadan akan bermula esok. Yay! Tak sabar pula aku. Dengan demamnya... Pening kepalanya. Hahahaha... Terawih aku? Memang ke tv la..

Tadi ada cerita doraemon! Lama sangat tak tengok cerita childhood aku. Baring kat sofa tanpa ada gangguan sesiapa (semua lelaki pergi masjid for terawih). So masa aku dah syok layan cerita tu, suddenly my dad balik....

'Adik cari tak baju melayu ayah?'

Masa tu aku just jawab 'ha dah.. Tak jumpa pun'

Serious aku lupa.. Lepas aku balut buku apa semua. Aku panaskan ikan keli semalam. Pastu solat isyak. Pastu aku terus sidai kain. And then main dengan meow... Last stop tv doraemon...

LOOK BANYAK BENDA AKU BUAT

HAHAHAHAHAHA! but i don't blame him. Tiba- tiba ayah buat ayat sentap.

"Adikkk!!!! Tak cari pun baju ayah kan? Jangan nak menipu..."

Aku diam sambil mata still khusyuk tengok nobita berlari- lari.

"Sabrinaaa......" Ayah aku tinggikan suara.

Aku pun saje la jawab tak jumpa. He didn't believe me! Hahahaha.. Mmg patut tak percaya.. Sbb aku mmg tipu. K fine. My bad.

Time tu sentap la juga. Sbb kalau ayah marah or tinggikan suara ke apa, aku cepat sentap and rasa nak nangis. cembeng--

Yaa aku tahu aku , aku ni cepat terasaaaaa (': korang mana tahu aku cepat terasa. Selama ni aku just diamkan and pendam... And pendam. Hmmm... And pendam... And --dendam
. Eh? Sorry silap...

Well, aku nak cakap... Lelaki ego dia, akan turun dengan orng yg dia sayang. Jujur aku cakap. Lepas ayah mcm marah aku, he something like nak berbaik balik. Time tu Allah je la tahu yg aku nak nangis. Hmmm So u guys have to put trust on your man. Or your dad sebab lelaki ni pasti turunkan ego dengan orang yg dia sayang.

PEREMPUAN????

Hmmm perempuan ni peliks sikit. Tak pelik la kalau aku pun pelik . Aku rasa perempuan ni unik sebab perangai dia pelik. Itu yg aku suka jadi perempuan. Kekadang rasa macam awesome je jadi perempuan. Benda yg lelaki tak boleh buat, girls can do it.

However,
Bersyukur la dengan apa ye kau. State to the status quo. Tak faham? Maknanya, benda yg dah jadi, tetap sama. This i prefer to jantina. K... Tak faham lagi? Google la senang.

KAWAN.....???
Ha ni aku malas nak cakap. Pepandai la korang fikir. Kawan kita ni jenis dia lain- lain. Korang sendiri kena nilai sebab kenapa korang kawan dengan dia. Faham?

K bye

posted from Bloggeroid

Comments

Popular posts from this blog

Mimpi: Arwah Yasmin

Underground

Delete Conversation