Skip to main content

Ego.

Assalamualaikum and HAI!!!!

Well, recently my bro agak touching dengan my dad sebab tipu dia... Hahahaha so funny la..

But,

The point here... Lelaki sangat senang marah and also lepas dia dah luahkan semua yg ada dalam hati, dia senang je ucap "maaf" itu yang buat aku jadi pelik. Kenapa sangat senang untuk dia memaafkan? Ya for me mmg la agak terasa sbb kena tipu... Tapi senang je dia memaafkan... Hahahahaha

So , malam ni dah mula terawih sebab first ramadan akan bermula esok. Yay! Tak sabar pula aku. Dengan demamnya... Pening kepalanya. Hahahaha... Terawih aku? Memang ke tv la..

Tadi ada cerita doraemon! Lama sangat tak tengok cerita childhood aku. Baring kat sofa tanpa ada gangguan sesiapa (semua lelaki pergi masjid for terawih). So masa aku dah syok layan cerita tu, suddenly my dad balik....

'Adik cari tak baju melayu ayah?'

Masa tu aku just jawab 'ha dah.. Tak jumpa pun'

Serious aku lupa.. Lepas aku balut buku apa semua. Aku panaskan ikan keli semalam. Pastu solat isyak. Pastu aku terus sidai kain. And then main dengan meow... Last stop tv doraemon...

LOOK BANYAK BENDA AKU BUAT

HAHAHAHAHAHA! but i don't blame him. Tiba- tiba ayah buat ayat sentap.

"Adikkk!!!! Tak cari pun baju ayah kan? Jangan nak menipu..."

Aku diam sambil mata still khusyuk tengok nobita berlari- lari.

"Sabrinaaa......" Ayah aku tinggikan suara.

Aku pun saje la jawab tak jumpa. He didn't believe me! Hahahaha.. Mmg patut tak percaya.. Sbb aku mmg tipu. K fine. My bad.

Time tu sentap la juga. Sbb kalau ayah marah or tinggikan suara ke apa, aku cepat sentap and rasa nak nangis. cembeng--

Yaa aku tahu aku , aku ni cepat terasaaaaa (': korang mana tahu aku cepat terasa. Selama ni aku just diamkan and pendam... And pendam. Hmmm... And pendam... And --dendam
. Eh? Sorry silap...

Well, aku nak cakap... Lelaki ego dia, akan turun dengan orng yg dia sayang. Jujur aku cakap. Lepas ayah mcm marah aku, he something like nak berbaik balik. Time tu Allah je la tahu yg aku nak nangis. Hmmm So u guys have to put trust on your man. Or your dad sebab lelaki ni pasti turunkan ego dengan orang yg dia sayang.

PEREMPUAN????

Hmmm perempuan ni peliks sikit. Tak pelik la kalau aku pun pelik . Aku rasa perempuan ni unik sebab perangai dia pelik. Itu yg aku suka jadi perempuan. Kekadang rasa macam awesome je jadi perempuan. Benda yg lelaki tak boleh buat, girls can do it.

However,
Bersyukur la dengan apa ye kau. State to the status quo. Tak faham? Maknanya, benda yg dah jadi, tetap sama. This i prefer to jantina. K... Tak faham lagi? Google la senang.

KAWAN.....???
Ha ni aku malas nak cakap. Pepandai la korang fikir. Kawan kita ni jenis dia lain- lain. Korang sendiri kena nilai sebab kenapa korang kawan dengan dia. Faham?

K bye

posted from Bloggeroid

Comments

Yoying Chirping !

Popular posts from this blog

Mimpi: Arwah Yasmin

Assalamualaikum,  p/s : ini mimpi sebenar kawan aku pasal arwah yasmin! so jgn nak ubah cerita! UNDERSTAND?! GOOD~
okay, korang percaya mimpi tak? b4 this pun korang mesti ada yg baca TENTANG MIMPI NGERI ARWAH? Ni antara POST ARWAH TTG MIMPI! actually dalam topic kali ni bukan mimpi aku but kawan aku si Adillah *twitter*
Ni perbualann aku dgn dia :
Aku: Adi! aku harap sgt aku mimpi ttg arwah dowh :( Adi: Aku pun...
Keesokan harinya, 
Aku: Adi! Semalam aku mimpi kosong je!! *tetibe nyanyi lgu najwalatif XD* Adi: Aku mimpi pasal arwah kot tadi! Aku: What?!! Kau tipu!!! Adi: Buat apa aku nak tipu? Aku bangun je, masuk bilik air terus menangis kot :( Aku: Citew ahh!! Adi: Ye aku citew laa ni!
Waktu PJ (Rabu)
Aku: Weh! kau janji nak citew something kat aku kan?? Adi: Pasal ape eh? *senyum* Aku: Gedikz ahh kau! pasal mimpi kau dgn arwah ahh! *muka marah* Adi: Ohhhh. Awat tak habaq! Aku: Kau dah janji kan nak citew?! Adi: Kau tak cakap pun? Aku: Enough!! Citew je laaa gedik!!
Cerita dia berm…

Cerita wanita^^

assalamualaikum, hai semua, hari ni saya nak share sikit dan maybe berguna kepada perempuan dan lelaki. tambah info sikitlah kalau tak tahu, kan?
ramai lelaki tak fahami perempuan dengan betul dan lelaki fikir mereka dah lakukan apa yg terbaik tapi sebenarnya tidak. kekadang, perempuan pun tak faham diri dia sendiri.
tahukah anda, perempuan suka menangis senyap-senyap. dia tak suka hebohkan kat orang yg dia tak rapat. kebiasaannya, perempuan suka menangis pada waktu dia bersendirian dan tiada siapa di sekelilingnya. jika perempuan menangis, jangan cuba nak ganggu mereka. biarkan mereka menangis sepuas hati kerana dengan cara itu sahaja yg dapat melegakan dia. menangis dapat membawa keluar kesedihan dia. betulkan?

selain menangis, perempuan juga suka 'buat-buat' happy. ada sesetangah perempuan tak suka tunjuk yg dia sedang sedih dekat orang lain. dia lebih suka pendam dan rasa pedihnya seorang diri. perempuan seperti ini selalu nampak yg dia happy dengan kawan-kawan tetapi tidak…

Suspended Coffee

We start with

"BismillahiRahmaniRahim"

do you know what is the story about "Suspended Coffee" ? let me tell you a story that will make you touching. i read this on Facebook when i am scrolling the timeline

Apa yang aku faham melalui cerita di facebook tu, aku dapati mereka di Naples sangat baik hati kerana sanggup membayar duit kopi yang tidak mereka minum untuk orang susah yang inginkan minuman panas pada musim sejuk. 
They're so kindhearted! Why Malaysia tak pernah ada? Sebab banyak kes tipu ni ha.. Pengemis pun ada yang menipu miskin.. kang Allah bagi miskin betul-betul baru tahu -.-" 
Respect orang Naples kerana baik hati :D