Skip to main content

Patient Listener 💕

Assalamualaikum,


and hello there world!

a patient listener...
So today i would like to share my thoughts about being a "Patient Listener". It can be described as two ways.
1. Being so patience (sabar) by hearing their problems.
2. You treat your patient (pesakit) problems.

But in this case I will go with both of it. Sometimes, peoples didn't like to share their problems with other human being because they will feel unsafe or ignored. I can say that some people don't even care when you have a problems. In fact, they love it when you in troubles. They don't lend their hands to help instead of laughing. So sad :(

Sometimes, i do understand how's their feelings about something. When you are happy, you can see everything in the positive ways. Same like when you hate something or someone. You will see their flaws more than their good deeds. Its the different between happy and hate. Why i din't mention sad? When you are sad. Your feelings can't even describe yourself. When you're sad, you can be so caring about others and maybe you can be so heartless. Its between you and your feelings. Only you can manage that feelings.

My Reminder~
I will share about my true story.

I have a lot of friends.
From a good ones.
To a bad ones.

But,

I cannot say that they're bad.

Why?

Because, they're change for reasons.

What is it?

let me tell you something.

I friends with everybody
It doesn't matter 
she or he
alim or evil
bad or good
+ or -

I need to accept them how they're
Bare in mind,
Humans need each other to hold on and stay survived.

Remember Allah and treat people good.

How to keep happy?

Just think,
There's someone who suffer worst than you.
But still they're grateful

If you need any listener or wanna me to read something.
just send it by email
juniyear@rocketmail.com

or twit me. i can dm u privately
twitter: wazyann

Comments

Yoying Chirping !

Popular posts from this blog

Mimpi: Arwah Yasmin

Assalamualaikum,  p/s : ini mimpi sebenar kawan aku pasal arwah yasmin! so jgn nak ubah cerita! UNDERSTAND?! GOOD~
okay, korang percaya mimpi tak? b4 this pun korang mesti ada yg baca TENTANG MIMPI NGERI ARWAH? Ni antara POST ARWAH TTG MIMPI! actually dalam topic kali ni bukan mimpi aku but kawan aku si Adillah *twitter*
Ni perbualann aku dgn dia :
Aku: Adi! aku harap sgt aku mimpi ttg arwah dowh :( Adi: Aku pun...
Keesokan harinya, 
Aku: Adi! Semalam aku mimpi kosong je!! *tetibe nyanyi lgu najwalatif XD* Adi: Aku mimpi pasal arwah kot tadi! Aku: What?!! Kau tipu!!! Adi: Buat apa aku nak tipu? Aku bangun je, masuk bilik air terus menangis kot :( Aku: Citew ahh!! Adi: Ye aku citew laa ni!
Waktu PJ (Rabu)
Aku: Weh! kau janji nak citew something kat aku kan?? Adi: Pasal ape eh? *senyum* Aku: Gedikz ahh kau! pasal mimpi kau dgn arwah ahh! *muka marah* Adi: Ohhhh. Awat tak habaq! Aku: Kau dah janji kan nak citew?! Adi: Kau tak cakap pun? Aku: Enough!! Citew je laaa gedik!!
Cerita dia berm…

Cerita wanita^^

assalamualaikum, hai semua, hari ni saya nak share sikit dan maybe berguna kepada perempuan dan lelaki. tambah info sikitlah kalau tak tahu, kan?
ramai lelaki tak fahami perempuan dengan betul dan lelaki fikir mereka dah lakukan apa yg terbaik tapi sebenarnya tidak. kekadang, perempuan pun tak faham diri dia sendiri.
tahukah anda, perempuan suka menangis senyap-senyap. dia tak suka hebohkan kat orang yg dia tak rapat. kebiasaannya, perempuan suka menangis pada waktu dia bersendirian dan tiada siapa di sekelilingnya. jika perempuan menangis, jangan cuba nak ganggu mereka. biarkan mereka menangis sepuas hati kerana dengan cara itu sahaja yg dapat melegakan dia. menangis dapat membawa keluar kesedihan dia. betulkan?

selain menangis, perempuan juga suka 'buat-buat' happy. ada sesetangah perempuan tak suka tunjuk yg dia sedang sedih dekat orang lain. dia lebih suka pendam dan rasa pedihnya seorang diri. perempuan seperti ini selalu nampak yg dia happy dengan kawan-kawan tetapi tidak…

Suspended Coffee

We start with

"BismillahiRahmaniRahim"

do you know what is the story about "Suspended Coffee" ? let me tell you a story that will make you touching. i read this on Facebook when i am scrolling the timeline

Apa yang aku faham melalui cerita di facebook tu, aku dapati mereka di Naples sangat baik hati kerana sanggup membayar duit kopi yang tidak mereka minum untuk orang susah yang inginkan minuman panas pada musim sejuk. 
They're so kindhearted! Why Malaysia tak pernah ada? Sebab banyak kes tipu ni ha.. Pengemis pun ada yang menipu miskin.. kang Allah bagi miskin betul-betul baru tahu -.-" 
Respect orang Naples kerana baik hati :D