Skip to main content

Posts

Showing posts from September, 2016

Reason blogging...

Nowadays, people rarely guna blog sebagai medium bacaan. For me, i have my own reason why I'm still using this blog.
gunakan sebagai isi masa lapangjust share my thoughtssimpanan untuk future well, dah lama sgt blogging.. since 2012 kot... tak ingat... masa form 3 gile korea and i dunno why... i dunno if kids nowadays still suka menaip macam ni or just love to hang out and take some selfie and pose nicely. hahahaha... not sure which one.
before masuk asrama, i do love blogging... sampai cari apps blogger dalam BB World.. time tu mana popular lagi android... time tu rasanya masih zaman Blackberry dengan Apple. memang fight but i can see that masa tu semua orang "weh nak bb pin"... itu la special Blackberry
furthermore, i love the keypad. mudah untuk typing panjang- panjang... nak pulak masa tu twitter tengah famous. so, semua orang laju je nak jadi twt famous. but dulu dorg jadi twit famous sebab twit dorg best. tp, sekarang...
nak jadi hot, kau kena buat something yg m…

#Stupid the most.

NEVER ARGUE WITH THE STUPID PEOPLE!
My own experience,
Its really annoying to pick a fight with stupid people!

Why???
sebab dorang argue tanpa fikir the logic part. and main bantai je!

Sometimes,
benda tak masuk akal and mmg sah salah dia pun, tetap dia nak menafikan.

and bila dah OTW nak kalah argue,
they will never stop asking 'kenapa... asal... etc'
senang cerita tak nak mengalah ah.

at the end, kau sendiri yang give up and tak nak cakap pape. speechless.

............
Orang macam ni tersangatlah annoying and i don't know why i'm easily give up on them. but now i know the reason.
u will losestill kalahtakde chance nak betulkan logikkalah and kalah kadang- kadang kita kena give up atas apa yang kita dah penat buat. kalau dah memang benda tu tak bagi apa- apa faedah, better give up kan? why not~
well, give up tu ada banyak cara and reason. stop judging derrr~
makin hari- makin malas nak menaip. haihhhh! i misss the old me,.... k bye

Final Sem at KV Langkawi

Assalamualaikum,
SERIOUS TALK I'M STRESS!
bukan apa sebab final sem dah ni... perasaan dah jadi macam happy dan sedih...
sebab happy dapat sijiltakyah hadap bukubenda takleh buat masa study dah boleh buatenjoy life sebab sedih kawankawanlifelessgelak ketawamemories yg funny kenapaaaaa.... masa dulu mcm nak cepat- cepat habiskan study but now im feel so sad...
ada orang cakap,  "Setiap pertemuan ada perpisahan."
kalau perpisahan yang hakiki?
they can say, maybe god want to replace someone who is better than the old one. but, masih tak dapat nak ubah kenangan yang pernah kita lalui bersama. rindu tak terhingga.
bohong la kalau aku cakap, orang yang aku rapat sekarang ni dah takde dalam ingatan aku. sebab, kekadang mesti teringat moment bersama tu.
suddenly je dia popped out! semua masih segar di ingatan. my gosh!
paling rindu masa zaman jadi budak kecik.. yang tak tahu apa but just reti nak mintak je. kalau tak dapat menangis... nasib baiklah mama dulu sangat garang -.-&quo…

Yoying Chirping !