Skip to main content

Final Sem at KV Langkawi

Assalamualaikum,


SERIOUS TALK I'M STRESS!

bukan apa sebab final sem dah ni... perasaan dah jadi macam happy dan sedih...

sebab happy
  • dapat sijil
  • takyah hadap buku
  • benda takleh buat masa study dah boleh buat
  • enjoy life
sebab sedih
  • kawan
  • kawan
  • lifeless
  • gelak ketawa
  • memories yg funny
kenapaaaaa.... masa dulu mcm nak cepat- cepat habiskan study but now im feel so sad...

ada orang cakap, 
"Setiap pertemuan ada perpisahan."

kalau perpisahan yang hakiki?

they can say, maybe god want to replace someone who is better than the old one.
but,
masih tak dapat nak ubah kenangan yang pernah kita lalui bersama. rindu tak terhingga.

bohong la kalau aku cakap, orang yang aku rapat sekarang ni dah takde dalam ingatan aku.
sebab,
kekadang mesti teringat moment bersama tu.

suddenly je dia popped out! semua masih segar di ingatan. my gosh!

paling rindu masa zaman jadi budak kecik.. yang tak tahu apa but just reti nak mintak je. kalau tak dapat menangis... nasib baiklah mama dulu sangat garang -.-"

even ayah aku yang askar pun lagi soft heart than my mom (lol)

my childhood like the others.
ada happy.
ada sedih.

macam pusingan roda. kita tak selalunya berada di atas. sebab tu la jangan kita sesekali lupa kepada siapa yang mencipta kita (:

_______

only 2 and a half month left...

tak lama lagi semua orang akan slow-slow buat haluan sendiri.

makin lama, makin jarang nak chat.
kalau chat PM pun dah jarang,
apakan pula masuk group chat.
LAGI KRIK KRIK KRIK~

banyak sangat kenangan kat KV Langkawi.
yang baik.
buruk.
pahit.
manis.

but,
aku takkan pernah lupa.
lol

______

ok bye.

Comments

Yoying Chirping !

Popular posts from this blog

Mimpi: Arwah Yasmin

Assalamualaikum,  p/s : ini mimpi sebenar kawan aku pasal arwah yasmin! so jgn nak ubah cerita! UNDERSTAND?! GOOD~
okay, korang percaya mimpi tak? b4 this pun korang mesti ada yg baca TENTANG MIMPI NGERI ARWAH? Ni antara POST ARWAH TTG MIMPI! actually dalam topic kali ni bukan mimpi aku but kawan aku si Adillah *twitter*
Ni perbualann aku dgn dia :
Aku: Adi! aku harap sgt aku mimpi ttg arwah dowh :( Adi: Aku pun...
Keesokan harinya, 
Aku: Adi! Semalam aku mimpi kosong je!! *tetibe nyanyi lgu najwalatif XD* Adi: Aku mimpi pasal arwah kot tadi! Aku: What?!! Kau tipu!!! Adi: Buat apa aku nak tipu? Aku bangun je, masuk bilik air terus menangis kot :( Aku: Citew ahh!! Adi: Ye aku citew laa ni!
Waktu PJ (Rabu)
Aku: Weh! kau janji nak citew something kat aku kan?? Adi: Pasal ape eh? *senyum* Aku: Gedikz ahh kau! pasal mimpi kau dgn arwah ahh! *muka marah* Adi: Ohhhh. Awat tak habaq! Aku: Kau dah janji kan nak citew?! Adi: Kau tak cakap pun? Aku: Enough!! Citew je laaa gedik!!
Cerita dia berm…

Cerita wanita^^

assalamualaikum, hai semua, hari ni saya nak share sikit dan maybe berguna kepada perempuan dan lelaki. tambah info sikitlah kalau tak tahu, kan?
ramai lelaki tak fahami perempuan dengan betul dan lelaki fikir mereka dah lakukan apa yg terbaik tapi sebenarnya tidak. kekadang, perempuan pun tak faham diri dia sendiri.
tahukah anda, perempuan suka menangis senyap-senyap. dia tak suka hebohkan kat orang yg dia tak rapat. kebiasaannya, perempuan suka menangis pada waktu dia bersendirian dan tiada siapa di sekelilingnya. jika perempuan menangis, jangan cuba nak ganggu mereka. biarkan mereka menangis sepuas hati kerana dengan cara itu sahaja yg dapat melegakan dia. menangis dapat membawa keluar kesedihan dia. betulkan?

selain menangis, perempuan juga suka 'buat-buat' happy. ada sesetangah perempuan tak suka tunjuk yg dia sedang sedih dekat orang lain. dia lebih suka pendam dan rasa pedihnya seorang diri. perempuan seperti ini selalu nampak yg dia happy dengan kawan-kawan tetapi tidak…

Suspended Coffee

We start with

"BismillahiRahmaniRahim"

do you know what is the story about "Suspended Coffee" ? let me tell you a story that will make you touching. i read this on Facebook when i am scrolling the timeline

Apa yang aku faham melalui cerita di facebook tu, aku dapati mereka di Naples sangat baik hati kerana sanggup membayar duit kopi yang tidak mereka minum untuk orang susah yang inginkan minuman panas pada musim sejuk. 
They're so kindhearted! Why Malaysia tak pernah ada? Sebab banyak kes tipu ni ha.. Pengemis pun ada yang menipu miskin.. kang Allah bagi miskin betul-betul baru tahu -.-" 
Respect orang Naples kerana baik hati :D